Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aniž bych byl nekriticky očarován Baby Yodou, po pár dílech byl pro mne Mandalorian absolutní krutopřísnej nářez. Měl jsem obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka byla ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38, resp vždy kolem 40ti min! Později jsem ovšem kvitoval, jak to skvěle utíká. Po cca čtyřech dílech jsem vlivem stále pokračujících epizodních zápletkách tak trošku ztratil chuť si ihned po uveřejnění pustit nový díl, ale ta se mi ke konci opět vrátila. Skvělá výprava, netypická hudba, která se ke SW skvěle sedí, Pedro Pascal, i když do poslední chvíle bez tváře, výborný a vynikající nalákání na druhou řadu. Snad bude soustředěnější. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale příběhově mě to dvakrát neoslovilo – nekomplikované, epizodické (občas vyloženě výplňovité), zkratkovité, bezemoční (Mando sice byl sympaťák, jenže přes tu helmu logicky se zásadně omezeným výrazovým rejstříkem) různoplanetární putování, utíkání, bojování. Jako nejlepší moment mi přišel bezprostřední rozhovor dvou jezdců speederů (a jejich imperiální ostrostřelba pro ukrácení čekání :-)) na začátku 8. epizody. Za co tedy dávám 4. hvězdičku? Pro ty nádherné, poctivě rukodělné efekty, výpravu a design, jakoby přeneseným z originálních filmů, jejichž vrcholem byla animatronická, neskutečně okouzlující a okamžitě "zamilováníhodná" loutka maličkého Baby Yody, ťuťu ňuňu. :-) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný, westernovější pohled na nejpopulárnější vesmírnou ságu v dějinách galaxie, který nám mimo jiné dal asi nejlepší triky v televizní tvorbě, epickou první a závěrečnou epizodu, a hlavně dva důležité poznatky: že Bryce Dallas Howard by už nikdy neměla sednout do režisérské sesle, a taky že Disneyho marketing může výjimečně totálně vyhořet, a to v případě, když není pár týdnů před Vánoci schopný dodat baby Yodu do obchodních řetězců po celém světě. Ať žijí tvůrci Iron Mana jedničky a Thora trojky!! ()

Oliveris

všechny recenze uživatele

Azda najlepší seriálový počin takto roka. Toto je smer, ktorým by sa malo nové Star Wars uberať. Sila a všetko s ňou spojené, je to v úzadí a sledujeme akciu ako zo starej školy. A práve akcia je hybnou silou tohto skvostu. Akčné scény sú rýchle a strhujúce. Nechýba ani humorná vložka. Postavy sú výborne napísané. Či už sa jedná o záporákov, alebo kladné postavy. Každý si nájde svojho obľúbenca. Pár výhrad sa nájde, ale sú tak drobné, že je škoda o nich hovoriť. Teším sa na druhú sériu a dúfam, že bude rovnako skvelá, ako táto. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. - Opravdu nemám slov. Vím a uvědomuju si, že této jednoduché show dost nadržuji, ale já ji strašně miluju po všech směrech a strašně si ukradla mé srdce! 1. Série po znovuzhlédnutí je skvělým začátkem a originem pro seriál a zamiloval jsem si to ať už přes toho zeleného skřítka Grogua, nebo přes drsňáckou hlavní postavu Dina Djarina aka. Manda a ostatní postavy. Vynikající tvůrčí vizi Jona Favreaua, který je v této branži naprostý bůh. Westernovským nádechem. Úžasnou Star Wars atmosférou a seriál nám ukázal konečně první pořádný přízemnější Star Wars kde nejsou lightsabery a Jediové a to na tom nehorázně žeru a miluju. Seriál například od přízemního Andora, má daleko přímočařejší svižnější tempo. Má vymakanou a záživnou akci a člověk nemáani chvilku pocit, že by se měl nudit. Dále musím ocenit skvělé herecké výkony Pedra Pascala, který se zde naprosto našel. Ty efekty na seriálovou tvorbu jsou něco neskutečného no a v neposlední řadě co musím vynést do nebes je ta božská hudba od Ludwiga Göranssona. Ach jak já ji žeru. Seriál jsem k dnešnímu dni viděl nespočetněkrát a pouštěl bych si to asi až do konce života. Bez nadsázky jeden z nejlepších seriálů! ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Kniha „Star Wars Galactic Phrase Book & Travel Guide“ od Bena Burtta (vydána v roce 2001) uvádí překlad jawaského slova „Sooga“ jako „jídlo“, ale v seriálu je to přeloženo jako „vejce“. (G....)
  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části rámu mikrofon. (Atrekan)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)

Reklama

Reklama