Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (6)

Režisér (2019) (E01) 

První díl byl velmi vtipný a Plesl byl úžasný. Jsem zvědav, jak to bude dál, ale vypadá to nadějně. ()

AIDS (2019) (E02) 

"Šíří se to jak lavina". Výborný díl, krásně ukazuje davovou psychózu a hlavně dobře baví. Skvělé. ()

Vládci loutek (2019) (E03) 

Když nevíš kudy kam, nech herce zemřít. A problém máš vyřešen. Ano, velmi vtipný a povedený díl směřoval do nikam a skončil přesně tam, kde měl. Bájo. ()

Šmejdi (2019) (E04) 

Moc hezký stylizace do šmejdů prodávajících nádobí v kulturním středisku Hodonín. A pointa naprosto špičková. Jinak trošku slabší než předchozí. ()

Smrad (2019) (E05) 

Správně ujeté, ale jakoby to scénáristicky ztrácelo dech. Zápletka končí očekávaně, nikdo za nic nemůže a nic se neodhalilo. Pořád ale slušná zábava. ()

Zkáza (2019) (E06) 

Nejslabší, ale zároveň stejně divný díl jako všechny předchozí. Tomuto dílu však vévodí závěrečná bašta Ládi, krásného černého psa, který chudák sežral ducha Dejvického divadla. No bylo to divné, škoda takového nemastného závěru. ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama