Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Díky Velkému se Hanks stal miláčkem diváků po celém světě. Určitě mu role třináctiletého kluka otevřela dveře k dalším rolím - a to hlavně k Forestovi. Nejenže film obsahuje několik nezapomenutelných scén (skákání na piánu nebo závěrečné loučení u automatu), ale po třiceti letech je místy film pořád milý a zábavný. Možná jen současná cílová skupina už by pro film byla dost odrostlá. A mladší diváci zase spoustu věcí nepoberou. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ty jo, celou dobu si říkám, že to bude jen fajnová komedie a ten konec mě rozsekal víc než Titanic, opravdu mě mrzelo, že Susan se nakonec nerozhodla omládnout a bylo to vážně dojemné, ale jinak opravdu slušně natočené, přestože mi námět poprvé zněl jako jedna velká kravina. Takže vyzdvihnout si zajisté zaslouží Rossův scénář a Hanksův výkon nemusím zmiňovat. Plusem je i příjemná délka, ne jako dvou a půl hodinové novodobé komedie. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je takové americké zlatíčko. Při koukání na komentáře u letošního Shazama jsem se všude dočítal, že Velký to udělal lépe. Velký lépe dokázal zužitkovat duši kluka v dospělém těle. Jsem z toho docela na vážkách, jestli jsem sledoval stejnou pecku jako ti uživatelé, kteří tohle vykřikovali. Za poctivou rodinnou osmdesátku 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad Toma Hanksa v dramach ale nikdy mi nepripadal vtipny ako komik. Tentoraz prvykrat dostal prilezitost predviest sa aj vo vaznej polohe ale väcsinu casu sa aj tak sprava ako otravne decko. Takze aj ked je namet celkom zaujimavy, tak prevedenie ma vôbec nebavilo a cely cas som sa nudil. Namiesto nejakych roztomilych scen som sa dockal len trapnosti. 4/10. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Big suprises a) Tom Hanks coby mládě byl docela fešák b) hravější, než bych doufala, méně rozjuchané, než bych čekala c) duet na klavíru pomocí zadních končetin je bezkonkurenčně nejlepší čtyřnožka, kterou jsem měla tu čest vidět d) tatínek dvojčat Walshových je ve všech rolích slizký d) velký zlý svět čeká, až ho zachrání malé hodné děti e) zatímco Tom usiloval o zrychlenou evoluci, já už od dvanácti chci, aby mi bylo dvanáct. Dle mých příspěvků a vašich reakcí se mi to daří. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Dle slov Roberta Loggii (MacMillan) si s Tomem Hanksem (Josh) v den, kdy měli točit slavnou scénu s piánem, všimli, že jsou na place dva dvojníci, oblečení stejně jako oni, pro případ, kdyby se jim to nedařilo. Rozhodli se, že celé taneční číslo za kažou cenu odehrají sami, a to se jim povedlo. (Hpatrik)
  • Hra, do ktorej malý Josh (David Moscow) vhodí mincu a splní mu želanie, aby sa stal veľkým, sa vola "Zoltar Speaks". Bola vyrábaná v rokoch 1967 až 1970 a pôvodne mala dvanásť tlačidiel znamení zverokruhu. (Raccoon.city)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama