Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

obregon

Hudba úplně špatná nebyla. Hodně podobná té z trailerů. Dost scén i docela hezky dokreslovala.

Ale víc teda duněli dělníci, kteří shazovali ze střechy rozbité pláty kovu (po krupobití) :D Během 10 minut asi 20 ran, že jsem měl pocit, že mi sál padá na hlavu. :D

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Je to určitě ještě víc mimo předlohu. Jokerem se stane, až v poslední čtvrtině filmu. A co se fajn thrilleru týče, tak s tím asi taky nesouhlasím. Ono totiž nosnej bod toho příběhu je herecký výkon Phoenixe, jinak ten příběh vlastně nemá co nabídnout. Je tam vidět nějaká snaha o přesah ve formě sociálního dramatu (jakože lidi můžou za to, že Joker vznikl), ale i tahle snaha je dost spláchlá do hajzlu tím, že se v tom filmu vlastně nic zásadního nestane. Arthur je zde prostě psychicky nemocnej a lidi se k němu moc hezky nechovají a tím to tak nějak hasne. Jenže to jsou prostě věci známé už z traileru, nebo z prvních 5ti minut. A během zbytku filmu se nic z toho nijak nezmění.

Na konci má Joker takovej trošku proslov, který očerňuje společnost z toho co všechno mu udělala.. Což je proneseno velice příčetně, což odporuje zbytku filmu, ale asi to mělo umocnit ten "přesah", který jim prostě nevyšel.

 

Ve zkratce je to prostě Phoenixova one man show a všechno ostatní není nijak dobré nebo překvapivé. Ke všemu se ani jednou prostě nezačne chovat jako Joker, kterého známe.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Takže je to ještě víc mimo předlohu než Nolanova trilogie? Jokerem se stane nestane až na konci?... Aha, možná kdyby to nebylo komiksové, jmenovalo se to jinak tak by to byl fajn thriller?

na příspěvěk reagoval dragon94

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

teoreticky a prakticky se stal Jokerem ve chvíli kdy spadl do těch toxických sraček, před tím byl jenom normální kriminálník, dost krutý, bezohledný a mírně šílený kriminálník. 

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

SPOILER: Právě že nestihne. Jo nějakej ten zločin provede, ale jestli se pár výstřelů a jedno bodnutí někoho kdo se k němu choval škaradě, dá považovat za to, že je to Joker... Tak to už je asi na individuálním posouzení. Ale za mě ne.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, obregon

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

dragon94

Zajímá mě jediná věc. Stihne být Arthur tím zločincem, jakého známe (nebo jen celý film dostává na budku jako v trailerech)?

na příspěvěk reagoval dragon94

Arbiter

Arbiter (hodnocení, recenze)

obregon

Přesně. Tuhle otázku si kladu kdykoliv jdu do kina. Respektive proto do kina nechodim. A vlastně už ani moc nevylézám z postele. Dobře už bylo.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

Zítra si to v 15:40 v Cinema city anděl ověřím. :)) I když mě trailery moc nenadchly, třeba se to povede :) 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Joker je jako vtip bez pointy. Předně bych rád pochválil naprosto fantastický výkon Joaquina Phoenixe, který do své role dal skutečně všechno. Také je třeba zmínit, že se jedná o celkem koukatelný film. Tím výčet pozitiv končí.
Nenechte se zmást názvem. Hlavní postava nemá s Jokerem společného vůbec nic. Je to jen chlápek co má psychickou poruchu a tím to hasne. Nic víc se o něm ani nedozvíme. Arthur, jak se postava jmenuje, bohužel nezačne během celého filmu býti Jokerem. Pořád a neustále je jen v depresi, s tím rozdílem, že na konci už mu to vlastně nevadí.
I jako sociální drama je o ničem. Film zkrátka vůbec ničím nepřekvapí a ani nepřijde se scénou, o které bych mohl říct, že tohle je ten vrchol a kvůli tomuhle stálo za to se na film podívat.
Nejvíce na mě zapůsobila scéna s dítětem v autobuse. Ta je asi někde v prvních 5ti minutách. Ve zbytku filmu jsem čekal, kdy přijde nějaký ten bod zlomu a nepřišel. Druhá celkem zábavná scéna, a taky jediná, pak byla s Liliputem a zámkem.
Když nad tím tak přemýšlím, tak celý film by se dal shrnout ve třech větách. Navíc má ještě, ze zcela nepochopitelných důvodů, asi 4 konce. Popravdě ani netuším, jestli má film potitulkovou scénu nebo ne. Již průběhu třetího konce jsem totiž oblečenej kráčel po schodech dolů, a jakmile se objevil nápis "The End", tak už jsem odmítal v kině trávit další minutu navíc. Hodnocení je jen za perkfektního Phoenixe a za to, že to bylo koukatelné. 2* 40%

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

obregon

obregon (hodnocení, recenze)

A čem je to lepší než Turínský kůň nebo Stalker? Mám pocit, že civilizace se pomalu propadá do chaosu, nikdo už nedokáže rozlišit umění a vykalkulovaný kýč, odcházím na skálu....

na příspěvěk reagoval hirnlego, Arbiter

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Že to má být nějaká "komiksovka", řeší člověk za celej film asi tak dvě minuty. Na druhou stranu, neni Phoenix, neni film.

na příspěvěk reagoval Sayko

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Dadel

Prečo by si to ten film nemal zaslúžiť? Aj keď sa ti možno nepáči prepracovanie príbehu či postáv (čo nesúhlasím s tebou, pretože tie sú napísane veľmi kvalitne), ten film má dobrý spád. Vyostrené napätie. Mňa osobne to vtiahlo do atmosféry, prežíval som niekoľko pocitov. A o to ide, aby film vyvolal pocity súvisiace s príbehom filmu. Joaquin je výborný, hudba je výborná, kamera a réžia detto. R rating nie je prvoplánový. Možno si nezaslúži 92 % ale priemerný film to tiež nie je.

 

Veľmi ma zaujímajú tvoje argumenty. Odbiť bez argumentov a napísať "Ale děj, hloubka postav a pod. je jak u filmů pro děti." nieje dostatočným argumentom.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Dadel

Počkej až to ohodnoti treba 5000 lidí, nebo se sem mrkni na hodnocení za měsíc.. Plno dementu tomu dá taky pět hvězd nebo odpad jen protože je to DC... Někteří ještě větší dementi tomu dají odpad nebo pět hvězd jen protože je to DC a ani to neuvidí, třeba Pschor nebo ten druhé kokot Stallone

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Dadel

Ale tohle je vždy u nahypovanych filmů, vždy že začátku to má tolik a pak to klesá, navic se mrkni kolik lidí to hodnotilo. Endgame to měla stejný úplně...

na příspěvěk reagoval Dadel

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Ratemus

není to pro děti ve smyslu, že je tam násilí apod.

Ale děj, hloubka postav a pod. je jak u filmů pro děti. Vlastně ne, většina pixarovek má mnohem propracovanější postavy

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama