Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (452)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Nápad: *****, provedení:*. Tvůrci, jak se zdá, se rozhodli spojit nespojitelné. Pokusili se o značně intelektuální parodii na jeden z typicky hoolywoodských žánrů a zároveň chtěli natočit dobrý film podle hoolywoodských měřítek. Hlavně v závěru je to celé postavené na hlavu. V reálném světě by to mělo vypadat trochu jinak. A ne, aby si tam Arnold prováděl své za hlavu přitažené kousky. Copak se v reálném světě stane, aby někdo spadl ze střechy, ale pak se ukázalo, že se vlastně čehosi zachytil takže je vše OK. Copak v reálu jde sjíždět po oponě na sekyře. V těhle akčních sekvencích se záměr autorů někam ztratí a přítimnost Bergmanovi smrti pak působí beznadějně trapně. Jo, a copak může mít postava z akčního filmu tak rozvinutou lítostnou psychologii. Mohl to být výborný film. Ale jen mohl. (Pořád to ale v mém osobním žebříčku patří mezi tři nejlepší díla s Arnoldem Schwarcenggrem - hned po Total Recal a Pravdivých lžích) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční mix komedie, parodie akčních filmů a časové sci-fi, s Arniem v hlavní (dvoj)roli. Tou časovkou mi to připomínalo Návrat do budoucnosti, Arnieho sebeparodií zase Pravdivé lži, no a jinak zde byla spousta filmových odkazů - Spielbergovým E.T. počínaje, Terminátorem pokračuje a Smrtonosnou pastí konče. Zabodoval i Schwarzeneggerův Hamlet ve akčním sci-fi rouše... Hodně mne potěšil i můj oblíbený Anthony Quinn v roli italského gangstera Tony Vivaldiho. Celkový dojem je však bohužel jen mírný nadprůměr, dobrá parodie vypadá jinak. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hSTVmYyk5ro ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Shane Black si na můj vkus dal té trávy až moc a nevěděl, kdy přestat. Přesto je jeho rukopis a skvělé narážky na akční filmy a Arnolda, jakožto jednu z největších ikon žánru, vždy patrné a pobaví. Sebeparodický Arnold a jeho malý kámoš jdou do boje. Některé narážky jsou vskutku brilantní a asi nejvíc mě dostal "Sly Terminátor" a následný koment Arnolda. Škoda přeškoda, když se film zhoupne do "reálu" a zahraje v některých chvílích na vážnou notu. Jinak slušná zábava, nehledejte za tím nic hlubšího, jinak si skutečně tento film znechutíte. Ubrat půl hodiny z tak přepálené stopáže a bylo by to ok. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $50,016,394Tržby Celosvetovo $137,298,489║ Perfektný úlet na akčné filmy, nikdy nepochopím prečo je tak tento film opovrhovaný, po celý čas sa jedná a zbesilú jazdu plnú akčných "parodovaných" vychytáviek, spomienok na mnohé filmové postavy, a to všetko zabalené vo výbornej réžii Johna McTiernana. Arnold sa do takejto úlohy hodí ako niekto iný a je vidieť že si ju užíva, brať tento film vážne môže len klasický filmový konzument čo nemá vôbec pojem o filmových žánroch a už podľa názvu musí byť jasné o čo išlo tvorcom. Tento film je u mňa zárukou výsostnej zábavy na účet sebaparodovania, skvelý počin a pocta akčným filmom:)) nech žije Arnold Budweisser!!! /90%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když se tenhle film nebude brát vážně tak se u něj dá dokonale pobavit, sice má pár slabších chvil, ale zábavnost to bohatě vynahradí. Arnold se sem skvěle hodí a navazuje tak na Policajta ze školy, který se mu taky hodně povedl, ale bohužel ke konci už film jaksi ztácí dech a závěrečná čtvrthodina mi přišla tak trochu zbytečná, ale i tak se u 3/4 filmu dá zabavit velmi dobře ()

Galerie (83)

Zajímavosti (42)

  • Film záměrně obsahuje mnoho logických chyb. (Džejkop)
  • Počas festivalu v Cannes postavili na lodi kotviacej pri pláži nafukovaciu sochu Jacka Slatera (Arnold Schwarzenegger) vo výške štvorposchodovej budovy. (gogo76)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno