Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (258)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz viem ze LiVentura dlho nebude patrit k mojim oblubencom, vety typu "Přijde mi to už tuctové a pořád se opakující.. Ústřední dvojice dle mého již neobstojí! " - tak tomu ja hovorim komentatorska bieda. Nic sa nedozviem, ci mu sedi reziserov styl, ci to natocil dobre, alebo odviedol len reziserku rutinu, proste... LiVentura. Kazdopadne Kler Foy vyborna, len skoda ze to prepadlo a tak kazdy film okrem Obcana Kane-a /Najlepsi prepadak 4ever/ hodnotim subjektivne - scenar teda nic moc, ona je len v roli ochrankyne prav, a aj to dost svojraznej ...... no, u mna ostane Alvarezov film Smrt ve Tme stale lepsi kusok nez toto . 51 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film ve skutečnosti vůbec netuší kam by se měl žánrově zařadit. Claire Foy hraje Lisbeth zase trošku jinak a zbylé herce jsem vlastně ani neznal. Není to surové, odvážné ani napínavé jako jednička (2x) nebo dvojka, ale přesto jsem se nenudil. Jestli se ještě někdy v budoucnu se sérií Milénium setkáme, toť otázka. PS: Dovednosti, kterými disponuje Lisbeth a hlavně načasování jejich akcí je často až neuvěřitelně přesné a to na sekundy prosím pěkně. 55% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád původní severské filmy,stejně jako Fincherovu verzi...i přesto sem se na tohle nijak extra netěšil.Jednak proto že knížku jsem nečetl,druhak proto že už trailer nepůsobil úplně věrohodně.Výsledkem je pak v tomhle případě kočkopes,který na jednu stranu nabízí slušně řemeslně zvládnutou oddechovku se spoustou akce a na druhou stranu pak ale kousek,který absolutně postrádá severskou atmosféru.Děj sice letí dopředu slušným tempem,ale velmi často využívá nejen božského načasování,ale hlavně neuvěřitelných náhod a oslí můstky...co můstky...mosty,se tu staví jako o život.Většina postav se tu pak chová vyloženě naivně a hloupě.Obsazení Claire Foy je nakonec v pořádku,i když je až třetí v řadě.Velkým mínusem je nevýrazný Mikael Blomkvist,který tu byl odsunut do vedlejší role...60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak mne takýto typ filmu presne vyhovuje na sychravé jesenné večery v neďalekom kine. Ani od toho neočakávam nejaké extra námety na premýšľanie, i keď tam vocpané sú, proste mi stačila super atmosféra a hlavná hrdinka. Lisbeth nás pozýva na turistickú prehliadku Štokholmu a okolia a popravde to je dôvod, prečo je dojem z filmu nakoniec kladný. A samozrejme aj Claire Foy, ktorá podľa mňa obzvlášť nezaostáva za oboma predchádzajúcimi Lízinkami. Dievča by sa podľa mňa malo dať dokopy s Elliotom, alebo skôr jeho druhým ja, pánom Robotom, možno by oboch prešli mindráky. Jej nové fyzické aj mentálne superschopnosti ma neiritovali, ale iritovalo, že sa hrá o osud celého sveta ako za studenej vojny a človek čaká, že zrazu zavolá Ethan Hunt a Lisbeth povie, že v Štokholme je Jason Bourne, tak by mala teda zavolať Elliotovi a nejak mu spoločne heknúť komp ešte predtým, ako za ním príde Jack Ryan. Feministická- revenge linka sa mi páčila, len ona vážne, ale vážne nešla dokopy s tým okolo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lisbeth Salander tady na mě občas působila jako ženský protějšek Jasona Bournea s až magickými IT schopnostmi a to se ne vždy úplně hodilo. Přeci jenom bych uvítal, kdyby její počínání doznalo nějakého zaškobrtnutí a nebylo tak strojově přesné. A prospělo by i více emocí, kor v kontextu s rodinnou linkou. Ale jinak se jedná o solidní přímočarý akčňák s parádním sniperským finále, který se atmosférou víc blíží k původní severské verzi. Co se týče tolik diskutované Claire Foy, tak se nemyslím, že by byla horší než Noomi Rapace či Rooney Mara. Její podání je prostě jiné a i přes zmíněnou kritiku mi nakonec vyhovovalo. A to se dá říct i o zbytku castingu, ačkoliv obsazení nevýrazného Gudnasona do role Blomkvista se ukázalo jako ne moc dobrý nápad. Možná jsem čekal trochu víc, ale i tak to stálo za to. Z Alvareze se stává jistota. 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)
  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama