Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z cyklu České televize Oběti o lidech postižených zločinem přináší drama muže, který se stal svědkem pouliční loupeže auta. Nejdříve jen užasle přihlížel, pak začal křičet. Zalarmoval lidi v domě a zděšeně pozoroval, jak mladičká zlodějka mlátí tyčí do majitele auta. Když přijela policie, přihlásil se ke svědecké výpovědi. Manželka ho odrazovala, chlapi v hospodě i v zaměstnání také. Ale noční návštěva zhroucené matky mladistvé zlodějky, prosící ho o svědectví, aby její dceru už konečně zavřeli, ho přesvědčila... Jako i v ostatních dílech tohoto cyklu, i v tomto dílu jeho autor Miroslav Sovják vypovídá o lidech, kteří se stali obětí nějakého zločinu. Tentokrát do hlavní role režisér Petr Slavík obsadil skvělého Jaromíra Hanzlíka. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pád na dno lidské společnosti je velice jednoduchý a nijak zvlášť těžký. Pomoc vykoupená životním krachem. Úděl, z něhož není cesty zpět. Pokus o kus pravdy. Návrat Jaromíra Hanzlíka ve velkém stylu; škoda, že podobných příležitostí už v pozdějších letech televizní obrazovka tomuto všestrannému herci nenabídla více. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krutý pohled, kam až může člověk spadnout a jak se ocitnout na samotném dně. Jaromír Hanzlík v roli člověka, kterému se to podaří předvádí opravdu suverénní herecký výkon, který bych klidně ověnčil nějakou cenou. Zároveň je to pro mě bohužel i jeho poslední kvalitní práce před kamerou. Každopádně film má velmi silné momenty a postupně zesilující smutný podtón. Tklivě neutěšenou hudbou Michal Pavlíček vyprávění úžasně doplňuje. Sakra, dávám si teď po čase projekce, které jsem neviděl dvacet let a doceňuji je plným počtem, stejně jako i v tomto případě. ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších televizních filmů, co kdy Česká televize udělala. Je to drsná sonda do současného světa, bagatelizování násilí a zločinu, vymahatelnosti práva, ochotě společnosti chovat se správně atd. atd. atd. Nechci spoilerovat, proto si to nejlepší (nejsmutnější), co na tomhle filmu je, musím nechat pro sebe. Každopádně Hanzlík se role zhostil naprosto famózně a je ve všech polohách zcela přirozený a uvěřitelný a tu pizdu mladé Geislerové bych pokaždé nejraději přetáhl železnou tyčí jen tak z výchovných důvodů... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážený pane Sovjáku a to nešlo podat normálně?? Tedy v posloupnosti?? Opravdu bylo nutné to téma zpracovat formou výpovědi, kde divák hned na začátku ví skoro pointu příběhu?? Nebylo a jděte s tím do háje, zkazil jste mi něco, na co jsem byl docela zvědav. Jinak t byl celkem zajímavý obrázek naší doby. Pan Hanzlík byl naprosto skvělý. Občas mi unikly návaznosti (vyhazov z práce), některé drobnosti byly zbytečné, ale budiž. Stejně si myslím, že to mělo jet v jedné ose. A ten konec je podělaný úplně. Přesto mne toto dílko zaujalo, takže úplně negativně hodnotit nelze. Zaujalo především danou tematikou a herectvím.8059/8217 ()

AVP 

všechny recenze uživatele

Je to až zvlaštní, ale člověk si po shlednutí tohoto filmu uvědomí, že až příště potká někoho takového, kým se stal pan Hanzlík v závěru filmu, přeci jen tu peněženku otevře a o tu dvacetikorunu se podělí. Skvěle zahrané, lidské a hodně kruté. A opravdu je škoda, že to není celovečerní film, protože by si to zasloužil mnohem víc než pár jiných, které tu šanci měli... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)
  • Jaromír Hanzlík v roli špinavého, otrhaného a zarostlého bezdomovce využil během natáčení příležitosti a když viděl svého hereckého kolegu Jana Teplého procházet místem natáčení, oslovil ho, zda nemá nějaké peníze. Teplý dostál své pověstné nevlídnosti a absenci smyslu pro humor a „bezdomovce“ (Hanzlíka) velmi tvrdě odbyl. O to více se bavil filmový štáb. (sator)
  • Přijmení postavy Jindřicha Vlacha a jeho představitele Oldřicha Vlacha se shodují. (navabaca)

Reklama

Reklama