Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení není bohužel všechno. Scénář byl dost průměrný (scéna ve vlaku byla hodně dobrá) a i zisk úvodních klíčových informací byl úsměvný (osobní poznámka zrovna u transferu jaderných hlavic od místa nehody směr Írán a zrovna ta zkratka říká takřka vše od Sarajeva po název ulice v NY) a i ochranka v té firmě dosti pospávala... Kidman tu vlastně ve finále jen pobíhá s Clooneym tam a zpět a nic tak 2x neřeší.. 3z5 ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Dovoľujem si povedať že tento film patrí medzi najlepšie čo sa týka Clooneyho filmografie. Aj ked niektorý vravia že zápletka nebola dobrá, mne sa v tomto filme páčila. Nahánačka s mojím obľúbeným typom Mercedesa je rovnako výborná ako aj akcia s Clooneym v tom nákladiaku. Takisto výbuch jádrovej bomby na začiatku bol veľmi podarený. Hlavný záporák ušiel, a celkovo film na mna dobre pôsobil. No však hl. ženská by mala byť v takomto akčnom filme aspon trochu sexi. Ale Nicole Kidman mi však sexi ani náhodou neprišla. Do tohto filmu by sa skôr hodila taká Halle Berry alebo taká Eva Longoria. A nie takáto múmia ako Nicole. Toto je dôvod prečo 4* a nie 5*. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem filmek viděl až nyní, 21 let po roce vzniku, přihlížím k těmto faktům a nedám rozhodně míň, jak čtyři hvězdy! Dvojice Clooney - Kidmanová mě baví, zápletka je kvalitní, akce i napětí supr, prostě nemám co vytknout! Naopak chválím efekty, bouračky, přestřelky a tak dále, pač tady se na to ti lidi kolem filmu museli pořádně nadřít, stejně jako v drtivé většině filmů z 90 let i starších, namísto dnešního věčného z 80 procent špatného světa digitálu! A to mě na "devadesátkách" tolik baví a fascinuje! 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech se lehce nadprůměrnému dvojdílu DVACETČTYŘKY teda dostávalo péče. Mimi nepřináší nic oslnivého a tak aspoň Clooney hláškuje a Nicole vypadá dobře. Pár solidních scén se najde o tom žádná a i záporák (na papíře) vyčnívá (ve filmu je jinak málo výrazný), nejlíp se na PEACEMAKEROVI podepsal Hans. Jo to byly ty zlaté devadesátky... Tak Sašo ty si viděl pouštní bouři na CNN. Vzpomínáš si na ty záběry snímaný ze špičky raket, které narážejí do náklaďáků? Pamatuješ si na ně? Jak rychle se přibližovaly a zvětšovaly? Skoro bylo vidět výraz těch řidičů a pak... obraz zmizel. Nikdo neviděl co se stalo potom. A víš co Sašo? Ty to uvidíš ty parchante. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem na tento kousek zapomněla, přitom jsem ho viděla už několikrát. Je to správný akční film se vším všudy. Kdysi se mi to moc líbilo, dnes s odstupem času ubírám jednu hvězdičku za to, jak je ve zvyku v amerických filmech hlavního hrdinu stavět do světla neohroženého, nesmrtelného, málem nezranitelného supermana. Nicole to ale ve filmu opět sluší i když nenamalovaná, je prostě perfektní. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Z bratislavskej Univerzitnej knižnice sa stala Stadtbibliothek a nemecké nápisy ozdobili aj budovy na Hlavnom námestí Bratislavy. Točilo sa tiež pred Slovenským národným divadlom, kde Clooney bez ľútosti dorazil zločincov. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Bratislava vo filme "hrala" Viedeň, Sarajevo a New York. Lokality: ošarpané domy na Kapitulskej a diera po nevybudovaných eskalátoroch do polikliniky na Tehelnej (vojnové Sarajevo), Univerzita Komenského (bosniansko-srbský parlament), Dóm sv. Martina (newyorský kostol), Zimný štadión Ondreja Nepelu (chodba pod Bielym domom), výstavisko Incheba (riadiace stredisko Pentagonu). (krasomama)
  • Vlak, do něhož jsou ve filmu nakládány bedny s jaderními hlavicemi, táhne československá parní lokomotiva značky Škoda s rozchodem kol 1435 mm. Je však na ruské trati s rozchodem koleje 1524 mm. Scéna musela být proto natočena na vlečce v Malackách. (hippyman)

Reklama

Reklama