Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (83)

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelně svištící a poučný životopis Escobara od doby neveřejné, přes dobu politickou až po počátek doby psanecké. Naučil jsem se něco ze španělštiny, kokainové i studené války 80.let v Jižní Americe a dostal nápad na českou verzi seriálu, pracovní název je Agros. Hlavní hrdina bude místo drog úspěšně kšeftovat s řepkou a polským kuřecím separátem. Když narazí na svůj strop na trhu a kolem jeho nekalých praktik se začne stahovat smyčka zákona, rozhodí chudým pár koblih, aby mohl z politických pozic zlikvidovat konkurenci a zákony ušít na míru svému podnikání. Díky svým neomezeným finančním a mediálním prostředkům nemá jeho lživá kampaň ani populistické podplácení veřejnosti konkurenci, a tak se dostane až na samotný vrchol. Teprve když hodí přes palubu komunisty, kteří ho dosud kvůli své izolaci tolerovali, jeho bývalý nadřízený Šuman nasadí podpásové kalibry stejné ráže a politická hvězda našeho hrdiny začne uvadat. A aby se vyhnul potupnému osudu Janouška a Dalíka, bude nakonec rád, že se s prezidentem dohodne na domácím vězení v Čapím hnízdě. Ten konec je ještě v jednání, ale čekám na nabídky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá záležitost. A ještě o to lepší, že má i vypravěče! Ty voiceovery jsou totálně luxusní vložka a do seriálu to perfektně sedne, ten dokumentární styl je pak o to patrnější a je to moc dobře, protože Narcos je skutečně takový polodokument. A velmi zajímavý. Velká drogová sága s naprosto excelentním Wagnerem Mourou, který prostě JE Pablo a perfektně vykresleným prostředím... ehm, prostředí i celé Kolumbie. Tempo vyprávění je překvapivě docela dost rychlé, děj je bohatý, je to chytlavé, napínavé i správně zábavné. A příjemně mně překvapilo, jak moc je to španělsky. Narcos je další velký hit Netflixu a fakt to stojí za to. Tenhle životopis je strhující, zábavný, realistický a patrně lepší, než jakýkoliv čistokrevný dokument. 1.série: 75%. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký ten zábavnejší dejepis. Kedy všetky rôzne prepojenia, machinácie, moc a prostredie kooperuje v delikatesnom prevedení. Má to svoje silné miesta, rovnako sa to snaží aj systematicky poukazovať na motivácie na všetkých frontoch. Či už je to strach, pomsta, paranoja alebo zmysel pre spravodlivosť. Náhľad na vojnu, kde nie je víťazov. A kde povestné Nietzscheho: Nebojuj s démonmi, aby si sa sám nestal démonom a vedz, že keď hľadíš do temnej priepasti, temná priepasť hľadí na teba, má omnoho širšie a komplexnejšie uplatnenie. Herecky presné a charakterovo komplexné. Omnoho viac mi ale sedí postava Pedra Pascala, než taký Holbrookov "hrdina". Wagner Moura v úlohe Escobara správne démonický. V seriály sa krásne balansuje medzi hnusom a fascináciou z tejto postavy. Prvá séria je skvelým nahliadnutím do počiatkov Narcos. Bavilo ma to, hoci sa tam ešte pre mňa nenašla TÁ scéna alebo TEN moment. Každopádne stojí za zhliadnutie. 1. séria - 80% ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Famózní, realistická, příběhově bohatě náplněná... to je první série Narcos! Čekal jsem hodně, hlavně díky skvělým recenzím, a nakonec jsem dostal přesně to v co jsem doufal. Výborní herci, skvělý scénář s nímž se pojící skvěle vykreslené postavy a hlavně kvalitně vyprávěný příběh, který dokázal navodit famózní atmosféru a donutit vás si hlavní postavy zamilovat. No a zápory? Žádné jsem nenašel. 100% ()

Itar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho se mi nestalo, že by mě seriál v každé svoji epizodě bavil stejnou, a to naprosto vrchovatou, mírou. Narcos stírá rozdíly mezi televizní a filmovou tvorbou na naprosté minimum (naposledy si to v podobné míře pamatuji snad jen u Band of Brothers a první řady True Detective) a ve své syrovosti jde absolutně na dřeň. Plus bod navíc za autentičnost, která jde tak daleko, že v podstatě 70 % všech dialogů je ve španělštině a celý seriál je velmi vkusně prokládán dobovými záběry. Třikát hurá! ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Keď asi v polovici filmu vchádzajú postavy do džungle, je vidieť naľavo chlapa so zbraňou, no nemá v nej zásobník. (maramashi)
  • V této epizodě sledují agenti jednoho amerického pilota jménem Barry Seal, který byl jeden z vrchních pašeráků Pabla Escobara. V epizodě ho najdou pod krycím jménem Ellis McPickle. Barry Seal sice skutečně existoval, jeho krycí jméno však bylo Ellis McKenzie. (Hlavonozec)
  • Při nálezu peněz zakopaných na poli je vidět traktor československé výroby Zetor 6711. (bachta)

Reklama

Reklama