Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (701)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní záležitost, která se dá vidět stokrát za sebou. Každý obraz (vždy v jiném filtru) je dokonalý. Tady se sešel skvělý scénář s hereckou elitou a evidentně si to všichni užívali. Snad nikdy jindy jsem do padouchů (zejména do Hoga Foga či Douga Badmana ) nebyl tak zamilován jako tady, a to byli někteří s z nich i ,,tuplovaný kruťáci'' :-)))))) ! Stetson city dodnes strčí do kapsy kdejaké městečko z amerických regulérních westernů. Ukázková parodie. * * * * * ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Díky mnoha talentovaných tvůrcům vznikla tato klasika, která neztrácí svůj lesk ani po létech. Pravděpodobně v Arizoně ve Stetson City se odehrává jeden z nejlepších československých westernu s nezapomenutelnými hláškami, kvalitními písněmi a sympatickými herci. Jednomu z nich Karlovi Fialovi je věnován tento komentář jako pocta. V den napsaní tohoto komentáře 3.10. 2020 zemřel. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hogo Fogo mezi parodiemi i westerny. U filmů Oldřicha Lipského mne pro komentář málokdy napadne něco smysluplnějšího, než použít některou z filmových hlášek. Takže noci začínají být chladné, tož si beru teplé prádlo (samozřejmě černé, neboť mstiteli sluší lépe tato) a skrze Fatamorgana Walley si to namířím rovnou do "Kloboukového Města" na pořádnou lihuprostou alkoholickou Whiskolu, po jejíž konzumaci vyléčím sobě rány, šoky, kuří oka, pomiluji Arizonskou pěnici zadarmo, odstřelím svým prokladě nízko u boku zavěšeným "smithandwessonem" nějakého toho vrtáka a nakonec snad vyhraji na burze 5 milionů? - ne, miliard dolarů. A vůbec, "žabaři, žádná mrtvola." Tak servus, blonďaci. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Kakaová skvrna velikosti mexického dolaru!" Neohrožený klaďas, symbolicky celý v bílém, ďábelský bídák a mistr sarkasmu, prašivý kojot pijící lomcováka, dámy, které mají dekolty proklatě nízko... Vynikající parodie, která svého času slavila úspěchy po celém světě a když ji viděl Henry Fonda, prohlásil, že se nikdy v životě tolik nenasmál. "Co vidíte?" "Mexický dolar velikosti kakaové skvrny!" 100% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Všichni se musí smířit s tím, že nejlepší parodii na western natočili Češi. Naprosto odzbrojující film plný nádherně klišovitých dialogů, čistých westernových zápletek, které jsou výtečně dokresleny těmi absolutně newesternovými, nechybí samozřejmě absolutně kladný hrdina, bídní padouši, krásné ženy, přestřelky, honičky, souboje, láska a ve vrchovaté míře zábava. Film s vynikající režií Oldřicha Lipského a geniálním hereckým obsazením v čele s Karlem Fialou, Milošem Kopeckým, Květou Fialovou a Olgou Schoberovu je po právu jeden z největších pokladů české a československé kinematografie. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Pri skúškach ako Josef Hlinomaz (Grinpo) otĺkal hlavu Zdeňka Srstku (bitkár) o koleno, v skutočnosti sa ho vôbec ani nedotkol. Natáčali túto scénu asi 10x, ale neúspešne. Režisér Oldřich Lipský sa už nahneval a povedal, že až to teraz nebude dobré, tak si pozície vymenia, čoho sa Hlinomaz zľakol. Následne sa scéna podarila natočiť a Hlinomaz skutočne udieral Srstku do hlavy tak silno, že ten, keď skončil záber, bol úplne zblbnutý a tak omráčený, že keď vstal, sa mu tak točila hlava, že skoro zvalil kameru. (Raccoon.city)
  • Karel Fiala (Limonádový Joe) spomínal, že keď natáčali v kameňolome, v skutočnosti bolo na slnku aj 45 až 50 stupňov, čo využívala počas toho, ako netočila, Olga Schoberová (Winnifred) a chodila iba v tenučkých plavkách a opaľovala sa. Ako so smiechom spomínal Fiala, že kameramani boli tak okúzlený jej zjavom, že pri natáčaní namiesto zaostrovania rozostrovali zábery a nevedeli sa sústrediť. Režisér Oldřich Lipský reagoval na to s hnevom a prikázal sa herečke obliecť, alebo aby odišla čo najďalej od filmárov. (Raccoon.city)
  • Když slečna Winnifred (Olga Schoberová) dovede slepého ladiče pijan - převlečeného Hogo Fogo Horáce (Miloš Kopecký) k pianu, ten klepne ladičkou a řekne: "Jen komorní Á mi žůštalo". Tón ladičky není A, nýbrž F. (HaD601)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama