Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (6)

Režisér (2019) (E01) 

První polovina vlažnější, druhá- nastartovaná hypnózou, moc dobrá. Třeba to nebude taková šleha jako Čtvrtá hvězda, určitě to ale bude lepší, než 90 procent seriálů na komerčních televizích. A to jsem na ně ještě hodnej. ()

AIDS (2019) (E02) 

Ve schopnosti udělat si sám ze sebe prdel jsou herci z Dejvického mistry nad mistry. ()

Vládci loutek (2019) (E03) 

Pro mě zatím nejslabší díl. Finále mě pobavilo, ale dnes jsem si ten smích musel vysedět. ()

Šmejdi (2019) (E04) 

Příliš realistické, než aby mě to nějak zvlášť pobavilo. Herců z Dejvického se to až tak netýká, ale místo hrnců se zdánlivě neblahá finanční situace (spíše jednotlivců, nikoliv institucí) řeší Ordinacemi, Modrými kódy, Kameňáky, Přístavy...a filmy, které nemají hlavu patu. Tenhle úpadek přitom nemá na svědomí nouze, rozhodně ne nouze finanční. Má ho na svědomí mamon a chamtivost. Jestli by herci začínající každodenní maraton ve čtyři ráno Ulicí, stíhající divadla, dabingy, rozhlasy, filmy, moderace, reklamy... prodávali hrnce? Jasně že jo, málokdo je tak potřebnej jako právě příslušníci tohoto cechu. Takže co na tom dnes mělo být tak úžasně vtipnýho? ()

Smrad (2019) (E05) 

Dneska plnej kotlík. Za chudáka Dráteníka. Děkujeme, Miluško. ()

Zkáza (2019) (E06) 

Humor tak jemný, až téměř nerozeznatelný, Čtvrtá hvězda za ochotu dělat si legraci ze všeho včetně sebe samých. ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama