Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřici dlouholetých kamarádek pojí kromě pevného přátelství společná záliba v knihách. Pravidelně se scházejí ve svém dámském knižním klubu. Jednoho dne se ponoří do lechtivě erotického románu „Padesát odstínů šedi“. Tahle volba se ukáže jako více než inspirativní… Diane (Diane Keaton) totiž nedávno ovdověla po 40 letech manželství. Vivian (Jane Fonda) si užívá společnost mužů, ale závazkům se důsledně vyhýbá. Sharon (Candice Bergen) se i po desetiletích stále snaží vzpamatovat z rozvodu. A manželství Carol (Mary Steenburgen) spěje po 35 letech neodvratně ke konci. Vášnivý a živočišný svět pana Graye doslova obrátí jejich unavené životy vzhůru nohama. V dámách se opět naplno rozhoří touha po romantice a dobro-družství. Nová kapitola je nejen v knihách vždycky ta nejlepší… (Bioscop)

(více)

Recenze (147)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Zachytila jsem, bez snahy o to znát podrobnosti, že američtí scénáristé stávkovali, aby si vydobyli ujištění, že jim do psaní filmů nebude fušovat umělá inteligence. Zní to jako blbost k pousmání. Ale tak třeba tenhle film vypadá, že už to umělá inteligence vytvořila. Asi tak za 2 minuty. A ještě to dělá reklamu jakési profláklé knize. No way. Ouvej. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie pro starší. Bohužel nenadchla, i když námět byl docela dobrý a sešla se zde spousta dobrých herců. Na jedno podívání dobré, obzvlášť v záplavě současných komiksových a krvavých filmů, ale velice rychle to člověk zapomene. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Dámsky klub“ más svoje čaro. O tom niet pochýb. Je to vďaka hlavne dominantným a charizmatickým herečkám (a samozrejme hercom). D. Keaton, J. Fonda, C. Bergen a M. Steenburgen zvládli svoje úlohy na perfektnú. Nikoho nechcem uraziť, ale tieto dámy vôbec nevypadajú na svoj vek. Kľudne by mohli „klamať“ o svojom veku minimálne 5 rokov. Sú fakt vo skvelej forme a svoju rolu hrajú prehľadom. Na mužskej línii zase čarujú D. Johnson a A. Garcia. Scenár a samotný film nie sú potrebné rozobrať do detailu. Stačí, keď povieme, že kľúčovú rolu v tom má „Päťdesiat odtieňov sivej“. Je to taká ľahká komédia (ku ktorej sa časom vrátite), prekvapujúco obsahujúca mnoho citov. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Azhila odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rada hollywoodské žánrové filmy, uráža ma ich absolútna blbosť a debilné scenáre. Tieto filmy majú za cieľ len a len profit, pretože vedia, že nech to je akokoľvek blbé ľudia na to proste zájdu. Ono to je jedno, že či to je Book Club alebo iný film rovnakého typu všetko je tak isto debilné. Ale keďže nechcem byť úplný pokrytec vždy hodnotím len to čo celé (s ťažkosťami) dopozerám. Je to presne také aké som čakala, humor ako keby napísaný trojročnými deťmi, zápletka vycucaná z prsta, fakt strašné, nedá sa na to pozerať a nezvracať. Film, ktorý sa volá Book Club a jedinú knihu, ktorú tam rozoberajú je Fifty Shades of Gray je nevyslovne trápne, pretože horšia kniha na trhu ani neexistuje. ()

septic

všechny recenze uživatele

nedodíváno. Teenagerovská komedie pro ženy po čtyřicítce s tématem té nejvíce jednopohlavní knihy, jaká kdy vyšla. Když už se na něco dívám, nedělá mi problém dát do konce i žraločí film od Asylum, ale tenhle exkrement jsem nezvládl. Ženám nicméně zelená ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Popřechodová komedie svěží přibližně tak, jako její hlavní představitelky. Čtyři dámy v letech, čtyři charaktery, čtyři osudy. Místy neškodné, místy nudné, místy laciné, místy milé, místy snesitelné. Tenhle Sex ve městě po čtyřiceti letech vám musí vyloženě sednout…..jinak se taky může změnit v ubíjející záležitost. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Film Damsky klub ma velmi prekvapil,naozaj skvela,prijemna a pohodova zabava s vybornym hereckym obsadenim a hudbou,ktora mi ulahodila,jasnych pat hviezdiciek a dal by som aj desat,kebyze sa da hodnotit aj vyssie...:-) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

4 kamarádky, které mají hodně přes 60 a i takové si chtějí užívat nebo nejen vyprášit kožich. Já říkám a proč ne, když je průměrný věk dožití u žen kolem 80 let. Film se povedl a sedl mi. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jako muž nedokážu asi úplně docenit tento film, protože je opravdu, ale opravdu směřován pouze na velice úzké publikum jednoho pohlaví. Přesto se na něj pokouším dívat objektivně. Pár vtipných scén tam rozhodně bylo, líbil se mi nádech filmu a poselství, které nese. I starší lidi (ženy) mají své potřeby a veškerá zábava nekončí po dětech. Jsem rád, že se snímek vyhnul nějakým sexuálním scénám, i když se o nich mluví prakticky celý film. Ve finále šlo tedy o průměrný film, který ale dle mého názoru mohou docenit pouze ženy, kteří se v něm najdou. Muži by zřejmě po dvaceti minutách vypínali nebo usnuli a musím říct, že i já jsem se musel dost snažit se na to dívat objektivním očkem, abych nakonec tento film nevypl. Naštěstí je to za mnou, vím, že se k němu již nikdy nevrátím, ale na druhou stranu chápu, že se někomu může (dost) líbit. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jakmile začnou svobodná, vdaná, rozvedená a vdova číst Padesát odstínů šedi, začnou se dít věci. A mně se to docela líbilo, jen kdybych si už během koukání neříkala spoustu vět, začínající na slovo škoda. Třeba... škoda, že to není napsaný líp (chytřeji). Škoda, že se to stáčí k takovýmu patosu (aneb ještě jeden moudrý proslov a moje oči se už neprotočí zpět). Škoda, že Diane Keaton nosí ty pánský kalhoty, který jí moc nesluší. :-) A tak dále a tak dále. Ten film (námět) měl zkrátka velký potenciál, který podle mě nebyl využitý ani na 25%. Věřím, že kdyby se to dostalo do rukou takové Nancy Meyers, tak by to bylo jiný pokoukání. Nicméně i přes tento můj nepříliš pozitivní komentář dám čtyři hvězdičky, protože jen tři si to podle mě i tak nezaslouží, protože pohodový film na večer to je a pobaví. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Neublížná komedie o tom, že i ženy dříve narozené mají právo na lásku a štěstí. Čtyři kamarádky se nechávají inspirovat knižním bestsellerem Padesát odstínů šedi a hledají svého Greye. Vtipy tvoří hlavně dvojsmyslý a narážky, které se celkem daří. Vše samozřejmě jede po kolejích, vyježděných mnoha podobnými romantickými komediemi. A tak žádné překvapení se nekoná, jen očekávaný super happy end. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem přemýtal, jestli nevznikl jako reklama na jednu nejmenovanou knihu (Moby Dick, smozřejmě:-). A také jestli náhodou nekoukám na svoji noční můru, jak v důchodu také dopadnu.;-) Užijete si to v závislosti na věku a možná i pohlaví. Pro mě měl film téměř nesnesitelný začátek (dámy prominou). Výborný střed (upřímně jsem se bavil hláškami a různou reakcí členek klubu na četbu (Knižního klubu, BTW, nevím kdo překládal název)... a vývojem postav). A zoufalý (nedodělaný, odfláknutý, infantilní, mimoňský...) závěr, ve kterém film přepnul do jiného žánru (Pretty Woman). ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Film mi pripadal ako dohodnutá reklama na Päťdesiat odtieňov sračky aj vzhľadom na upadajúci záujem o nich. No ale aby táto kniha inšpirovala zrelé ženy s nadhľadom, tak to je sila! Tomu uverím až po lobotomii. Z hereckého obsadenia bola najlepšia Jane Fonda, osemdesiatnička a pritom super vyzerajúca ženská, Diane Keaton pri nej totálna chudera, navyše tie handry, čo musela nosiť, z nej robili ženu s image socky s čučom v ruke, takže príbeh o tom, ako sa do nej zamiloval pilot lietadla, bol taký neuveriteľný ako že politici prestanú kradnúť. Do toho úžasné monológy hrdiniek typu - Coelho sa predvádza, tak to bol masaker na moju citlivú dušu. Bože, keby nebolo tej Jane, ktorá je taká sexi aj v tom hroznom veku a tak dobre hrá, tak nedám ani tie dve hviezdy. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jestli budu v padesáti vypadat jako Andy Garcia v dvaašedesáti, budu spokojený. Jeho linka s Diane Keaton je s přehledem nejsympatičtější a nejvtipnější. Ostatní kamarádky jsou naštěstí jen vedlejší a ani se jim nedostává tolik prostoru, jako právě těmhle dvěma. V rámci romantických komedií to sice nevybočí ani o metr, ale nevadilo mi to. Je to natočené s chutí, oddychově, pohodově, že i při sledování máte dobrý pocit na duši. A Jane Fonda vypadá v osmdesáti neuvěřitelně. V závěru se to dostane od klasické komedie na vážnější drama, jak už tomu bývá, ale závěr je světe div se ten happy end, který od toho očekáváte a vlastně i chcete. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

"It is not over till its over.". Vkusná a decentní komedie o tom, že důchod není čekárna na smrt a člověk má nárok na štěstí i v pokročilejším věku. Kdybych byl důchodce, přihodil bych jednu hvězdu. A kdybych byl důchodkyně, přihodil bych dvě! ()

caba 

všechny recenze uživatele

Je to vyloženě film pro ženy v pokročilejším věku.Každá zde najde místo,které ji má co říct.Já jsme ho našla.... ()

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama