Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sem tam nějaký vtípek, drobná narážka či zajímavé cameo (dá-li se to takhle nazvat), ale jako politická satira je to hodně bezzubé. Tonda Blaník mluví sprostě, ale na rozdíl třeba od britského kolegy Malcolma Tuckera (Je to soda), to funguje jenom občas. Pobavila mě tedy hlavně lumpenkavárna, zato scény s Václavem Havlem jsou už snad humoru zcela prosté. Jinak řečeno, na začátku to chvíli docela jelo, ale vzápětí tomu začala docházet šťáva, až se to tak nějak dobrodilo k závěrečným titulkům. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Někdo by mohl říct psychedelický střih, minimalistická elektro hudba, a humor založený na sprostých slovech a citacích věcí a lidí z reálného politického života ČR. Já říkám spousta malých kokotin sešitá hrubou nití do jedné velké nudné hovadiny. Tu jednu hvězdu dávám sobě, že jsem to vydržel do konce. Produkce: Stream.cz ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme vykládat, nadhodnocuji. Takový spád, jako má většina epizod seriálu, film prostě jako celek nemá, ale přeci jen, ten nápad, udělat dloooooouhý díl o celých prezidentských volbách. Ten nápad odlehčit zklamaným voličům (a že zklamáno je vysoké procento voličů a to i z těch, jejichž kandidát byl nakonec vítězem), nemluvě o trpělivosti při číhání na politiky, odvaze je oslovit, odvaze mnohých protagonistů se ve filmu objevit, překvapivém smyslu pro humor u některých z nich k takové prezentaci (a až patologickému populismu u jiných, kterému se divák vděčně zasměje rovněž), jsou fajn. Zkrátka snaha pobavit ve vší té bídě na tak závažné téma se ocenit musí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vy jste kadil? Ne byl jsem se vysrat! Ale my ještě nemůžeme volit, ještě nám nebylo 18. Tak proč do prdele vypadáte tak dospěle?! Do píče kokote! Tak palec nahoru ČT, že se nebála tuhle smršť vulgarit nasadit v hlavním večerním vysílacím čase. Jinak opravdu spíš změt různých skečů a hrubozrnýho humoru bez nějakýho souvislýho příběhu jak se dalo čekal, ale líbilo se mi, že je natřeli úplně všechny hlavně dva největší kašpary Horáčka s Drahošem i ten Havel byl dobře zparodovanej. Pravda a láska zvítězí na lží a nenávistí čuráci!70% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT1 HD - Ani se nedivím, že Tonda Blaník klesl po projekci v ČT z červených čísel do modrých. Jak mám seriál rád, tak film byl podle mého slabý. Přitom prvních 30 minut bylo fajn, svižné, místy hodně vtipné, ale pak to ztrácelo na tempu, vtipu a některé narážky se opakovaly. Všechny scény, jak hovoří s Havlem ze záhrobí mě docela iritovaly, zejména jak pošle Havla do prdele. ČT vysílala alternativní verzi (82 minut) a pochybuji, že bych měl z delší verze lepší dojem. 67% (with J.) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Ve chvíli, kdy Tonda Balník (Marek Daniel) telefonuje s překladatelkou čínské delegace, má telefon v ruce obráceně (mluví do reproduktoru) - jasně patrné je to na čočce foťáku. V záběrech z větší vzdálenosti má telefon ve správné poloze, aby při bližším záběru je zase obráceně. (Topper.H)

Reklama

Reklama