Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele inachisio k tomuto seriálu (7)

Zkáza Dejvického divadla (2019) 

Tento seriál mnohokrát překročil pomyslnou hranici debilnosti, mísila se v něm velká dávka absurdity, šílenosti, ale také vtipu. Při sledování jsem se někdy lámala smíchy, jindy nevěřícně civěla na to, jakou blbost je člověk schopen vymyslet. Někdy to vázlo a celkově jsem dospěla k názoru, že to za to nestálo. Jen pokud máte náladu na vtipnou šílenou kravinu. Což je pravděpodobné - tak to bylo i u mě. ()

Režisér (2019) (E01) 

Začátek byl trochu kostrbatý a chvíli trvalo, než se díl rozjel. Nakonec to byla fakt sranda a zaujal mě výkon Jaroslava Plesla. Některé nápady byly fakt skvělé a velice vtipné. Škoda, že se jednalo o tak neucelenou záležitost, jinak by to bylo fajn. ()

AIDS (2019) (E02) 

Tak tohle je moc šílený i na mě. Chvílemi vtipný, ale jinak spíš blbý. ()

Vládci loutek (2019) (E03) 

Teda, kdo takovou šílenost vymyslel... Tady u toho seriálu je velice těsně nepřekročená hranice mezi debilitou a vtipem. Ano, opravdu jsem se lámala smíchy a někdy jen nevěřícně kroutila očima. Líbil se mi však jak nápad, tak i ironie, která z herců a scénáře vyzařovala.. ()

Šmejdi (2019) (E04) 

Zajímalo by mě, kam až jsou herci pro peníze ochotní zajít. Vlastně radši ne. Ono to nevyplývá jen z toho, co herci hrají v divadle v tomhle seriálu, ale i co hrají v seriálu. Dost filozofování. Vadí mi, že se tu neřeší nic jiného než, však víte. Ale pokud to tak doopravdy chodí? Pak musím pochválit nápad. Skvělý, šílený a originální. Herecké výkony se mi taktéž zamlouvaly a jen scénář částmi vázl. Asi jsem příliš nevinná duše a čekala bych inteligentnější humor. ()

Smrad (2019) (E05) 

Oceňuji, že si ze sebe herci dokážou udělat takovou srandu. Ale tu pomyslnou hranici mezi debilitou a nedebilitou už tento díl několikrát překročil. A taky už jsem se u něj skoro nezasmála a jen jsem nevěřícně zírala, co byli tvůrci schopni vymyslet. ()

Zkáza (2019) (E06) 

Neuvěřitelně šílený, absurdní, blbý, ale vtipný. Stále nechápu, jak tohle mohlo někoho napadnout, co to bylo za žánr nebo jak to někdo dokázal zahrát. Ale zasmála jsem se. ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama