Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznace nejslabsi ze vsech ctyr serii o Cerne zmiji, v prvnich 4 dilech je na zasmani jen sem tam neco. Ale zachranujou to dva pekne vostry zaverecny dily o lovci carodejnic a o bande zloduchu. A samozrejme nejvetsim tahounem tu je Rowan Atkinson, kterej si roli viditelne uziva a nechybi u nej klasicky pobihani, naprosto ultimatni skleby a tentokrat i takovej zlomyslnej humor a sem tam naka hlaska. Naopak moc mi nesed Brian Blessed, kde tvurci tezi hlavne z toho, ze vypada jak sileny hovado a neustale vyrvava, ale me to misty spis rozcilovalo. Taky me prekvapilo, ze smich tu je pridanej hodne spore a u spousty vtipku chybel. Celkove to je tak na 4*, ale precejen tvurci se tu teprv zahrivali, tak primhourim oko, uz jen kuli tem dvoum perfektnim dilum a skvelymu Atkinsonovi. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První šestidílná série historické satiry přináší opravdovou historickou příšernost, která je tak strašná, až je úžasná. Filmařsky to sice není žádný skvost, ale námětově je to opravdu geniálně šílené. Díly: 1. Věštba, 2. Vousy španělské královny, 3. Arcibiskup, 4. Zrozen pro trůn královský, 5. Čáryčichač a Lovec čarodějnic, 6. Černá pečeť ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy som mal rád Mr. Beana, ale potom som narazil na Čiernu zmiju a odvtedy mi Bean pripadá len ako infantilný pako. Pravda, všetci sa zhodujú v tom že prvá séria Zmije, odohrávajúca sa v stredoveku, je celkovo najslabšia a ja sa tiež pripojím. Trpí to hlavne svojou teatrálnosťou a Atkinsonovými jalovými pokusmi o protopitvorenie. Tie jeho ksichty ho síce preslávili ako Beana, ale v Zmijákovi sú úplne mimo. On je tu Edmund vôbec taký odstrkovaný a vyjukaný chudáčik, ktorého jeho šialene vytlemený kráľovský otec stále volá Edgar. Keď však pominieme tieto začiatočnícke chyby je to stále nálož typicky britského zádrapčivého, silno čierneho až morbídneho humoru a ostrých hlášok. Predovšetkým potom posledné dve epizódy o lovcovi čarodejníc a bande rapavých zabijáckych vagabundov sú poriadne drsne našlapané. Taktiež oproti ďalším sériám je tu Edmundov sluha, smrdutý hajzlipuciar Baldrick dosť inteligentný. Zato lord Percy Percy je hneď skraja dokonalý vôl. Mňa to chytilo a ďalšie série už boli len lepšie a lepšie. ()

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné to opravdu místy někdy je. Bohužel zde Rowan Atkinson ještě hledá sám sebe a polohu humoru která mu jde nejlíp- lidově řečeno, jeho postava se mě zdála absolutně nesympatická, až odpudivá a hodně tomu pomohl její představitel. Přemýšlel jsem, jestli se na to nevyprdnu a zbylé díly smažu (naštěstí jsem to neudělal). Jediné za co si tato první série zaslouží potlesk, jsou některé vedlejší posatavy král Richard IV či ten Skot. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)
  • Epizoda "Zrozen pro trůn královský" je remejkem pilotního dílu. (Kulmon)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama