Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Axident 

všechny recenze uživatele

Žádní superhrdinové, monstra, náhlé zvraty, šokující odhalení nebo právní duely v soudní síni. Unbelievable boduje, vyjma paradních hereckých výkonů, v podstatě důsledným ignorováním kriminálkových klišé v rámci prosté autentičnosti. Když si vyšetřovatelé jdou pro podezřelého, není z toho vyvraždovací střílečka, soud, kde vyfasuje skorem 400 let zaberele asi pět minut, žadná exhibice megadrahých právníků. Nějaký ten moralizující patos malinko na konci je, ale suma sumárum už delší čas mě takhle nebavila kriminálka. ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla velká paráda! Špičková filmařina, herecké výkony, prostě všechno! Jsem rád, že čas od času jakoby odnikud vykoukne podobně kvalitní kousek a úplně mě semele. Charaktery postav jsou uvěřitelné, soucítíte s nimi a držíte jim palce. Že je to inspirováno skutečností je mrazivé, ale o to víc klobouk dolů, protože děj utíká kupředu a nevleče se, což je v dnešní době a zvlášť u produkce Netflixu malý zázrak. Díky za to. Pět hvězd, líp to udělat nešlo. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele

Mladá Marie (Kaitlyn Dever) vystřídala za svůj život několik lepších a horších pěstounů a ona sama nepatří zrovna k bezproblémovým teenagerům. Má svůj vlastní pokoj v komunitě s dohledem, je obklopena mladými lidmi s podobným osudem a snaží se začlenit do společnosti. Jednoho dne je však doma napadena a znásilněna neznámým mužem v masce. Vyšetřování vede detektiv, kterému jde především o rychlé uzavření případu a vzhledem k dívčině minulosti, chování a především společenskému statusu situaci vyhodnotí jako smyšlenou a dokonce dívku donutí vše odvolat. O několik let později a na jiném místě v Americe napadne a znásilní maskovaný muž doma další dívku, tentokrát vzornou, důvěryhodnou studentku. Případu se ujme místní zkušená policistka, která ale celkem brzy pochopí, že takový případ sama nezvládne a požádá o spolupráci velmi ambiciozní detektivku( Toni Collette). Obě ženy případ naprosto pohltí a postupem času zjišťují, že obětí je víc a že násilník je velmi systematický, na místě nezanechává téměř žádné stopy a chová se jakoby znal policejní postupy vyšetřování. Mezitím ve dvou časových rovinách sledujeme především jak se první oběti nejen vinou policistů, ale i vinou okolí, hroutí pracně budovaný život pod rukama, jaký dopad to má na oběť číslo dvě a jak dva naprosto stejné případy mohou být posuzovány diametrálně odlišně, až z toho člověka mrazí. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Ono nestačí, že vás ve zdánlivém bezpečí vlastního bytu znásilní, že to zodpovědně nahlásíte a podrobíte se všem nepříjemným, ponižujícím procedurám. Policie má však pochybnosti, a tak vás zmanipuluje ke změně výpovědi. Už chcete mít konečně klid, a tak vše odvoláte. Jenomže noční můra pokračuje, zvěsti o falešném znásilnění se roznesou, přátelé jsou naštvaní, nikdo vám nevěří. Všichni se od vás odvracejí, a to jste v situaci, kdy nutně potřebujete pomoc a účast. A poslední kapka – policie vznese žalobu za křivé obvinění. Je to jen nedokonalým systémem, který dává do rukou moc nekompetentním a lhostejným jedincům, pro které je uzavřený případ víc než ztrápená oběť? ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Mladá Marie je uprostred noci spútaná a znásilnená mužom v maske. Okamih, ktorý pre neznámeho muža predstavoval bezvýznamných pár minút uspokojenia znamená pre dospievajúcu ženu otrasný zážitok, v podobe fatálnych a pravdepodobne niekoľkoročných následkov na jej psychiku a sexualitu. Potom, čo sa násilník z jej domu vytratí, sa jej nočná mora nekončí. Miestami máte pocit, že sa prakticky až teraz naplno začína - nasleduje domáci výsluch, výsluch na policajnej stanici a ešte aj v nemocnici. Marie musí počas jedného dňa niekoľkokrát niekoľkým osobám detailne zopakovať, čo presne sa v danú noc stalo. Znova a znova dokola. Keď si myslí, že sa výsluch konečne skončil, predložia pred ňu formulár, v ktorom to má zhrnúť aj písomne. Pre istotu, aby si všetky tie pocity bezmocnosti, potupy a hanby dokonale a navždy zafixovala v pamäti. Takto nejak sa začína pilotná časť minisérie Unbelievable. Kvalitný seriál zachytávajúci veľmi dôležitú tému, ktorú dopĺňajú výborné ženské predstaviteľky. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama