Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný režisér Ang Lee (podepsaný pod filmy Svatební hostina, Rozum a cit, Jízda s ďáblem, Tygr a drak, Zažít Woodstock) se v tomto příběhu - tak jako již několikrát - zaměřil na rodinné a generační vztahy. V psychologicky laděném snímku, natočeném podle románu Ricka Moodyho Ledová bouře, se vrací do roku 1973, do předměstí connecticatského New Canaanu. Vyprávění se přitom soustřeďuje na členy sousedících rodin Hoodových a Carverových, kteří k sobě pocitují přátelské, milostné vztahy i nenávist. Jakýmsi katalyzátorem drobných a všedních událostí i vztahů je ledová kalamita, jež nastane v noci po neustávajícím mrznoucím dešti... Americký film oceněný na MFF v Cannes (cenou za scénář pro Jamese Schamuse) se vymyká z běžné hollywoodské produkce a spíše připomíná klasická díla filmařů Ingmara Bergmana a Michelangela Antonioniho. Hlavní úlohy ztělesnily známé herecké hvězdy Sigourney Weaverová (Vetřelec, Gorily v mlze, Krotitelé duchů, Smrt a dívka) a Kevin Kline (Ryba zvaná Vanda, Francouzský polibek, Dave). V dalších rolích hrají Joan Allenová (Šílená láska, Tváří v tvář), Tobey Maguire, Christina Ricciová (Casper, Malí válečníci), Jamey Sheridan, Elijah Wood (Všude dobře, doma nejlíp, Drtivý dopad). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí to isté, čo som písal o Malých deťoch, tak iba zhrniem, že niektoré filmy ako Americká krása zarobia obrovskú sumu peňazí a rovnako kvalitné snímky ako napríklad Ice storm aj s hviezdnym obsadením tento status z nejakého dôvodu nedosiahnu. Záverečná ľadová búrka je tak mrazivá ako rodinné a susedské vzťahy a tak silná, ako jej nešťastné následky a jej dopad na rodinu a priateľov. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ledová bouře je místy dost mrazivá v očekávání vyvrcholení, převážně scén se sexuálním nádechem. Sexuální vztah v jakékoli podobě tady hrají dost výraznou roli. Velice mile mě překvapil Kevin Kline, který hraje více než kloudně. Sigourney Weaver zase hraje totální potvoru a upřímně je velice přesvědčivá. Tobey Maguire dokazuje svou budoucí velikost. Nemá cenu tedy rozpitvávat herecké obsazení, je zkrátka luxusní. Navíc scénář hercům dává několik možností k vyniknutí. Závěr jsem přece jen čekal ještě o chlup mrazivější. Společenská hra s klíčema v míse byla dost originálně zvrhlá až nechutná. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Americké krásy. Tentokrát s ještě hvězdnějším obsazením, včetně mladičkých Christiny Ricci, Katie Holmes, Tobey Maguireho a Elijah Wooda. Film o rozpadu hodnot v americké společnosti 70. let minulého století a hledání cesty zpět ke skutečným hodnotám. Čekala jsem orgie, ale o orgiích to není. Dvě dějové linie, jedna dospělácká, druhá pubertální. Několikrát se ve filmu střetnou. Konec je asi z celého filmu nejlepší a ledová bouře úchvatná. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s panem Ang Lee... a byl to silný zážitek. // Rodinné drama odhalující pokrytectví a nierní tabu jednotlivých postav. Pulzující tepnu rozličných vztahů, kde každý hledá zejména sám sebe, přetne jedna ledová bouře, která toho zmrazí mnohem víc než jen silnice. // Zajímavé drama se skvělým hereckým obsazením a skvělou atmosférou. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, neotřelé, zvláštní. S hodnocením nepůjdu výš jak na 3*, protože tempo snímku mi přišlo velmi rozvláčné a možná jsem očekával trochu víc z rodinných vztahů - konfrontace, apod. V podstatě mě Ledová bouře začala bavit až s příchodem právě oné noci, která změní život a pohled na něj dvěma hlavním rodinám. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Skutečná ledová bouře vylíčená ve filmu se stala 16. a 17. prosince 1973 a byla pojmenována „Felix“. (aporve)
  • Zahrnuté medzi „1001 filmov, ktoré musíte vidieť pred smrťou“, autor Steven Schneider. (Pat.Ko)
  • Kniha, ktorú Janey (Sigourney Weaver) číta pri sedení na vodnej posteli, je „When She Was Good“ od Philipa Rotha. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama