Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem v podstatě nepřítelem remaků, Oscar je výjimkou, protože francouzská kinematografie i Funes osobně mi vadí ještě více. Snímek je doslova nabitý skvělými herci a výkony tomu odpovídají, nejvíce mě ovšem překvapil Sly, který jasně dokazuje, že má na víc, než na svalnaté zabijáky/ boxery. Film jsem viděl už několikrát a pokaždé mě totálně odbourá nejen výbornými zápletkami, ale hlavně hereckými výkony všech představitelů. Pro mě osobně se jedná o skvělou komedii a nejbrutálnější je to, že se Tim Curry pořád usmívá jako Pennywise... ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, dobre obsadená. Toto Stallonemu sadlo, tu a ešte myslím v Stoj, lebo mamička vystrelí!, bol v najlepšej fyzickej forme. Božská Muti tu priam svietila. Lepšie natočené ako samotný francúzsky originál s Funesom a takisto dobre vybrané prostredie a súvislosti. Svižné tempo, napriek tomu, že tento film je minutážou dlhší ako francúzska verzia. Tu si okrem Stalloneho skutočne zahrala a podala solídny výkon aj Marisa Tomei. Okrem iného musím pochváliť výborný "oscarový" slovenský dabing v podaní Jozef Vajda / Stallone, Elena Podzámska / Tomei, Helena Krajčiová / Muti, Tomáš Maštalír / Riegert, Miroslav Trnavský / Curry a ďalší, réžia Zdeno Dřínovský (ATIZ - 2002). ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,AKO SA MOHLI TIE PRACHY ZMENIŤ NA PRÁDLO?“ ,,TO SA PÝTAM JA TEBA!“ ,,MOŽNO TO BOL ZÁZRAK. AKO S TÝM CHLEBOM A RYBAMI.“ __ Na ,,Oscara“ si celkom dobre pamätám ešte dobrých 20 rokov dozadu, kedy som ho videl v TV a hoci som sa v ňom vtedy strácal, nemôžem zabudnúť na Finucciov, na Stalloneho v netradičnej úlohe aj na štýlové spracovanie. Kým komédia s Funésom je nakrútená v jednom dome so zopár hercami, Landisova verzia je od začiatku viditeľne výpravnejšia; s kulisami New Yorku roku 1931, bohatým komparzom, krásnymi kostýmami a štýlovými úvodnými titulkami sprevádzaných Pucciniho ,,Barbierom zo Sevilly“, ktorý tú zároveň slúži ako hlavný hudobný leitmotív, keďže dianie na scéne je ozaj podobné talianskej opere.  Kritike na americkú verziu odzrkadľujúcu sa v nižšom hodnotení ozaj nerozumiem, pretože v mojich očiach sú oba filmy rovnocenné. Kým Funés použil svoj tradičný afekt a grimasy, na Stallona si treba zo začiatku zvykať, ale ako sa ukáže, úlohu mafiánskeho bossa vedel tak dobre podať komicky, že ozaj prevyšuje zvyšok osadenstva. To, že sa film dočkal nominácií na Zlatú malinu považujem za irelevantné, pretože Stallonovi sa týchto pôct dostávalo pravidelne nehľadiac na skutočné kvality daného diela. Ja som rád, že som film po toľkých rokoch opäť videl.  ,,VARI SI NIKDY NEPOČUL O PROHIBÍCII?“ ,,AKOBY NIE. ZAČO BY STE INÁČ KÚPIL DOM.“  (6897. hodnotenie, 274. komentár k filmu) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše dcera není Vaše dcera a prachy, který byly předtím šperky, ty jsou teď prádlo." Měl jsem v tom trochu zmatek, ale nedostižně nechápavý gangster Connie mi v tom udělal jasno. V podstatě šlo jen o narovnání rodinných vztahů, trochu lingvistiky a záměnu kufrů, ale já jsem se bavil. A toho poučení, co tam bylo: 1) Rovnej křivák je protimluv. 2) Když jsi nic neviděl, tak budeš žít déle. 3) Zkrouhni bližního svého dřív, než zkrouhne on tebe. Díky za tebe Oscare, i když jsi jen remake. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tomu bych nevěřil... On hraje, Stallone hraje a zatraceně dobře. Takový trochu drzý remake francouzské klasiky vypadal na průser kategorie nejvyšší, ale tak to vůbec není. Překvapivě je děj svižný, plný nevtíravých narážek a předně parádních herců. I ty nejmenší postavy uchovávají ve svém nitru jiskru, což je překvapení zvlášť u Sylvestera v titulní roli, který pověstnou kreací už mnohokrát atmosféru zhatil. Tady ne a režisér kultovních klipů Michaela Jacksona si s nelehkým úkolem poradil solidně. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve státech Florida (Orlando) a Kalifornie (Los Angeles). (Varan)
  • Malou roli si ve filmu zahrál scenárista Jim Mulholland, a to postavu Oscara, podle které je film pojmenován. Tato postava se však ve filmu objeví až v předposlední minutě na 25 vteřin (Zix.)

Reklama

Reklama