Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (83)

Daiker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkusil Narcos a příběh Pabla je pořád pro mě nezajímavý. Celkově prostředí drog ve filmech a seriálech nemusím. Mohli vybrat lepšího herce na Escobara a ne toho prasopsa. Nicméně je to dobře natočené, skutečné historické záběry byly taky plus. Kdo se zajímá o příběh Pabla, bude určitě spokojený.... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ve Spojených státech nechá mafie zmizet svědky aby nemohli u soudu vypovídat. V Kolumbii nechal Pablo Escobar zmizet celý soud." ___________ Wagner Moura jakožto Pablo Escobar je zde mazanej jak chleba od Ládi Hrušky, ale jeho výkon nijak nevypovídá o kvalitě seriálu. Narcos je spíš hodně polopatickej pseudo-dokument, který je moc divácky vstřícný vůči mainstreamový obci. Kdyby šel Netflix víc na dřeň a pojal celkovou stylizaci/pojetí víc explicitně, neměl bych žádný výtky. Jo a jen tak mimochodem: největší narkobaroni jsou stále Walter White a Jesse Pinkman, co si budem. ___________ "Podívej, z Pabla je svatej." "No jasně. Lidi posílá rovnou do nebe." ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Narcos je především v první polovině série intenzivní a chytlavá honba za drogovým baronem, která staví na svižné režii a skvělých hercích. Svět drog a zbraní je zpracován pohlcujícím způsobem a první pětce epizod nelze nic vytknout. Ve druhé polovině bohužel již dojde k určité ohranosti tématu a myslím si, že kdyby byl počet epizod zkrácen na osm, či dokonce šest, bylo by to pro zdejší příběh vhodnější a lépe by to odsýpalo. I s výhradami je ale Narcos velmi solidní podívanou, která dobře zabaví, ale nelze se zbavit dojmu, že s určitými úpravami mohl zabavit ještě více. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už jsem se i já na doporučení ze všech možných stran konečně dokopal k tomuto seriálovému fenoménu a třeba rovnou uznat, že se vůbec nedivím jeho extrémně vysoké příčce tady v žebříčku seriálů. Zapracování velmi ožehavého skutečného příběhu do tak intenzivní televizní podoby si totiž jiná čísla ani nezaslouží. A já jen doufám, že budu mít konečně víc času se vrhnout na zbylé dvě série, případně na mexický spin-off/sequel. [viděno na Netflixu] ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Narcos byl u mě podobný případ jako první série The Handmaid's Tale. První tři díly mě nezaujaly, tak jsem si od seriálu dala asi dvouměsíční pauzu a pak se k němu zase vrátila. Od čtvrtého dílu už to šlo ale letem světem a já první sérku zfoukla za bezmála týden. Neuvěřitelné, kolik jsem se toho dozvěděla z jihoamerické historie. To je taky jeden z plusů tohoto seriálu, dozvíte se něco, co se dříve ani vědět nemělo. Narcos má neskutečný dějový spád. Neříkám, že je v každém díle nějaká akce, ale čím dál víc vás zajímá, kam se Pablova prohnanost a nelidskost prokouše. Brutalita tady taky nezná mezí a s nějakou cenzurou se tvůrci fakt nezabývají. Tohle téma si zkrátka říkalo o seriál a schválně říkám seriál, abychom nepřišli ani o detail a mohli si vychutnat zvrácenou historii drogových kartelů do posledního gramu. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • V této epizodě sledují agenti jednoho amerického pilota jménem Barry Seal, který byl jeden z vrchních pašeráků Pabla Escobara. V epizodě ho najdou pod krycím jménem Ellis McPickle. Barry Seal sice skutečně existoval, jeho krycí jméno však bylo Ellis McKenzie. (Hlavonozec)
  • V epizodě se dovídáme, že ministr spravedlnosti Rodrigo Lara Bonilla se měl stát velvyslancem v Československu. Tato informace je pravdivá. (joker.george)
  • Keď asi v polovici filmu vchádzajú postavy do džungle, je vidieť naľavo chlapa so zbraňou, no nemá v nej zásobník. (maramashi)

Reklama

Reklama