Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

castor 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech zdrhla z Holandska pasákům. Drželi ji násilím, pod drogami, prodělala několik potratů. Domů se jim vrátila zlomená troska. Dvě rodiny, které před časem spojila nešťastná náhoda, se po letech znovu potkávají. Jeden z aktérů zlomového okamžiku se vrací z vězení, druhý je do konce života na vozíku. A k tomu roky pohřešovaná dcera, okolo které zůstává opar trvalého ohrožení. Bavila mě stálá bezmoc rodičů, bavili mě herecké výkony „těch dobrých“ – Mauréry, Švehlík, Finger – i arogantního mafiánského poskoka Vojtěcha Vondráčka, který vše umně prodává strachem ze všeho a především z nevyzpytatelnosti vlastního chování. Ostatní grázlové jsou spíš karikaturami, Elizaveta Maximová se snaží nahlédnout do duše zraněného člověka, ale mě nepřesvědčila (mimochodem v takovém stavu by rozhodně neodešla k rodičům do domácí péče). A pak jsou tu ty malé i větší přešlapy a berličky, kterými si tvůrci pomáhají. Švy příběhu jsou místy hodně na vlásku, neúspěšné opakované pokusy o likvidaci svědkyně jsou úsměvné, závěr v podobě hrdina proti přesile je na tom podobně (zase musel někdo udělat pár školáckých chyb). Kriminálky na veřejnoprávní televizi zrovna zmáknuté nemám, ale chápu, že se tenhle vděčný žánrový kousek diváctvu mohl líbit. Tři hvězdy jsou každopádně až až. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebudu tady posuzovat, který soudce by policajtovi po napadení dcery bullem bez košíku a vodítka za neúmyslné postřelení (což by experti určitě dokázali) napařil takovej flastr, ale budiž, šlo tady o rozehrání hry. Atmosféra je skvělá, ten kdo má být nechutný, tak je, politováníhodný, taktéž. Vondráček jako ultrapara zmrd par excellence. Mužské oko však zaujme Monika co neumí vařit těstoviny, zvláště když pak v kurzu potápění ve vaně ukáže sladký prsíčka. https://www.damu.cz/cs/vse-o-fakulte/studenti/142038-kristyna-jedlickova/ Na druhý díl se těším. EDIT: A druhý díl to trochu zazdil. Protože všechno šlo pěkně, napínačka, ale ten konec je zase z kategorie odbytých/nevíme si rady/hlavně to nějak vymyslet. ()

Reklama

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Už to téma je naprosto out.Tohle patří tak do 90. let, včetně kostýmů.Další do očí bijící rozdíl mezi podobnými kriminálkami ze zahraničí je ten, že .zatímco tam i vedlejší figury jsou profesionální herci, i ty, co mají sebemenší štěk, u nás se obsadí neherci..viz. holky z gymplu, šlapka, v bordelu je opravdová silikonová šlapka, To s sráží snahu těch ostatních.Naprosto nesmyslné scény, kdy pasáček okresního formátu ukazuje uprostřed bordelu plného lidí fotky nového zboží majiteli a řvou u toho jak na lesy...Všichni se tady můžou zbláznit z Vondráčka..jasně, zajímavej, neokoukanej xicht na roli podvodníčka,ale jakmile promluví, zázrak končí a kostýmy těch pasáků, to je jako proč?Aby bylo každému jasné, čím se živí?Vše je zase vystavěno na sérii náhod a zachraňují to jen herecké výkony Švehlíka, Fingera a Mauréry.Vyloženě špatné to není, prostě klasická detektivka z ČR, jakých je jak smetí. Po 2. dílu: Češi, netočte kriminálky, když to neumíte.FVážně mám věřit, že kriminálka jde jen po poskocích a šéfa celé bandy nechá bez povšimnutí?Vážně mám věřit, že Luky je na fízlárně jak doma a on za ním osobně chodí a vyhrožuje mu?To, že se ženská vyspí s někým, kdo jí zmrzačil manžela, tomu jedinému bych věřil, ženská logika je neuvěřitelná, jinak jste to totálně zpackali a natočili naprostý brak, herci už ani nehrají, jen cosi markýrují a odříkávají tupě repliky.Viz neherecký výkon Lukyho, když mu ten legrační mafiánek vyhazuje milovaného psa z okna:)) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

V první části hodně zajímavá thrillerová podivaná z český kotliny. Jenže druhá část sympaticky rozjetej thriller stáhla v lepšim případě do průměru. Už na začátku jsem si řikal, že je těch náhod docela dost, nicméně v druhý půlce se snad každej zásadní posun v ději spolíhal na menší nebo větší náhodu. Když už nic jinýho, mohli si tvůrci odpustit trapnou zápletku s Mojžíšovym románkem, tomu jsem fakt nevěřil. Chválim snahu o akci a chápu, že skromný český rozpočty nedovolujou se v tomhle směru moc rozšoupnout. I tak si ale myslim, že těch pár akčních scén se i "s tim málem" dalo nakroutit líp. A hudba mohla být taky zajímavější. Velká škoda, že se nepodařilo pořádně využít zajímavý zápletky a že je druhá část překombinovaná až těžko uvěřitelná. Třetí slabá hvězda za odvahu pustit se v rámci TV filmu do thrilleru, filmařinu (s výjimkou akce) a herecký výkony. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mám pochybnosti o tom, že se stockholmský syndrom vztahuje na pouto, které mezi sebou měli Klára Osecká s Lukim. O tomto jevu se obvykle mluví v souvislosti s únosci a jejich rukojmími poté, co spolu strávili nepřetržitě dlouhou dobu. Tihle dva to spolu ale měli jinak, Klára Lukiho nemusela vidět možná roky. Stačil jsem si taky všimnout chybek, které mi kazily celkový dojem. Například Osečtí se rozhodnou prodat chatu. Kláře se ještě ani nestačily vstřebat modřiny a chata už je prodaná- Osečtí vytahují před Mojžíšem z igelitky balík bankovek. Jindy zvoní vrah u dveří a paraplegik Osecký, který do té doby sledoval z pohovky televizi, najednou sedí v kolečkovém křesle v předsíni. Nebylo to špatné, bavilo mě to, ale kriminálky, které považuji za výborné, jsou kvalitativně trochu někde jinde. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Realizace scénáře trvala 5 let. (SONY_)
  • „Zaujal mě především dynamický scénář a role, která pro mě byla hereckou výzvou. Také jsem měla možnost poprvé spolupracovat s režisérem Danem Svátkem a znovu se po minisérii Spravedlnost (od r. 2017) vrátit do Ostravy za ostravským týmem, za obě tato setkání jsem opravdu vděčná,“ uvedla Elizaveta Maximová. (SONY_)
  • Herečka Elizaveta Maximová (Klára) konzultovala postavu s psycholožkou pracující nejen s oběťmi, ale i pachateli únosu. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama