Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (258)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $14,841,338Tržby Celosvetovo $35,164,312Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,154,034Tržby za predaj DVD v USA $483,517║ Ak sa nemýlim tak už 4.diel do tejto série, ktorý dosť v kinách prepadol ale na moje prekvapenie to celkom malo dobrú šťavu. Je tu pár takých scén na hrane, či príde aj tá nejaká naivita ale ináč to dobre sype. Mrazivý dravý thriller s výbornou kamerou, razantnou akciou. Claire Foy tu vládne a ťahá to, občas je z nej Robocop ale dobre môže byť, spokojnosť. /70%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pošlite ho naspäť do Disneylandu.“ Pre mňa jeden z najlepších trilerov roka. Lisbeth Salander je skvelá postava. Prial by som jej sériu takú početnú, ako má Bond. Nanešťastie každý nový diel vinou nie príliš uspokojivých tržieb toho predchádzajúceho bojuje o život a tak trvá ROKY, kým sa ho dočkáme. Claire Foy je perfektná Lisbeth, ale to nie je žiadne prekvapenie, keďže zatiaľ každá z herečiek, ktorá mala tú česť stvárniť túto psychologicky vynikajúco spracovanú postavu, bola v danej úlohe geniálna. Snáď len ten účes mohla mať bizarnejší, k tej postave sa to hodí. Tak ale čo už, snáď nabudúce. Radosť pozerať je aj na zvyšok kastingu, ktorý je mimoriadne silný a kvalitný („ukradnutý“ Lakeith Stanfield bol ostatne meganezabudnuteľný už v horore Uteč a sériový vrah Ed Kamper herca Camerona Brittona patril k tomu najlepšiemu v Mindhunter). Akčné scény sú vynikajúce a príbeh sa síce tvári komplikovane, ale v skutočnosti je príjemne a sympaticky priamočiary; ľahko sa budete orientovať ako v ňom, tak v postavách a vzťahoch medzi nimi. K tomu studená atmosféra, mrazivé scény („nos“ a „sťahovadlo“ vás ešte dlho budú strašiť v nočných morách) a samozrejme je tu aj snajper, pretože v dobrom filme predsa nesmie chýbať snajper. A tento tu je zvlášť vypečený. Troška v rozpakoch som bol snáď len z pár logických blbostí (Lisbeth mala natočenú masovú vraždu a napriek tomu polícia obvinila osobu, ktorá tam vtedy ani nebola) a „súrodeneckej“ linky, ktorá tak troška šumí do prázdna (napriek nevďačnosti svojej postavy to Sylvia Hoeks celkom dôstojne ustála myslím si) a je jej venovaný dosť malý priestor (ale možno je to tak lepšie, v tej miniatúrnosti je to dosť silné). Fede Alvarez (Evil Dead, Muž v temnote) je ďábelský režisér aj za bežných okolností a teraz navyše dostal k dispozícii producenta menom David Fincher. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fede Alvarez režisér remaku Evil Dead a thrilleru Don´t Breath si vyzkoušel akční polohu známé knižní předlohy a byl bych sice štastňější, kdyby se držel hororu, ale špionážním akčním thrillerům ostudu však nedělá. Claire Foy jako Lisbeth Salander mi sedla a v akci je nečekaně šikovná, příběhově film až tak nepřekvapí byť pár dějových zvratů se zde najde, ale žádný vyloženě nevezme dech a samotná akce je velmi podařená, především originální sniper finále obohacené prvky, které jsem tuším doposuď neviděl. Potěší i kontaktní souboje. Není to tak dobré jako Švédská trilogie či Fincherova verze, flm v kině však neurazil a kdo má chuť na špionážní akční jednohubku zklamaný by být vyloženě neměl. Vizuálně i režijně zvládnuto na jedničku. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM TADY KLIENTA, KTERÝ ŽÁDÁ NEMOŽNÉ. ZAJÍMÁ TĚ TO?...“ /// Že prej jako když je tohle pokračování Milénia, který už nepsal Larsson, tak je jedno, že tam nebude hrát Noomi Rapace. A Blomkvista prej ať si taky zahraje kdokoliv. Prostě nějaký větší ambice jsou pohřbený už na začátku. Mám s tím problém, protože brát to jako samostatnej film mně dlouho nejde. Teda jde... ale prostě ... nejde. Ne, že by Claire Foy drak na zádech neslušel... ale ... prostě síla zvyku. Ale natočený to není špatně! Škoda, že ze mě nedostali na konci víc emocí, protože to je v podstatě rodinný drama. Ale i za to si můžou sami, páč pořád koukat na jinej ksicht... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2015 napsal David Lagercrantz, neznám. 2.) Potřebuju někoho mučit a po ruce mám jen vysavač. (Nechat ho uvysávat k smrti?... dobrej tip...) 3.) Thx za titule ,,Parzival a 7Point“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se skandinávským kriminálkám moc nedaří, po Sněhulákovi přišel loni další box office fail a já bych si tu “trojku” (ano počítám Finchera) rád dal. Mimoto, že miluju Claire Foy přišly i nějaké nudnější pasáže, ovšem za tu závěrečnou přestřelku s obrovskou odstřelovačkou, co trhá lidi, musím tu čtvrtou hvězdu přidat. Alvarez je borec a doufám, že mu jeden propadák nezavře dveře. Spíš by se u Soňáků mělo vzpamatovat marketingové oddělení. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama