Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (436)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nijaká očekávání a film mě vcelku bavil. Stejně se ale nemohu zbavit názoru, že mi jednička nepřišla zase jako taková pecka, aby bylo nutné točit pokračování, a film podle mě celkově trpí údělem většiny sequelů, které se krčí ve stínu jedničky a působí vedle ní více či méně zbytečně. Denzel Washington je ovšem stále stejně skvělý a bavil mě i Pedro Pascal, zbytek castu je tam jinak v podstatě jen do počtu. Příběh mi přišel hodně předvídatelný a dějová linka s polepšeným černošským mladíkem mě tam nudila, protože mám pocit, že toto jsem viděl stokrát jinde. Finále ve větru velmi dobré. Za mě spíše lepší 3 *. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Míň jak tři dát prostě nemůžu, leč příběh mě neoslovil, tak tu akci jsem si kurva užil (hlavně tu na konci). Denzel si furt drží moje sympatie, žádný tupý béčko, žádný průser se nekoná naštěstí! Chyběla mi tam Moretz, kterou jsem si docela oblíbil v posledních filmech, ale co už, máme tu přece kurýra Denzela. Při nejmenším dobrý pokračování, který neurazí. Upřímně jsem se fakt bál a odsouval jsem to, i když jednička se mi hodně líbila, ale znáš to jak to chodí s pokračováním..btw. scéna, kdy týpka vozí na letiště byla top. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s verbalem. Zbytečně dlouhá dvouhodinová multikulti agitka, kde jsou snad jen tři akční scény a debilní protivníci (pojedete někoho honit někam, kde on si mohl dopředu připravit pasti, a ještě během bouře?), kde skutečně hlavní hrdina ku štěstí tápajícího černouška přivede a ten dokonce najde svoji lásku, a jinak vozí skutečně dědoušky Uberem a sem tam si odskočí do Turecka zachránit holčičku nebo odhalí zabijáckou jednotku ve městě... Druhé díly bývají většinou slabší, ale tohle je hrozně velký skok dolů - zmizela atmosféra prvního dílu, jistá sevřenost vyprávění (zde se skáče z tématu na téma naprosto náhodně) a docela uvěřitelné vyprávění. Brr, ledová sprcha, pryč s tím! ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte neporazitelného McCalla, tak přesně toho taky dostane, ale teď se snaží hrát více na dramatickou strunu než na tu akční. Samozřejmě nemějte strach akce je přiměřeně, na skoro 2 hodiny filmu, ale nečekejte tolik perfektních killu jako v prvním díle. Jednička je svižnější, přímočařejší a taky se v ní méně mysli. Na své si přijdou i fanoušci GoT. PS: Oberyne, ty oči jsou tvoje slabina. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V jedničce mstil mladičkou prostitutku, kterou do bezvědomí seřezali ruští pasáci. Bezpráví „oceňuje“ zakrvaveným obličejem i v pokračování, kterého se znovu zhostil vizuálně našlapaný Antoine Fuqua. A jelikož si Michael Mann dává dlouhou pauzu, buďme za něj rádi. Sousedský mstitel Denzel Washington si dál rád čte, dál filosofuje, mentoruje mladého študáka, naslouchá důchodci s velkým snem i mlčky coby řidič vnímá své klienty. A když zjistí něco nekalého, bere spravedlnost do vlastních rukou. Pak se ovšem zlí hošani dotknou jeho letité kamarádky (ne úplně špatná snaha zapojit hrdinovu minulost). Pomalu budovaná atmosféra, solidní dialogy a rozvážná (přesto nekompromisní) akce zdobí i pokračování. Vyprávění se stalo osobnější, celkově mě tak i druhý díl solidně vtáhl. Fuqua nikam nespěchá, v akci si je jistý, ač bych jednu svižnou akci třeba za kázání o podstatě mužství asi vyměnil. Finále s bouří a vylidněným městem je výtečně ozvučené, ale do kolen mě nedostalo. Tak či onak je chameleon Denzel znovu výborný, stárne s grácií a i v akčním žánru znovu prokazuje svou zkušenost s dramatickým hraním. Pokud vznikne trojka, rád za lístek zaplatím. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Denzel Washington chcel, aby bojové scény, ktorých sa zúčastnil, boli čo najrealistickejšie. Preto priviedli priviedli Tyrona Woodleyho, amerického majstra zmiešaných bojových umení, aby Denzela vycvičil pre jeho bojové scény. (Arsenal83)
  • Přibližně v čase 35:04, při záběru na uličku s popiskem „Brussel, Belgie“, byla použita ulice Truhlářská na Praze 1 (mj. je vidět polská vlajka na sídle Konzulárního oddělení Velvyslanectví Polské republiky). (Michalechal)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama