Reklama

Reklama

John Wick 3

  • Slovensko John Wick 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve třetí části této adrenalinové akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table se z Johna Wicka stává excommunicado - psanec, který je terčem zabijáků po celém světě. Připravte se na válku! (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (997)

Nevka 

všechny recenze uživatele

S postupem času se John Wick vyvinul v sérii, která má stejný kultovní předpoklad, jako třeba Sharknado. Tvůrci si totiž konečně uvědomili, jak důležité je nebrat se vážně a udělat z Johnatana až nemožně silnou postavu (posouvají to ještě na vyšší úroveň, než jsme byli zvyklí třeba u Stalloneho, nebo Schwarzeneggera). Díky tomu si můžete užívat neutuchající přísun delikátní akce a do očí bijící nesmrtelnosti hlavních hlavních postav. A tomuto pojetí se podřizuje naprosto všechno. Když už se třeba objeví protivník, který by nedej bože mohl Wicka sejmout, scénáristé neskrývají samoúčelnou potřebu postavy "překreslit" tak, aby mohl souboj co nejdéle pokračovat. Navíc je nezpochybnitelně pozitivním aspektem snímku to, že se lokace a styl jednotlivých sekvencí mění dostatečně rychle na to, aby vás ta neustálá akce nepřestala bavit. Od nožů, přes koně, Spider-Dogs a podobné "kreace". Všichni zúčastnění navíc moc dobře ví, co vlastně chtějí točit a na filmu je to znát. Bez zbytečností jdou přímo k věci. Pojetím jde díky tomu asi o nejlepší díl série (aspoň teda pro mě). Pokud by tímto filmem byla série uzavřena, vůbec bych se nezlobil. Ale tvůrci mají asi jiné plány, takže jsem velice zvědavý, co budou vymýšlet dále... U hodnocení jsem na rozpacích mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Uvidíme časem, jestli tu nejvyšší přidám. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když duo Chad Stahelski a David Leitch vymysleli a dostali se k režii Johna Wicka, nenápadného akčňáku, který mohl v pokladnách dopadnout jakkoliv a taky to žádný obří úspěch nebyl (budget 20mil. - tržby 88mil.), asi ještě ani vůbec neměli v hlavách myšlenky na rozšíření mytologie ve dvojce (40 - 171mil) a naději, že tu může být John Wick s námi i po třetím díle (otvírák za 57mil) ještě hodně dlouho. A nyní jsou ze, lety sehrané a nerozdělitelné, dvojky dva skvělí akční režiséři, jež se separátně přehazují v hollywoodských nabídkách. Ačkoliv mi dvojka napoprvé v kině příliš nesedla, Parabellum s ní skvěle funguje jako takový plnohodnotný dvojfilm, který mimořádně skvěle vypadá a výjimečně umně variuje nekompromisně brutální akční scény a jejich bezchybnou choreografii. Keanu Reeves navždy zůstane s touto rolí bezpodmínečně spjatý, ovšem rád bych jej viděl oslavovat i u jiných filmů, které natočí (co to bylo ten propadák Replicas?). Takže zase nashle za dva roky, budu opět u toho.. PS : Halle Berry tu zazářila přesně tím způsobem, jaký jsem u ní očekával už u Kingsmana 2, ale je tu trestuhodně málo! A dokonce jsem vzal na milost Iana McShanea. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Ksakru... tohle je umění. John Wick je i potřetí naprostou špičkou svého oboru a z akčního baletu, jenž choreograficky naprosto všem nakopává prdel, jsem měl čistou eufórii a úsměv od ucha k uchu jak malé dítko sledující svůj první akční film. Choreografie jak z jiného vesmíru. Nápady sršící v každičké scéně. A technická stránka koketující s dokonalostí (daného žánru) je třešničkou na dortu. V Hollywoodu v současnosti neexistuje konkurence. Naprostý žrádlo. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves pořád neumí běhat. Tenhle vjem vás bude provázet prvními mnoha minutami, které velmi stylově navazují na závěr dvojky. John Wick je na útěku, všichni mu jdou po krku a těžko říct, jak se z toho vyhrabe. I při pohledu na 130minutovou stopáž je však zřejmé, že mrtvol za sebou zanechá mnoho desítek; což se přesně také děje. Akce je opravdu požehnaně, místy sklouzává k repetitivnosti, ovšem nápadů mají Stahelski a spol. bezesporu pořád dost. Opět se dočkáme i prohloubení vhledu do absurdního světa plného rituálů, amuletů a pravidla dodržujících nájemných zabijáků. Věřím, že právě na téhle úrovni se bude lámat, jestli vám nový John Wick zaleze pod kůži, nebo ne – o akčních scénách, jejich propracované choreografii a výrazné stylizovanosti nikdo pochyby nemá, ale leckdo možná nemusí zkousnout hru, kterou tvůrci s divákem hrají. Je totiž nutné přestat přemýšlet, jak by takové univerzum mohlo reálně fungovat, a namísto toho si jeho neotřelý eklektický mix inspiračních zdrojů užívat. Divákovi je tak umožněn podobný zážitek jako samotným postavám – všichni musíme přistoupit na pravidla, abychom v tomto světě mohli fungovat. Fanoušky série trojka prostě nezklame. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli tahle akční série náhodou není tou nejlepší, jakou jsem kdy viděl... A nejspíš vážně je. John Wick je i napotřetí ohromně zábavný, poctivý a co se týče příběhu i těch neskutečných jatek zase o stupínek výš. Představte si, že by v komediích Buda Spencera a Terrence Hilla stříkala krev po litrech a jejich klasické fackovačky "dva proti stu" by končily hromadou mrtvol... Nebo si to představte v grotesce Bustera Keatona, která se tu stejně jako v minulém dílu také mihne. Přesně tak vypadá většina akce v Johnu Wickovi 3 - nekonečno nápadů, do detailů vypilovaná choreografie a černočerný humor, kterému se snad ani nedá nepodlehnout. Zároveň ale musím dodat, že film opět není jen o akci, a že bez zajímavých, dobře zahraných postav a bez mnoha překvapení by byl sotva poloviční. ()

Galerie (234)

Zajímavosti (34)

  • Scéna, ve které mají na sobě jednotky rady neprůstřelné „brnění“ a soustavně odolávají střelám, je nesmyslná. Neprůstřelné vesty a oděvy fungují jako zachytávače projektilů tak, aby minimalizovaly poškození vnitřních orgánů. Zbytková energie se ovšem i tak přenese do těla a způsobuje i zlomeniny. Ve scénách, kdy John Wick (Keanu Reeves) střílí žoldákům do hlav, by takový člověk pár ran - i z menších kalibrů - nepřežil, protože by mu zbytková energie ze střel zlomila vaz. To samé se týká i 12. Gauge nábojů do brokovnice (s ocelovými broky). Nic takového neexistuje a i kdyby ano, kevlarové vesty by broky díky jejich malé energii lehce pochytaly. (UncleMorty)
  • Když se John Wick (Keanu Reeves) vybavuje na souboj v hotelu Continental, můžeme si na zdech všimnout několika českých zbraní. Především CZ P-09 a několika verzí CZ Scorpion EVO 3. (UncleMorty)
  • Keanu Reeves (John Wick) při přípravách trénoval se Shawnem Ryanem, bývalým příslušníkem U.S. Navy SEALs a spolupracovníkem CIA, který má za sebou čtrnáct let bojových zkušeností. (Rominator)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

09.10.2019

Líbila se vám Halle Berry ve trojce Johna Wicka a těšili jste se, že s ní dostanete v budoucnu další film? Tak to vás zklamu. Akční série John Wick se sice dočká spin-offu, dokonce opravdu ženského,… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama