Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První šestidílná série historické satiry přináší opravdovou historickou příšernost, která je tak strašná, až je úžasná. Filmařsky to sice není žádný skvost, ale námětově je to opravdu geniálně šílené. Díly: 1. Věštba, 2. Vousy španělské královny, 3. Arcibiskup, 4. Zrozen pro trůn královský, 5. Čáryčichač a Lovec čarodějnic, 6. Černá pečeť ()

Molir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, tak tahle prvni serie je slabsi nez zbytek - vsichni jsou za blbce a humor nespociva v sofistikovanych britskych hlaskach, ale znacne vice ve vulgarnosti... a pry to stalo spoustu penez a celkem to i propadlo a BBC o dalsi rady nemela zajem, nicmene Benu Eltonovi se to povedlo ukecat s tim, ze druha radu natoci levne ve dvou dekoracich s peti herci :-) ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson znovu dokazuje že je velmi výborný komik. Takže hodnotenie 1 serie je dost vynikajúce a to hned 2 dieli tam som sa rehotal ako o život. Baldrick a Percy do toho skvele pasuju a skvelo hláškuju jednu pitomost za druhou a to je len dobre. Atkins je tentoraz trošku prefíkanejší a vždy vymyslí plán ako sa niekoho zbaví. Takže absolútna špička. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Pro drtivou většinou lidí je Rowan Atkinson prostě Mr.Bean. Pro mě je Edmund "Černá zmije". Zcela kultovní a dokonalá podívaná která dostává z Anglického humoru maximum (mimochodem kdo viděl i v originále musí uznat, že spousta skvělých vtipů a slovních hříček se prostě do CZ jazyka přeložit nedá...). pozn.: šuškalo se že vznikne ještě jedna řada z Ruska (východní větev rodu "černé zmije"). Bohužel jak se zdá z toho nic nebude :(. ()

laFei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson v jedné ze svých nejbrilantnějších rolí. Je docela zajímavé, že takto sofistikovanému a vzdělanému člověku sedí role naprosto opačného rázu. Černá zmije jako celek je výborná exkurze po anglické historie netradiční cestou, plnou zvráceně černého humoru (hlavně první série má hodně blízko k Monty Pythonům). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Titulní píseň od Howarda Goodalla má stejnou melodii po všechny série, mění se jen styl dle historického období. (Mr.Critic)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama