Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi krapet pripomina Bazanty. Tady je humor sice spis slovni a je takovej jemnej anglickej a pisnicky tu jsou daleko lepsi, ale na druhou stranu, Les Charlots umi narozdil od Beatles aspon trochu hrat a jsou to daleko vetsi sympataci. Nejvic me tu vzdy pobavil ten uchylackej dedek, kterej porad delal nejaky problemy. Taky je tu hezky videt atmosfera koncertu. Takze nakonec pekny 4*, ale je to hlavne za toho dedka a super pisnicky. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ona je to v podstatě normální dobrá britská komedie, ale Beatesáci to všechno o třídu pozvedají a hudba je úžasná (And I love her, All my love I ´m sending to you, A hard day´s night, Can´t buy me love). Nejvyšší hodnocení dávám za to, co bych nejspíš nazvala umělecký dojem: film, pro který miluju šedesátý léta. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

U Hepl! jsem nervózně zarýval nehty do sedačky, u A Hard Day's Night jsem se konečně dočkal Svého: The Beatles se svými největšími šlágry, vřeštícími fanynkami a slávě, jež z daleka překročila hranice Starého kontinentu. Úloha 'dědečka' byla poněkud groteskní - alergii jsem si sic neuhnal, ale ještě pár týdnů budu pčíkat jen při pouhé vzpomínce na tohoto seniora. 75% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Beatles mám rád, i když jsem se doslechl, že na tom byly finančně lépe než naše rodina. A nějaké ty historky o jejich tehdejší obrovské popularitě (především v řadách mladých fanynek) se dostaly asi ke každému. A tohle byla velmi pěkná ukázka jednoho jejich nabitého pracovního dne v době největší slávy. Je to vtipné (byl jsem překvapen jací byli hoši vtipálci), originální, stylové, jejich písničky to moc hezky celé doprovází (v závěru se vlastně rovnou dočkáme menšího koncertu) a boží děda Paul McCartneyho k tomu. Čím dál víc si uvědomuju, jak musela být šedesatá léta krásná.❤ ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Když probírám seznam filmů, které si znovu rád pustím, patří k nim nepochybně Perný den, který mi dokáže zlepšit den. Mimochodem dodnes mojí nejoblíbenější kapelou zůstávají Beatles, zbláznil jsem do nich hned s prvním poslechem. Mně se otevřel nový směr. To byl důvod, proč jsem začal hrát na kytaru a bylo to moc fajn. Žil jsem muzikou. Jenomže tohle všechno už je pryč a nemůže se vrátit. Takhle nějak to cítím... ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Ringo Starr těsně po natáčení skončil v nemocnici s akutním zánětem mandlí. Na nezbytnou dobu ho nahradil bubeník Jimmy Nicol, Ringo se po zotavení připojil k The Beatles během jejich pobytu v Austrálii. (Robbi)
  • Natáčení scény, kdy The Beatles utečou z pokoje a dovádí na opuštěném poli při písni "Can't Buy Me Love", se John Lennon nemohl zúčastnit, protože zrovna propagoval svoji knihu "John Lennon: In His Own Write". Zaskakoval za něj tedy dublér a detaily jeho tváře s ním byly dotočeny později. (Morien)
  • Natáčelo se mimo jiné na následujících místech: Hřiště v Thornbury Playing Fields v Isleworthu. Kovové schodiště v Hammersmith Odeon. Procházka Ringo Starra se odehrála u Temže. Onu elegantní dámu poslal Ringo do jámy v Lakeside. Diskotéka proběhla v prostorách londýnského klubu Les Ambassadeurs (The  Garrison). Ringo měl pár nepěkných výstupů v hospodě na Turks Head v Twickenhamu. (Robbi)

Reklama

Reklama