Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

nwx 

všechny recenze uživatele

Skaredsi afektovane herecky jsem snad jeste nevidel. Pribeh o tom, jak chlapi jsou vsichni naprd, zatimco holky bezva. Chudak stazista mezi temi ambicioznimi skeblemi. Nejtrapnejsi momenty filmu byly ty, kdyz si holky detektivky spolu vyrazily, ta natahovana holcici plkanda a mudrovani (based on true story?;). Nakonec to ten utaply stazista, ktery mozna mezi tim zacal v tom zenskem kolektivu menstruovat cele cracknul, holky potrdlovaly v baru, jedna detektivka se lesbicky zamilovala do druhe a nastal dojemny happy-end s placanim se po zadech trvajici dele, nez celou jednu epizodu! Pribeh je to silny, ale zpracovani bohuzel natahovane low-cost estradni televizni. Dokument by byl lepsi. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ne až tak atraktivní nápad se ve výsledku díky přesvědčivým hereckým výkonům a poutavému stylu vyprávění přehoupl do slušného nadprůměru, o to silnějšímu, že je podle skutečných událostí. Detailní a podrobný popis tehdejšího pátrání po sériovém násilníkovi doplňen o šikovnou Toni Collette a Merritt Wever, které působily tak přirozeně a zároveň zábavně, že jsem to ke konci prožíval s nima. Mělo to pár slabších míst a trochu mi vadila Kaitlyn Dever jako věčně nespokojená, protivná puberťačka, ale to je asi věc názorů. Povedený seriál a když nemá člověk do čeho jít, tímhle určitě neudělá chybu. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedna z krimisérií na Netflixu, c nám dlouhé roky utíkala, i když tenhle žánr u nás doma stále frčí nejvíc. Pilotem hodně poutavé, následným vývojem a propojením s minulostí už méně zábavné, ale trpkým koncem s příměsí happy endu zase povedené pokoukání na klasický večer u televize. Úplně si mě to nezískalo, ale zklamán neodcházím. [viděno na Netflixu] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná je seriál, který navýsost uvěřitelným, věcným a civilním způsobem líčí vyšetřování případu sexuálního napadení, ze kterého se postupem doby díky houževnatosti a zápalu policejní vyšetřovatelky stává něco většího, znepokojivějšího a trpčího. Oproti běžné žánrové produkci je tu větší prostor věnován obětem trestných činů a ačkoliv absentuje často používaný manifestačně plakátový feministický prvek, má Neuvěřitelná výrazně femininní zabarvení. Je o ženské intimitě, studu, bolesti a vzpomínkách, které se mění v nůž, co bodá do nejcitlivějších míst. Nečekejte akční scény, ale trpělivou kriminalistickou práci s nezbytnými slepými uličkami. Ze série mi utkví především skvěle zahraná vyšetřovatelka v podání Toni Collette a celkově dobrý pocit z projektu, na kterém neshledávám žádné výraznější slabiny. Celkový dojem: 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoutal mě, dal mi pásku přes oči, znásilnil, s výhružkami vyfotil a zmizel. Příběh dívky, která vyrůstala v pěstounské péči a které znásilnění nikdo nevěří. Měnila rodiny, pěstouni ji nutili jíst žrádlo pro psy, měli ji psychicky i fyzicky týrat, teď se v komunitě mladých lidí s podobným osudem pomalu osamostatňuje. V očích dvou detektivů, kteří přijdou na několik nepřesností a vyslechnou si rovněž slova jedné z pěstounek, si celou story vymyslela. O tři roky později v jiném státě dvě povahově odlišné detektivky řeší sérii velmi podobných znásilnění. Pachatel opět velmi důkladně zametl stopy. Vnímáme totožné případy, ovšem ze strany vyšetřovatelů posuzované diametrálně odlišně. A s ohledem na nedávnou náladu ve společnosti rovněž přilijeme i do genderového ohně. Celkově velmi silné, v druhé polovině série několik naprosto skvostných momentů. Jízlivá Toni Collette je skvělá, depresivní Kaitlyn Dever zrovna tak. Závěr zadostiučiňující i mrazivý zároveň. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama