Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (6)

Zkáza Dejvického divadla (2019) 

Herci divadla dokazují, že hrát opravdu umí a soubor si zřejmě vyhovuje i lidsky, v soukromí. Zvolené prostředky mě ale příliš neoslovily, stejně jako u Čtvrté hvězdy a Dabing street. Další seriál z dílny populárního divadla, kdy mám rád samostatné herce, neobdivuji ale jejich společné počiny. Tři a půl. ()

Režisér (2019) (E01) 

Podobně jako u Čtvrté hvězdy, asi jsem se s tímto typem humoru minul. Absurdní situace u mě smích až na pár výjimek nevyvolaly. ()

AIDS (2019) (E02) 

Trojanův díl, s mnoha povedenými hláškami. ()

Šmejdi (2019) (E04) 

Zajímavý námět, přetavený ze známých praktik do detailu přesně na divadelní hru. Vtipu dostatek, ovšem pro mě koženého. ()

Smrad (2019) (E05) 

Příběh téměř detektivní, o smradu, s mnoha vtipnými dialogy a situacemi. Pointa s Krobotem byla výborná. ()

Zkáza (2019) (E06) 

Rozpačitý konec rozpačitého seriálu. Mnohé nápady ve vývoji děje jsou zajímavé, některé vtipy mě pobavily, ale celek mi prostě nesedí. ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama