Reklama

Reklama

Kondor - Série 1

(série)
USA, 2018, 7 h 53 min (Minutáž: 46–52 min)

Epizody(10)

Recenze (11)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kondor je po delší době překvapivě uvědomělé špionážní drama, které se nebojí používat ty nejpodvratnější techniky ze staré školy. A pak už záleží na divákovi, zda je ochoten přistoupit na tuto hru a nechat se strhnout nebo bude brblat, protože dnešní seriálová tvorba už je zase trochu někde jinde. Kondor totiž není o rafinované dějové zápletce, ani o zajímavých vztazích mezi jednotlivými postavami, v první řadě je to totiž umě vystavený konstrukt, který se nestydí za to, že se důležité postavy míjí jen o pár metrů a na místo činu přicházejí jen o sekundu později než by bylo potřeba. Kromě toho je jeho devizou i fakt, že se nebojí likvidovat i důležitější postavy jak na běžícím páse. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela překvapivý seriál. S původním filmem má sice společnou zápletku, ale jinak se pohybuje dost odlišným směrem. Se svými hrdiny se tedy vůbec nemazlí, na prstech jedné ruky se dají spočítat přeživší postavy, nikoho si radši moc neoblibte, smrt má tady skutečně široký záběr. Musím pochvalně zmínit hlavní postavu, je hodně uvěřitelná, žádný superman, ale kluk, který se náhodou přimotal k něčemu velkému a snaží se jen přežít. Smrt se kolem něj činí a jemu jde jen o to, přežít další den. A lepší je nikomu nevěřit, všichni mají svoje temné tajemství. Akční scény jsou skvělé, jdou tvrdě na věc. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriál jsem se těšil a oprávněně Je tam pár věcí,které šly udělat lépe (občas dostane na frak i logika),ale vzhledem k napínavému průběhu a slušným hereckým výkonům (B. Fraser,vždy skvělý W.Hurt a "terminátor" Joubertová) se to dá odpustit. Sympatické je,že se seriál drží klasického pojetí filmu, které "narouboval" na dnešní dobu. ()

Dr.Love 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálové a soudobé zneužití filmového Tří dnů Kondora a knihy Šest dnů Kondora. Po skvělém začátku, pilot je opravdu výživný. Seriál postupně upadá do soudobých klišé jako třeba EZO debata o tom kdo je vinen jestli ten kdo mačká spoušť nebo ten kdo cíl najde a předá informaci dál a nebo rozebírání morální evoluce lidské populace. Tenhle nášup dostaneme hned v druhém díle a od té doby to jde jen pořád dolů a dolů. A rozhodně se nebojte morálních předsudků, poznámek a apod. si užijeme po celé délce seriálu. A celé dojebáno nenápadnou, ale velmi reálně přítomnou feministkou agitkou. Kdyby nebylo knižní a filmové předlohy které se aspoň trochu snaží seriál držet pak by to byl jasný odpad na entou. Kdo potěšil svou přítomností a hereckým nasazením Hurt a Fraser, bylo fajn je vidět, jen bych si přál v něčem daleko zajímavějším a ne v laciné napodobenině něčeho co mělo i ve filmovém zpracování daleko větší úspěch jenže to byla 70. léta. Původní film byl tak nějak reálný a uvěřitelný at už chováním postav nebo proces děje. Film měl tehdy skoro dvě hodiny a tohle je seriál a tedy z tohoto námětu musí nějak umět žít a tady je ten háček na seriál tohle nikdy nemělo o to hůř desetidílný a tak to opravdu působí jako to dlouhé a natahované něco. Úmrtnost vedlejších postava je vskutku rapidní a tady si můžete říct že je to docela fajn jenže není. Tím je také hlavní postava nucena opakovat svůj životní příběh a neustále opakovat že je nevinný. Což je s patnáctou mrtvolou na účtu už dost nereálné a co si budem Joe svým způsobem opravdu zabil všechny své přátele jen tím že jim řekl jak se věci mají. O to hůř se kouká na scénu kde hlavní zabiják dostane od "pana svatouška" milost. Sorry mě někdo takhle zdrcnout okruh známých a přátel tak být sebe větší pacifista asi se fakt neudržím. A pochopitelně s důsledkem že slečna zabiják je vlastně anti-hero at u z jakýchkoliv důvodu třeba ty prachy nebo fakt že ma frndu. Finále je poněkud zvláštní, o truchlení hlavní postavy nemůže být ani řeč  a tak běhá po Itálii a klátí kočku ve fajn apartmánu na který ani nevíme kde vzal prachy protože co naposled víme byl úplně bez prostředku ale s největší pravděpodobností se jedna o CIA konspirační byt. Po PTSD tedy ani stopy, jen Joe toho za těch deset dílů zažil dost a věřte že by z něj byl opravdu kvalitní materiál pro Chocholouška. Nebo aspoň účinou samoléčbu alkoholem. Asi jiná generace. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz som videl filmy s velmi podobnym dejom, a i s kondorom v nazve, s Redfordom, a tak mi potom mnohe zvraty prisli nie tak prekvapujuce. Konanie hlavneho kladasa mi niekolkokrat prislo az moc v rozpore s beznym ludskym rozumom a samotnym pudom sebazachovy. Naopak, herecky najdoveryhodnejsi mi prisiel William Hurt v roli velitela CIA bunky a ta sociopaticka 45kg vrahyna s peknymi ocami Leem Lubany. Hoci jej instruktori mohli viac zapracovat na tom, ako to dievca manipulovalo so zbranami. ;) Vacsine to ale unikne a nebude rusit. Viacmenej sa toho tvorcovia zhostili celkom uspokojivo a premietli Condora do "sucasnych pomerov". Az teda na obcasne dost hlupe konania postav a urcitu prvoplanovost a naivitu. Priemer. Niekoho rozladi, niekto bude "chrochtat" blahom. Na neskore sychrave vecery a relax mi to plne vyvhovovalo. ;) ()

Galerie (207)

Reklama

Reklama