Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tematicky to nie je zlé, ale tá forma, uf, tak neviem, ale pozerať sa celý film ako by na Skype, to sa mi vôbec nepáčilo. Viem, že je to moderné, ale to neznamená automaticky kvalitné. Je tu istý prínos. Poukázanie na to, čo všetko nechávame na nete, aké stopy. Súkromné firmy ako google vedia všetko o našom pohybe, vie to aj tá krabička, čo nosíme vo vrecku. Je to na zamyslenie, veľkého brata mám v anále, ale začína byť čoraz väčší... ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pátrání po ztracené dceři, které mě pohltilo díky jedinečnému formátu, který není pouhým trikem, ale opravdu slouží vyprávění a je využit na dřeň. Tohle sledování pátrání převážně přes facetime a obrazovku PC vám navodí pocit, že se podílíte na pátrání a vyšetřování, autoři zabraňují vyčerpání a okoukání, skrze chytré a postupné dávkování nových informací a obratů, které zodpovězením jedné otázky tvoří další dvě. Zároveň přichází i dostatečně často na změnu prostředí, tempa, formy i lokací. Díky tomu mi to hned uteklo. K tomu film dokáže mít silný příběhový oblouk fungující i jen skrze slova v chatu, kdy obyčejná zpráva na konci má velkou váhu! Film by nebyl stejným, nebýt úžasného výkonu Johna Cho, kterého mám rád a silně mě zde překvapil. Je to napínavý, smutný, dojemný, lehce vtipný a hlavně propracovaný a chytře udělaný se silně prokoumaným tématem rodičovství. Prakticky si nedokážu představit o moc lepší výsledek při podobné formě, až na příliš velké vysvětlování některých detailů ve finále, které mohli být fajn na odhalení při dalších zhlédnutích. Každopádně velká pecka! ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Najnezvyčajnejší film aký som videl. Celý film sú len screeny displejov, monitorov a televíznych správ a celý príbeh vnímame len cez média. Aj tie najbanálnejšie dialógy otca a dcéry sú vedené cez textové správy, takže z tohto pohľadu je snímok značne účelový a tvorcovia sa všemožne snažili o originalitu. Nech im je odpustené, nikdy by som neveril, že takýto film bude napokon prínosný ( uvedomenie si myšlienky, o čo nás virtualita oberá ), zaujímavý ( koncepcia filmu ) a aj riadne napínavý ( tu by som už spojleroval ). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta avizovaná internetová (resp. "sociálně síťová") forma filmu mě od něho už dopředu odrazovala, děsil jsem se nějakého zběsile sestřihaného galimatyáše ve stylu found footage, ale nakonec byl film nečekaně záživný a kupodivu i dobře "koukatelný" (v kterýchžto dojmech se jak čtu shodnu i se spoustou jiných diváků). A to díky dobře vypilovanému scénáři, vizuálně výborně zpracovanému, i skvěle vypointovanému a vygradovanému. I ten happy end byl snesitelný (i když bych se bez něho obešel) a herci uvěřitelní,takže hodnotím jako jasný nadprůměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si na zvolený formát musel chvilku zvykat, ale to si celkem záhy sedlo, protože po dívčině zmizení nabral děj velmi solidní spád. Bylo to napínavé, emotivní a v závěru přišlo překvapivé rozuzlení. Tradiční poselství o škodlivosti sociálních médií nebylo v tomto případě divákovi nějak násilně podsouváno, což je také dost výrazné plus. 85% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Když David (John Cho) vytváří událost v kalendáří s názvem „Příchod mámy domů“, vytváří událost na pátek, ovšem v kalendáři se přidá na úterý. (PAULOO)
  • V česky dabované verzi se cca v čase 23:30 David Kim (John Cho) prostřednictvím aplikace FaceTime ptá Jonaha Emmiho (Joseph John Schirle), co dělal v úterý večer. Zároveň však do excelovské tabulky zapisuje Thursday Night, což znamená čtvrtek večer. (the_anubis)
  • Keď David (John Cho) prezerá Margotin (Michelle La) tumblr, URL adresa je uvedená ako "www.tumblr.com/blog/mkmania01", ale správny formát URL pri prezeraní blogu by bol "mkmania01.tumblr.com". David sa na Margotin tumblr dostane aj kliknutím na výsledok vyhľadávania "Log In", čo naznačuje, že bola už prihlásená na svojom počítači. Avšak to by ho malo viesť na jej dashboard, nie na jej blog a nemala by tam byť možnosť "Follow" ("Sledovať") v pravom hornom rohu. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama