Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

laik_60 

všechny recenze uživatele

ani som nevedel, ze to bol prvy hanksov film, a ked .. tak klobuk dole, hanks si to uzil a s nim aj ja. Scenar a myslienka filmu bola zaujimava, aj ked nie stara, ale v podani Hanksa celkom fajn zahraté. Je sice pravda , ze v druhej polovicke to zacalo troska stagnovat, chcelo to este nejaku dalsiu motivaciu, ale aj tak som sa pobavil. Ten film ma vyslovene rodinny chartakter, rovnako ako u golfistu aj u nas to moji potomci radi pozeraju :) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ty jo, celou dobu si říkám, že to bude jen fajnová komedie a ten konec mě rozsekal víc než Titanic, opravdu mě mrzelo, že Susan se nakonec nerozhodla omládnout a bylo to vážně dojemné, ale jinak opravdu slušně natočené, přestože mi námět poprvé zněl jako jedna velká kravina. Takže vyzdvihnout si zajisté zaslouží Rossův scénář a Hanksův výkon nemusím zmiňovat. Plusem je i příjemná délka, ne jako dvou a půl hodinové novodobé komedie. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +Tom Hanks, námět, příběh -závěr mohl být klidně rozšířen/// Velice milý film s příjemným dějem a s kouzelným herectvím Toma Hankse u kterého mě ani nenapadlo, že by to mohl jen hrát. Jako rodinný film tento snímek velice boduje a troufám si říct, že se bude líbit skutečně všem./// Celkem 80%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

To nevyspělé dítě se zárodky naivity, dětinskosti a dobrotivosti bylo v Tomu Hanksovi již tenkrát:) Již když byl "Velký" jsme v něm mohli spatřit rýsující se prvky legendární postavy, kterou ztvární o léta později a jež mu i onomu filmu zajistí masovou popularitu a stane se dle všemožných žebříčků jedním z nejlepších a nejoblíbenějších filmů historie. A jehož sláva a obdiv trvá stále. This "Big one" je vtipný a příjemný film, jeden z těch, kdy se díváme na Toma Hankse ještě jako na neznámého herce a ne jako na "Hollywoodskou hvězdu." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hanks za mlada pochopitelně nedostával role jako má nyní. A podle toho tento film o malém chlapečkovi, který toužil být dospělý tak moc, až se mu to jednoho rána opravdu podařilo, vypadá. Není to sice nudné, ale spíše ve stylu "vtipe vylez". Klady: nějaké nápady se najdou. Zápory: působilo to na mě dětinsky, skoro žádný obstojný gag, nepříliš zajímavě zpracované, odhadnutelný závěr, podobný námět není ojedinělý, pro mě blbina na jedno zhlédnutí, ke které se už nevrátím. Mé hodnocení: 40% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Roku 2008 byl film Americkým filmovým institutem v jeho žebříčku deseti nejlepších fantasy filmů umístěn na desátou příčku. (HellFire)
  • Penny Marshall se stala první režisérkou, jejíž film utržil v Severní Americe přes 100 milionů amerických dolarů. (HellFire)
  • Jednou z prvních voleb pro hlavní roli Joshe (Tom Hanks) byl pro režisérku John Travolta a i on sám měl zájem. Studio ho ale nechtělo, protože měl právě za sebou několik komerčně neúspěšných filmů. (Hpatrik)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama