Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"To tedy byl porod!" vzdychnete si, když se vám něco nepodaří lehce, ale stojí vás to hodně úsilí. "To tedy byl porod!" je přesná definice nejen vstupu naší hrdinky Olgy na svět (vzácnou polohou čelní), ale tato věta vystihuje výstižně i její touhu najít pravou lásku. Není to vůbec jednoduché, možná proto, že ani Olga není jednoduchá. Má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí pro realizace milostných záměrů nestačí. A tak se přemístí do velkoměsta. Nejprve prodává v dámském prádle, kde obslouží přes 3 tisíce žen, než se stane zázrak a přijde ON! Ten první a pravý! To si aspoň Olga myslí do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Olga studuje psychologii, a tak má svou situaci teoreticky zvládnutou. Praxe je ovšem jiná. Zvlášť, když se potká s vyhlášeným děvkařem a ten ji odveze do karpatských hor. Anebo, když se málem utopí v kanoi před očima toho mladíčka ...anebo, když zjistí, že ten kluk, který ji poprvé viděl nahou, není zas takový kretén ...anebo, když pochopí, že její syn už není dítě ...anebo... těch "anebo" je na cestě, kde Olga hledá báječný vztah, hodně. Určitě ale platí, že film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci je komedie, ze které vyplývá, že co se týče lásky, tak... i když je vám hrozně, i když jste k smíchu, tak to prostě nesmíte vzdát! (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

