Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1969. Dr. Malcolm Sayer skúma v newyorskej nemocnici skupinu pacientov, ktorí v dôsledku prekonanej encefalitídy boli po desiatky rokov v katastrofálnom stave. Zrealizované testy ho presvedčia, že títo pacienti žijú svojím vnútorným životom. Sayer získa povolenie riaditeľa nemocnice Kaufmana na experimentálnu liečbu drogou L-DOPA, ktorá úspešne pomohla ľuďom trpiacim Parkinsonovou chorobou. So súhlasom pacientovej matky vyskúša drogu na Leonardovi Loweovi a podarí sa mu u neho obnoviť schopnosť hovoriť a pohybovať sa. Všetci sa pacienti preberú k životu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (656)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná síla... Robin Williams opět dokazuje, jak skvělý je ve všech hereckých polohách a Robert De Niro v roli Leonarda dokáže pobavit, naštvat i dojmout, stejně jako Williamsovi, i jemu věříte každou vteřinu filmu... Ovšem výčet kladů by byl tímto dost neúplný. Nebýt nádherné hudby, skvělé kamery, režie, která to drží tak krásně pohromadě a výborného obsazení, které naše dva sólové hráče skvěle podporuje a neztrácí se, tak by ten film byl poloviční. Dne 16. 11. 2010 má film hodnocení 88%... To je také můj názor na tenhle film... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle se podařilo. Film staví na velmi kvalitním scénáři, kterým nám zde odkroutili Robert De Niro, Robin Williams a další. Takže o nějaké špatné herecké výkony film nemohl ani zavadit. Výborné uvěřitelné provedení a rovněž působivé poselství, které ovšem mně neřeklo nic, co bych nechápal už dříve. Film je zasazený do pěkného prostředí a má silnou tendenci útočit na emoce diváka, což se mu relativně podařilo. Párkrát jsem měl zimomriavky. Přes všechna pozitiva však ve filmu neshledávám nic zapamatovatelného, nic nového a nic převratného. Přesto času, který jsem filmu obětoval nelituji ani trošku. Lepší * * *. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo v daném žánru, byť třeba za Formanovým Přeletem pořád výrazně zaostává. Hlavní protagonisté podávají dost možná životní výkony, Marshall za kamerou nechává příběhu volný průchod a krásná hudební stránka působí od začátku jako magnet na divákovu mysl. Námět z psychiatrické léčebny je možná zdánlivě předurčen k rychlému okoukání. ale pokud to rozbalí De Niro v nejlepší formě a pokud je příběh alespoň z poloviny tak oslovující a dojemný, jako zde, nezbývá než uznale smeknout klobouk.. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky udeľujem za príbeh, ale inak to bola podľa mna neuveriteľná blbosť. Vedˇ chlapík ma na rukách spazmy jak hovado, ale tvorcovia nejako pozabudli na tie lýtkové a tak si veselo zatancovali, prečo nie. A tak samozrejmý fakt, ako tečenie slín z kútikov úst, to tam už vôbec radšej nedali, aby sa snádˇ nikto neznechucoval? No a scénka s tými šekmi... ojojoooooj ! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro předvádí neuvěřitelný výkon a stejně tak i RObin Williams, jehož vážné role mmám mnohem radši než ty komediální. Navíc oba excelují ve výborném filmu po všech stránkách. Vzpomněla jsem si při jeho sledování tak trochu na mojí nejoblíbenější knihu "Růže pro Algernon" a přestože její sílu podle mě nemůže nikdy žádný film překonat, tenhle se tomu alespoň přiblížil. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Telefon v bytě Dr. Malcolma Sayera (Robin Williams) je opatřen natahovacím spirálovitým kabelem. Ten se však v roce 1969, kdy se děj filmu odehrává, ještě nepoužíval. Do roku 1975 se používaly výhradně hladké telefonní šňůry. (Hans.)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama