Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duo Jon Favreau a Dave Filoni zachránilo Star Wars! Pamatuji se, jak jsem zhruba touto dobou před dvěma lety viděl trailer na první sérii a nebyl jsem z toho bůhvíjak odvařený. Ale výsledek mě osobně úplně odpálil a i po zhlédnutí druhé řady tomu není jinak! Mandalorian si udržel vysoce nastavenou laťku a pokračuje v parádním představení. Nikdy jsem nebyl nějaký obří fanoušek ságy SW, ale díky tomuto počinu od Disney jsem se do toho univerza fakt malinko zažral. Krásné lokace, zajímavé dílčí zápletky, výborná akce s vymazlenou choreografií, nezapomenutelná hudba (ten hlavní motiv se mi opět bude ve hlavě přehrávat dost dlouho), chladný Mando v hlavní roli a v neposlední řadě Grogu AKA Baby Yoda (malý zeleňáček si to zase krade pro sebe). Závěr správně epicky bombastický, ty finální dva díly (rafinérie a útok na křižník) adrenalinová pecka. Opravdu málo mi chybí k plnému počtu. 8,5/10 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian mi i ve své druhé sérii nádherně předkládá to, co jsem chtěl už od novodobé trilogie, které se to ale nikdy pořádně nepovedlo - inovaci. Nové, chytlavé a originální vyprávění, které není připosrané se oprostit od kopírování motivů původní trilogie a zbytečně nerecykluje. Zároveň ale na diváka háže mnoho odkazů a easter eggů, které však nepůsobí mimo mísu, naopak, vlastně si člověk řekne, že do toho děje sednou jak vyšitý. A i přestože jednotlivé díly občas působí příliš epizodicky, přesto dávají dohromady sice jednoduchý, ale velice podmanivý děj, který je plný parádních postav, mezi kterými si divák lehce najde oblíbence. Což už vlastně mohl udělat v sérii předešlé, ale zde přijde další várka. Vůbec bych se na ně nebál v dalších sériích více zaměřit, myslím, že to seriálu dodá na už tak parádnímu kouzlu, plus do postav Manda a Baby Yody jsme se už stejně stihli zabouchnout, tak proč nepřidat ještě pár dalších pardálů! Celkově ale opět velká spokojenost. Pro příště bych se ale klidně už vymanil z epizodického formátu jednotlivých dílů, aby se ději dala nějaká strukturovanější celistvost, díky které pak lépe vyniknou i vedlejší postavy. Kdyby měl Mando nějakou permanentní družinu souputníků, to by bylo žůžo! Lepší 4* ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je rozhodně lepší než ta první. Líbí se mi ten westernový a samurajský styl seriálu. Miluju ty postavy, hudbu, Baby Yody, a ten FANSERVIS! Ano může se zdát, že fanservis je tlačený na pilu, ale pro fanoušky je to dvojitý orgasmus. Krásně se na to kouká potom. Giancarlo Esposito potvrzuje, že hrát záporáka je jeho druhý jméno, neskutečně mu to sedne, viz Breaking Bad. Závěr téhle série je to nejlepší co nám Star Wars předvedlo od dob Pomsty Sithů, byl to nepopsatelný zážitek. Jon Favreau a Dave Filoni may the force be with you! Už aby byla třetí řada! MILUJU TO! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorianovi je často vyčítána epizodičnost,kdy se děj neposouvá a některé epizody co mohou zdát zbytečné,ale co naplat když i tyhle "zbytečné" epizody dokáží nabídnout fanouškovi SW víc než celá poslední trilogie (a část té prostřední).Mě osobně to vyhovuje a druhá řada se mi líbila ještě víc než ta první a to co předvedli Favreau a spol v poslední epizodě mě regulérně dostalo a po delší době mi připomnělo proč miluju SW a proč sem byl na New Hope asi 6x v kině.Závěrečných cca deset minut sem si pustil asi 3x za sebou a nebylo to zřejmě naposledy.Jestli někdo Mandovi vyčítá,že je to laciné podbízení fanouškům,tak ať.Já sem fanoušek a přesně takový fan-service od SW čekám (a tím nemyslím ten splácaný jakože fan-service co předvedlo Rise Of Skywalker)...90% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Čím som staršia, tým mám bližší vzťah ku StarWars a fascinuje ma tento nekonečný príbeh. Jednotlivé časti majú okolo 30 minút a tak držia diváka v neustálom napätí. Mandalorian predstavuje vynikajúci vizuál, pôsobivé a dobre obsadené postavy a skvelú akciu, výsledkom čoho je, že aj druhá séria môže byť považovaná za obrovský úspech Disneyho. Seriál vhodný pre príležitostných aj dlhoročných fanúšikov a obe skupiny budú odmenené Iba, ak by ste neboli milovníkom sci-fi a o StarWars ste predtým nezavadili. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Ahsoka povie, že Yoda bol jediným príslušníkom svojho druhu, ktorého poznala. To je zaujímavé, pretože v Rade rytierov Jedi sme mohli vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999) vidieť aj ďalšieho príslušníka tohto druhu - Yaddle. Táto rytierka sa však v ďalších filmoch neobjavila a zdá sa, že zomrela skôr, než sa do chrámu rytierov Jedi dostala Ahsoka. (ČSFD)
  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)
  • Ve scéně, kdy Mando, Cara Dune a Greef Karga odnáší Baby Yodu do „školy“, je v záběru za nimi vidět socha robota IG-11 jako pocta jeho oběti v 1. sérii. (Doli10)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama