Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý príklad rodinnej komédie s poučením, atmosférou typický pre 80. roky. Tom Hanks si vychutnal rolu chlapca, uväzneného v mužskom tele, ale v komediálnych rolách mi nikdy nebol príliš sympatický. Príjemná rola pre Roberta Loggiau, povinné zlo, predvídateľný scenár, zopár nezabudnuteľných scén (hudobná pasáž) a skvelá atmosféra. Nehovoriac o peknom konci. 70 % ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat jak dušičku nádherné Elizabeth Perkins přímo pohladí každý pohled na mladíka, který nedisponuje obvyklým arzenálem cynismu a vypočítavosti dospělého muže. Tyto vlastnosti pak je nucena odložit i ona sama a vzniká tak prostor pro romantiku jež působí překvapivě skutečně romanticky a ne jak to u romantického žánru bývá, že nudně opisujíc několik stále stejných vzorců chování pro milostnou dvojici. Hanks měl spoustu prostoru potěšit diváka svou dětskou bezprostředností a využil ho naplno. 80% ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Neskutečně milý film, který má hodně co nabídnout. Vedle skvělého herectví Toma Hankse mu nechybí sympatie postav, příjemná hudba a zajímavá myšlenka, díky které je jen na divákovi, zda závěr pochopí jako...řekněme spíše špatný či dobrý konec...Film srší vtipem, sentimentu je akorát a o emoce také není nouze. Amerika s nádechem 80. let má zkrátka jedinečnou chuť. P.SElizabeth Perkins je pěkná čičinka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Té říkáme pozoronost podniku." Z dnešního pohledu velmi milý (retro) návrat do mých oblíbených osmdesátek. Škoda je, že to je věc, která mě na silmu zaujala nejvíce. Vlastně ještě jedna otázka. Nechali by dneska ve filmu třináctiletého kluka, byť v těle třicátníka, udržovat vztah (a proč to nenapsat rovnou, souložit) s třicítkou? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemná dosť nekorektná komédia, ktorá sa na konci mení v riadne korektnú a predvídavú volovinu a zo začiatku chytrý scenár ku konci prebehne k strašne klišovitému moralizovaniu. To platí aj o hercoch, hlavne o Hanksovi, ktorý je na začiatku úžasný a na konci už nemá vôbec "gule" ... jedna zo slabších Hanksoviek, ale dobrá ... PS: mini rola Jona Lovitza, nijak výrazná, škoda ... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Jedním z důvodů, proč do hlavní role nebyl obsazený Robert De Niro, spočíval v obavách tvůrců, že by film diváci po jeho dřívějších temných rolích nedokázali vnímat jako zábavu pro celou rodinu. A kromě toho De Niro požadoval šest milionů dolarů, což byla na tehdejší dobu vzhledem k rozpočtu filmu obří suma. (Stanley619)
  • Roku 2008 byl film Americkým filmovým institutem v jeho žebříčku deseti nejlepších fantasy filmů umístěn na desátou příčku. (HellFire)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama