Reklama

Reklama

Ratchedová

(seriál)
  • USA Ratched
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 7 h 15 min (Minutáž: 46–62 min)

Předloha:

Ken Kesey (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Judy Davis, Harriet Sansom Harris, Cynthia Nixon, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sharon Stone (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo. (Netflix)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (8)

Pilotní díl (2020) (E01) 

Údajně jedna z nejproradnějších záporaček ve filmové (pro mě spíš knižní) historii se po 45 letech od původního filmu dočkala svého vlastního spin-offu/prequelu (?) a musím uznat, že mě tenhle psychedelický koncept zaujal už pilotem. ()

Sekáček na led (2020) (E02) 

Se Sarah Paulson jsem viděl pouze pár komedií, ve kterých hrála až nějaké třetí housle, tudíž jsem její hraní nikde doposud pořádně nepochytil. Její šance jej do světa řádně prorazit přišla právě s Ratchedovou a nelze zapírat, že tu ráznost jí věřím každým jejím gestem. ()

Milosrdný anděl (2020) (E03) 

Po prvních dvou epizodách jsem bloumal v nejistotě, jestli chci tenhle seriál vůbec dokoukat, větší a větší zpodobnění s Prokletým ostrovem, Stonehearst Asylum nebo třeba Lékem na život mě dokázalo přesvědčit, že mě Ratchedová bude bavit, navzdory tomu, že z původního románu si opravdu převzala jen postavu. ()

Milosrdný anděl: 2. část (2020) (E04) 

Moc jsem s tím nepočítal, že se Ratchedová ode mě dočká páté hvězdy, napětím a neustálým spádem nahuštěná čtvrtá část si to bez debat zaslouží a já tak jdu do druhé poloviny série s mnohem větší chutí. ()

Taneční večírek (2020) (E05) 

Večírek, který solidně eskaluje. Sice už nepočítám s tím, že mě seriál jakkoli ohromí, ale vše do sebe začíná zapadat a zběsilejší děj mi vůbec nevadí. ()

Paní loutek (2020) (E06) 

Trochu jsem váhal, zda tentokrát nesklouznout k průměrnému hodnocení, přeci jen seriál, který se jmenuje Ratched, by se měl věnovat především jí. A také se alespoň u mě nedostavuje pocit, že by se v ní měla skrývat jedna z nejhorších záporných postav v knižní historii. ()

Seznam stížností (2020) (E07) 

Už se mi vývoj série moc nezamlouvá, přesto se mi líbily všechny vypjaté scény a zvědavost ohledně rozuzlení stále stupňovala. ()

Mildred a Edmund (2020) (E08) 

Extrémně dlouho jsem neviděl tak nezáživné, až přímo debilní finále seriálové řady. Potřeba Netflixu propašovat do každého svého výplodu homosexualitu a etnickou vyváženost půjde vždycky v rozporu s mými kladnými názory na danou věc. Postava Gwendolyn mi vzezřením i chováním vyloženě s*ala už od počátku a proměnu Sophie Okonedo jsem vůbec nepobral. Ta svým převtělením do dr. Hanovera atakuje příčku nejhorší seriálové postavy tohoto roku. Prosím druhou sérii bez Edmunda a nejlépe s McMurphym z knižní předlohy. K tomu ale po přiblblém konci zjevně nedojde... ()

Reklama

Reklama