Zameťte, pokliďte, tohle je spolehlivě největší žumpa této dekády. Může mi někdo sakra vysvětlit, do čeho jdou peníze daňových poplatníků? Výroba filmu byla totiž podpořena Státním fondem kinematografie. To je na defenestraci. Dementní, slaboduché, filmařsky všechno špatně. Karikatury, pitvoření, nedůstojnost. Bylo to k nevydržení, bylo mi stydno. Utrpení svatého Šebestiána a k tomu mi během sledování vyskákal ekzém. Marně jsem hledal jakékoliv hodnocení ještě níže, než je v té roletce odpad. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dám hvězdičku za kameru, i když teda ta závěrečná scéna, přebarvičkovaný pohled na Apolináře, zpívající Mexičany a noční město v pozadí byl kýč jak prase. Ad Mexičani - vlastně jsem nepochopil, co na malém dítěti může dejme tomu šestiletému klukovi připomínat Mexičana? A hodit pod úvodní titulky ústřední song z Desperada, kde to stokrát líp a dravěji zazpíval Banderas, to je taky pěkný úlet. Jinak mne ve filmu mátlo, že Issová vypadá furt stejně - žel stejně ztrhaně. Jako tělo má fajne, jak nám odhalí jedna z posledních scén (i když si teď říkám, proč herečka, která proklamuje svou náklonnost k esoterickým a duchovním světům, má takovou potřebu v každém filmu poukazovat na své dokonalé fyzično?), ale ty vrásky na krku, unavený obličej a vlastně stále stejný výraz (rádoby udiveně vykulený) nejsou pěkný pohled pro oči. Jo, a abych nezapomněl řeč, docela mne překvapilo, že tady jako má být rozptyl řekněme dvaceti let, ale ona vypadá furt na čtyřicet, i když hraje osmnáctku. Poněkud mne pak překvapilo, že je vlastně mamina šestnáctiletého kluka (jehož existence a život se ve filmu v podstatě neřeší). Ruml tady kdovíproč vypadá také pokaždé stejně staře, a navíc jako sňatkový podvodník. Kraus si aspoň nahodí na scénu v porodnici knír, ale zas o to směšněji to vyzní, a ne, není to vtipné. Skáče se tu z obrazu do obrazu, námětem je to něco mezi Prci, prci, prcičky a kdejakou americkou romanťárnou, kde ona neví, že ho má ráda, míjejí se, a pak jí to konečně dojde, takže mne to ani nebavilo, ani vtipné to nebylo, spíše křečovité, a nic mi to ani nedalo. A nahatou Issovou už jsme ve filmech viděli tolikrát, že koho to ještě zajímá? ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám jinou možnost, než tvůrčí dvojici Pawlowská- Renč pogratulovat, dosáhli totiž u mě jasného prvenství- takovou příšernost jsem letos ještě neviděl, a to zahrnuje i jinou katasrofu: Jak se moří revizoři. Už po úvodních třech minutách jsem měl o hodnocení vcelku jasno a konce filmu jsem se dočkal jen díky skvělému tlačítku ffw. Pro tuto sračku (omluvte mou francouzštinu, ale nemohl jsem jinak) nemám jediného dobrého slova. Myslel jsem si, že největším problémem Haliny Pawlowské je příliš kladný vztah k jídlu, ale po dnešku je mi už jasné, že to musí být halucinogeny. Jeden odpad je za tento výblitek choré mysli málo. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sic vám dvě hvězdičky, ale bavil jsem se slušně. 80 minut byla přesně taková stopáž, jakou si film zasloužil. A to se ještě jely utratit peníze na Slovensko, kde vznikly absolutně zbytečné scény. Vždy, když se na scéně objevil Kříž a zďáblil se, bavil jsem se. Každá proměna Dvořáka byla krásně prdlá a vždy pobavila. Sezení u psychologů bylo krátké ale velmi intenzivní a já se neudržel a rozchechtal se nahlas. Na druhou stranu kdykoliv je v záběru Issová (jak jsem ji měl dřív rád), jde o strašný průser - buď dojem hodně kazí její skutečný věk, když hraje 18ku, nebo se má chovat neskutečně prdle a u ní mi to prostě vůbec nesedělo. Černá čísla si film ale rozhodně nezaslouží a každému bych ho vřele doporučil. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Ani neviem kde mám vlastne začať. Myslím si, že "Zoufalé Ženy Dělají Zoufalé Věci" je ašpirantom na film roka. Najhorší. Takto zúfalý a trápny film som už nevidel strašne dlho. Neviem čo vlastne bola Renčova vízia, no výsledok je podľa ma česká komediálna apokalypsa, pri ktorej filmy ako "Všechno Nebo Nic" a "Fifty Shades Of Grey" vyzerajú ako absolútne vynikajúce filmové dielo. A osobne by som oba filmy odporúčal viac oproti tomuto. V prvom rade je to režijne absolútne zlikvidované. Nikto tu nevie podať normálny herecký výkon, nikto nevie čo má reálne robiť a Filip Renč sa v každej scénke snaží absolútne zúfalo ľudí rozosmiať tým, že všetci sú maximálne preafektovaní a jednotlivé scénky musia dostať kaliber afektu, že to je absolútne trápne. Ale to nie je bohužiaľ jediný problém s týmto filmom. V prvom rade sa pozrime na Kláru Issovú. Mám pocit, že bola absolútne nesprávne zvolená do tejto role. Nemám síce ani tušenie, kto by to dokázal podať lepšie v tejto réžii, no jej výkon je absolúnte nemožný a katastrofálny. Cenou útechy jej môže byť snáď iba skutočnosť, že nikto iný tam nič lepšie nepredviedol. Situácie do ktorých sa dostáva sú nemožné, humor filmu nefunguje (až na jednu - dve výnimky), jej vzťah so synom v podstate ani nijaký nie je a dialógy sú niekedy písané absolútnym orangutanom. A čo sa týka jej vnútorných monológov, tak tie to často posúvajú ešte nižšie. Okrem toho neviem čo majú Renč s Křížom za vzťah vo filmovej brandži, no po "Líde Baarovej" je toto ďalší film, kde ho absolútne znemožnil. Ľudia, tento film je odpad. Absolútny filmový odpad a nerozumiem ako sa mi to podarilo dopozerať. Je to humorom zabité, prázdne, tupé, trápne a absolútne zúfalé. Snaží sa to všetkých rozosmiať a odozvou je len obrovská dávka ticha a nechápavých výrazov tváre. Hodnotenie: F ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Kromě Prahy se film natáčel v obci Pecka, odkud hlavní hrdinka pocházela. (rakovnik)
  • „Zoufalé ženy dělají zoufalé věci byl můj knižní debut. A hned bestseller. Když jsem dostala nabídku od producentů na jeho zfilmování, potěšilo mě to,“ řekla scenáristka filmu Halina Pawlowská. (SONY_)

Reklama

Reklama