Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (761)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Premisa vykradená z shyamalanova The Happening v pokusu o nervy drásající zpracování. Nic tam není vyloženě špatně, jsou tam překvapivě slavní a dobří herci, ale prostě to na mě nezafungovalo. Nenudil jsem se, ale tísnivou atmosféru jsem fakt necítil. I proto, že cesta lodí naslepo je až moc přehnaná a v těch peřejích by všichni chcípli. Neměl jsem o ně strach a sralo mě, že se to třeba nepokusili sejít vedle té řeky. Jako jednohubka ale dobrý. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Více prostoru dostává spíše komornější, na můj vkus až příliš televizní část, ve které se vlastně skoro nic neděje, a když už ano, tak jsou to předvídatelné události, viděné již tolikrát předtím v jiných filmech. Hororovější napětí a zábavné putování jsou prostě natolik upozaděny, že jsem tím víceméně jen tak v klidu proplul. Bez peřejí, v suchu, bez překvapení. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Bird Box, aneb druhé Tiché místo, to je jednoduchá myšlenka a její skvělé rozpracování do intenzivního thrilleru, který těží z tak nechválně známého strachu z neznáma. Z určitého pohledu se zde nejedná o nic extra originálního, ovšem výsledek se povedl více, než kdykoli před tím. Ženská síla v podobě brilantní režisérky a charismatické super kočky v hlavní roli dala vzniknout po všech stránkách vynikajícímu filmu. K dokonalosti chybí snad jen pár odpovědi na otázky, jež z daného příběhu logicky vyvstávají, nicméně na perfektním zážitku to nic neubírá. 8/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] BIRD BOX je takovým tím typem postapo filmů, které mám rád. Je to takový mix všeho možného, že to třeba připomene Tiché místo, TWD apod. Jasná kvalita tu je, zajímavý nápad, který byl v tomto snímku přiměřeně pojat a ve finále se bude trochu více rozvíjet, ale ne až do úplného vysvětlení celé zkázy lidstva, což mi nevadilo. Sebevraždící scénky byly přiměřeně a reálně krvavé. Co mi zde chybělo, tak trochu hlubší atmosféru a především nějaký ten větší náboj/tempo. Tohle má dvě hodiny délku a já myslel, že je to ještě delší. Prostě nějak se nepodařilo sladit tempo filmu s větším napětím a zaujetím co se týče postav. Jinak to kritizovat moc nemůžu. Určitě mě to bavilo. Ne tak, abych to musel nutně vidět opakovaně, jen tu prostě něco chybělo. Sandra Bullock to herecky zvládla výborně. Sakra, i vypadala o 10 až 15 let méně, než jí zde bylo. Ostatní herci už u mě tak výrazní nebyly, včetně Johna Malkoviche, kterého jsem zde sice rád viděl, ale moc mě zde neuchvátil. Film je tvořen 2 časovými liniemi. Minulost jak celá apokalypsa začala a přítomnost na člunu. Líbila se mi spíš ta minulost, ale ve finále i ta budoucí linie měla co do sebe, včetně zajímavého závěru, který mě teda moc nepřekvapil. Takže jo, dobrý film to určitě je, jen se to dost táhlo. A určitě bych to neudělal tak, abych to zkrátil o půl hodiny, jen to chtělo prostě jinak udělat, ale dost o tom. Kéž by vzniklo pokračování, docela bych to bral. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix, kvalitní režisér, námět a herci. To už je pro rok 2018 nejspíš synonymum. Snad se jim to povede udržet i v nadcházejících letech, protože Bird Box je hodně slušné apokalyptické drama, které bych si dokázal představit klidně i jako seriál. Do toho Sandra Bullock se tu opět ukázala v tom nejlepším možném světle, za což jsem hrozně rád. I když na ní plno lidí neslyší, tak si respekt rozhodně zaslouží. Stejně tak, jako i samotný příběh tohoto filmu, který mě napínal jak upnutej pásek od kalhot. Nicméně, jelikož jsem na jednom teambuildingu zažil pochod lesem se zavázanýma očima, tak zhruba vím, jak náročné to je a tady si chodili po lese jako nic. Pravda, že námět je trošku naivní, ale pod taktovkou skvělé Susanne Bier naprosto skvěle funguje a pozornost si rozhodně zaslouží. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Coming Down“ od Dum Dum Girls. Ve 73. minutě pak hraje „I Say A Little Prayer“ od Dionne Warwick. (Duoscop)
  • Režisérka Susanne Bier řekla, že natočili scénu, ve které je potvora vidět a podle Sandry Bullock (Malorie) měla vypadat jako „dlouhé tlusté dítě.“ Proč zrovna takhle? Monstra totiž zabíjejí tak, že se před jejich oběťmi objeví to, co je nejvíc děsí. A vzhledem k tomu, že hlavní hrdinka je těhotná, měla její největší obava vypadat právě takhle. (Duoscop)
  • Film vidělo za první týden na Netflixu přes 45 milionů lidí, což z něj tehdy udělalo rekordně nejsledovanější film této společnosti. (hansel97)

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama