Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (203)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Je na tom vidět snaha, no... Snaha být dramatický, snaha být temný a světový. Bohužel tohle Češi prostě neumějí, a když se o to snaží, vyjde z toho pokaždé absurdní umělohmotný trapas. Tady jedna linie - unesená dívka, která se vrátila po pěti letech domů - je dobrá, zajímavá, celkem realistická, jenomže další dvě linie (vyšetřovatel a "mafiáni"), to potápí. Linie s vyšetřovatelem je nezajímavá, trampoty s bývalou manželkou a jejím partnerem jalové, linie "mafiáni" je zas over the top a absurdní stylem "nevíme, jak vypadá podsvětí, tak tam dáme ty největší slizáky a zjevy a necháme je mluvit sprostě". Velmi dobře z toho vyšla tak akorát Zuzana Mauréry, coby maminka oběti, a pak Vojtěch Vondráček (v tomto případě nejde ani tak o herecký výkon, ale o výjimečnost jeho vzhledu a zajímavost postavy), zbytek byl nevýrazný. Budu se dívat na druhý díl, ale žádný zázrak, jak by se mohlo podle zdejšího hodnocení zdát, se nekoná. 2*. Update - druhá část pohřbila veškerý dobrý nápad, obchod s bílým masem se nedořešil, divák se dozvěděl především, kdo s kým má milenecké poměry - 1*. Průměr ze dvou dílů - slabé 2*. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ja myslim, ze se jedna o povedenou televizni kriminalku. Jasne, zaver nemusel byt tak "dramaticky", Svehlik si sex s manzelkou muze, ktereho zmrzacil a zabil mu psa mohl taky odpustit... Ale namet je dobry, zajimave prostredi a velmi dobre herecke vykony vetsiny zucastnenych dela ze Stockholmu prece jen nadprumernou podivanou. ()

Reklama

aslavey 

všechny recenze uživatele

První půlka fakt dobrá. Námět, co má koule, drajv a napětí tomu nechybělo, a pak přišel "druhej díl", kterej to měl krásně dokončit a místo toho hodinová natahovačka, nuda, zmar a hromada scénaristických kravin. Hromada "šťastných náhod", chyb a unylých pohledů. Závěr byl už jen opravdová zlatá malina. Jedná se sice o zajímavej pohled do psychologie zneužitých lidí - ať už bílýho masa, nebo jejich ploditelů, či policajtů ztracených v důkazech. Ale celkovej dojem zkazil zkrátka závěr. Nicméně v rámci televizní tvorby se pořád jedná o nadprůměrnou filmařinu. Kdyby všechno vcucli do dvouhodinovýho jednofilmu, udělají líp. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná kriminálka najmä vo svojej prvej časti. Má dobre založenú kriminálnu aj osobnú rovinu, Švehlík je sympaťák. Tá druhá časť sa potom už tiahla v jednej línii a neprišlo k veľkým zvratom, či prekvapeniam, a záver sa mi zdal taký zbrklý, veľa vecí ostali nevyriešených a to hlavne v spomínanom osobnom živote. Každopádne pozornosť diváka si film ako taký zaslúži. Mohla to byť aj kriminálka škandinávskeho typu, lenže tvorcovia zabudli zapojiť do deja atmosférickejšiu hudbu a tak aj tento aspekt poslal film do lepšieho priemeru. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Až na pár drobných chyb technického rázu je první díl ukázkou velice kvalitní televizní tvorby. Herecké výkony si drží vysoký standard i v druhém dílu. Ten ale bohužel na několika místech šlape vodu, když si scenárista nevěděl příliš rady, co dál. Poměrně velkà část druhého dílu se odehrává v noci, osvětlovač však evidentně stávkoval, takže se nám insenace z televizní mění na rozhlasovou. Musím pochválit budování atmosféry, napínavé scény jsou skutečně napínavé, hlavní záporák je úžasně hnusný a vedlejší záporáci jsou adekvátně děsiví. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Dle vyjádření producentky minisérie navazuje Stockholmský syndrom volně na další minisérii Spravedlnost (od r. 2017). Tato informace je však milná, neboť se v obou sériích vyskytují stejní herci (např. Štěpán Kozub, Martin Finger a další), kteří hrají zcela jiné postavy. (Van_Stajpen)
  • Zahraniční scéna, kdy hlavní postava (Elizaveta Maximová) utíká z čerpací stanice a dojde ke střetu s vozidlem, nebyla natáčena v zahraničí, ale na obchvatu Ostravy – ulice Mariánskohorská). V scéně byla použita kaskadérka na lanech a pro účely natáčení musela být uzavřená celá tato rušná spojnice. (Van_Stajpen)
  • Natáčelo se v Ostravě a Amsterdamu. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama