Reklama

Reklama

The Haunting - Dům na kopci

(série)
  • USA The Haunting of Hill House (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Roztříštěná rodina bojuje se strašlivými vzpomínkami na svůj bývalý domov a děsivé události, které je z něj nakonec vyhnaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se seriálu vyhýbal jelikož Flanaganova tvorba mi příliš nesedí, ale dal jsem tomu šanci, no bohužel má skeptičnost vůči seriálu se potvrdila a trvalo mi necelé 3 týdny jej dosledovat a to obvykle seriály zvládám do 2 dnů. Nejspíš mě ukřižujete, jelikož vím jak moc je seriál u lidí oblíbený, ale já si v něm nenašel nic pozitivního, co by mě na něm bavilo, naopak tolik věcí mě snad nikdy nikde ještě neiritovalo tak moc jako tady. Seriál je teda především Dramatem a žánr horor zde hraje vedlejší housle, což je první výtka. Čekat na jump scare 2 díly nemíním. Postavy jsou nesympatické a otravné. Nikdo zde není vtipný, inteligentní ani zábavný, všechny postavy mi přišly zaměnitelné a jejich osud mi byl tímpádem ukraden. Vůbec mi nesedlo prolínání minulosti ze současností, jelikož atmosféra zámku byla poměrně zdařilá a prostředí se mi líbilo, ale když v zápětí atmosféru vymění do současnosti za rodinné trable ( opravdu se musí řešit účetnictví v hororu??) a pohřeb, který by jinde trval 5 minut je zde natáhnutý na neuvěřitelné 2 díly to byl pro mne hřebík do rakve jak vyšitý. Pochválit mohu duchy, kde Neck Lady a levitující kloboučník by se v pohodě dali zařadit do Conjuring Universa, ale z těch 10 hodin byli ukázáni ani ne 3x a to je žalostně málo. Paradoxní je, že tam kde příběh končí, tam měl začínat. Tedy kdyby se celý seriál odehrával v zámku a duchové by tam řádili celých 10 hodin, tak bych byl spokojen, ale režisér si raději zvolil žánr Drama a vsázel na emoce a to já nevyhledávám. Uspávající tempo, kde se nic moc za díl nestane mi taky k sledování příliš nepomáhalo. Druhé sérii se tedy vyhnu jako čert kříže. Věřím, že se seriál líbí ženám, jelikož drama, emoce a děti spolu souvisí, ale pro mne náročná podívaná. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne,, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí**. 4/10. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

To bolo niečo ! Už dlho som nebol tak vtiahnutý do nejakého seriáli tak aku u tohto. Práca so strachom úžasná ( párkrát má skoro šľak trafil... raz má aj trafil pri scéne sestier v aute), rovnako tak atmosféra je tu neskutočná a zároveň je to emočne silne s krásnym hoc trochu prefilozofovaným záverom. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horor, který má srdce a horor, který má logiku. Netflix dokázal stvořit jeden z nejáčkovějších duchařských snímků, který je přesně tím, čím první série American Horror Story nebyla a chtěla být. Orientace na horor skrze charismatické a skvěle psychologicky vykreslené charaktery, které musejí čelit svým vlastním démonům a hororové scény jsou okolo nich vystavěny jen jako koření, nikoli hlavní surovina, je přesně ten zásah do černého, díky kterému můžeme pět chválu na výsledné kvality. Tady se podařilo úplně vše od castingu, přes scénář až po samotný hororový dům a duchy (třímetrový levitující dědeček s hůlkou kraluje). Navíc každé strašení, duch i pomalu zvuk tu má své jasně dané místo v ději, čímž nepůsobí lekačky jen jako prostředek k děšení, ale využívají se i jako prostředku dějinného směřování a pointování různých dějových linek. Což se samozřejmě ukazuje postupem času. Tady prostě jinak než za plný počet ani nemohu. Mike Flanagan vytvořil dílo, které svou kvalitou sahá po příčce nejlepšího duchařského hororu v historii tohoto žánru (promiň Jamesi Wane). A závěrem jen dodám, že takto přesně se mělo přistupovat k adaptacím všech Kingových děl. Protože takhle jsou Kingovy knihy vyprávěny, a proto slaví takový úspěch. Jen až Flanagan to spolu s pár dalšími pochopili (samotnému Kingovi se to ostatně také ve filmu nedaří). Nedivím se, že samotný Stephen King tento seriál doporučuje. 95% ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady si někdo šeredně popletl horor s dokumentem o psychologii, psychiatrii a rodinným poradenstvím, páč...o nic jiného tu opravdu nejde. Sledovati scény s dospělými dětmi byly nefalšovaným utrpením a pokud by zde nebyly obsaženy části z dětství v Hill House, je to na odpad. Boha jeho! Tak užvaněný scénář, jsem nezažil od Smallville. Ale ten z tohoto klání vychází mnohem lépe. Vždyť se tam nic neděje. Viděli jsme všichni tu samou sérii? Nejvíc mě štve to, že já mám moc rád dialogové seriály či filmy, ale musí to býti o něčem a ne aby vás 5 postav v záběru nudilo k smrti a sralo vás již od 1.dílu. A to,že se nakonec ´´všichni´´ do něj dobrovolně(!) vrátí, to je něco tak debilního, že to dále odmítám komentovati. Totálně promrhaný potenciál, který by ve formě 2h filmu, byl o 100% lepší a hl. koukatelnější. Takže má jediná pochvala směřuje k úvodní znělce, která je tím pádem na tomto průseru, to nejlepší. To je ovšem sakra málo. Uf. Nevím, zda se vůbec těšiti na 2.s., kterážto má býti dle snad ještě lepší předlohy Utažení Šroubu od H.Jamese, než je kniha od Jacksonové. Ale zkusím to. Naděje umírá poslední. P.s. jistěže se můžeme bavit o tom, že i předloha je psychologický horor, což částečně je, ale zde se horor vypustil (až na pár scén, které v konečném balastu a vatě,zcela zaniknou) a zbylo jen psychologický. A to je špatně. Vlastně je to taková instruktážní série pro budoucí studenty psychologie a klinické psychiatrie, kam bych poslal scénáristy (a hl. rež. který u mě definitivně prokázal Dr.Spánkem, že o hororu ví naprosté hovno) tohoto pseudoblábolu. No nic, jdu si pustiti orig. z 63, kde autoři zcela pochopili, CO adaptují. Zdejší naprosto nepochopitelné vys. hodnocení (které je o 13% menší, což mě nepřekvapuje) mě v tomto snad po1. zklamalo. Ale, aspoň jsem to zkusil a celé. Zkušenost to byla zajímavá, leč nikdy více. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

U prvních tří epizod jsem mocně usínal a říkal jsem si, co je na tom tak skvělého, když to ani nedokáže udržet mou pozornost a samou nudou se mi zavírají oči. Naštěstí jsem poctivý a než seriál ohodnotím, snažím se vidět aspoň jednu řadu. Takže jsem i přes menší vnitřní odpor pokračoval a Hill House se mi odvděčil. Postupem času byl The Haunting of Hill House čím dál zajímavější a nakonec ten barák opravdu za návštěvu stál. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Epizoda je složena z pěti kamerových záběrů beze střihu. Nejdelší, třetí záběr, má délku o více než 17 minutách. (PozorGranat)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama