Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Fingon 

všechny recenze uživatele

"Chlapec posedlý filmem"? Co mi to jen připomíná... Poslední akční hrdina patří do stejné sorty filmů jako Trhák pana Bofingera, i když trochu jiným způsobem. Střílí si sám ze sebe, z hollywoodských filmů a jejich zaběhlých stereotypů, kromě toho odkazuje i na filmy umělecké (a teď nemám na mysli Amadea, ale Sedmou pečeť). Ano, díky tomuto filmu jsem se už někdy ve třinácti dozvěděl, že existuje nějaká Sedmá pečeť... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

S přibývajícím počtem repríz se stupňuje můj respekt k tomuto neprávem odsouzenému kousku. Kdybych měl zhodnotit kdo z akčních dinosaurů si ze sebe udělal větší prdel, jestli Jean- Claude v JCVD anebo Arnold v Last Action Hero, tak by byl výsledek jasný. Arnold to tady rozpálil na plné pecky. Skvělá hudba, bezedné zásobníky a padouchové nemají šanci. Oproti tomu zřejmý kontrast, když se naši hrdinové objeví v realitě. Ruce bolí, rány krvácejí a zloduchů si nikdo nevšímá. Navíc si Arnold dost nemilosrdně utahuje i sám ze sebe. PS: Stallone v roli Terminátora je vskutku zajímavá představa. 70% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Poslední akční hrdina, 85 milionová parodie akčních filmů od klasiků žánru Shane Blacka a Johna McTiernana, měl být dárek pro žánrové fanoušky, podobně jako později Vřískot pro fanoušky hororů. Oba filmy nakládají s klasickými klišé typickými pro jejich žánry podobným způsobem (postavy je znají a podle toho se zařizují), ale narozdíl od úspěšného Vřískotu, který je i bez všech odkazů a citací solidním hororem (a byl podstatně levnější a nemusel v kinech čelit smrtelné konkurenci v podobě Jurského parku), propadlý Hrdina bez nich jako akční film neobstojí. Navíc je místy až příliš infantilní a přitažený za vlasy (ano teď mluvím o té animované kočce-detektivovi) - Danny se měl dostat jen do konkrétního akčního filmu a ne do filmového světa obecně, kde se potkávají postavy ze všech možných titulů všech možných žánrů (i když to zní zajímavě a poutač se Slyem jako terminátorem pobavil). Každopádně pro akční fandy je tenhle guláš klišé, citací, cameo rolí, vtipných dialogů a hlášek a bláznivé akce povinnost. Jinak ty narážky na umění jako Hamlet Arnold nebo Bergmanova Sedmá pečeť (v podání Iana McKellena) se sice mohou zdát křečovité, ale na druhou stranu, ve dvanácti jsem přesně takhle zjednodušeně filmy vnímal - kde se nezabíjelo ve velkém, to bylo umění a pryč od něj. Jo a ten skvělý záporák Charles Dance! "Právě jsem někoho zabil! A úmyslně!" ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žiarivá hollywoodska kariéra rakúskeho svalovca Arnolda Schwarzeneggera začala po natočení filmu "Terminator 2" nenápadne pohasínať. Hrdina kultových snímkov ako "Conan", "Terminator" či "Predator" sa začal objavovať vo filmových prepadákoch, ktoré nemali úspech u odborných kritikov ani u bežných divákov. Upadajúci trend Schwarzeneggerovej hereckej kariery je cítiť i v komediálnom akčnom snímku "Posledný akčný hrdina". Je to zdĺhavé a nudné. ** ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Je to limonáda pre deti založená na popkultúre 90. rokov, ale niektoré hlášky stáli aj za 4* :-) Vôbec je veľmi chválitebné, že sa ten film dá pozerať aj po takmer 20. rokoch. Našťastie som vtedajšiu popkultúru už zažila, takže aj narážky boli zrozumiteľné a tým pádom vtipné. Ale veruže musím súhlasiť, že prvá polovica bola dvakrát lepšia ako tá druhá. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (40)

  • Skupina AC/DC nejprve nechtěla mít s filmem nic společného, protože po propadáku filmu Vzpoura strojů (1986) prohlásila, že už soundtrack k žádnému filmu nikdy dělat nebude. Nakonec se však na filmu podílela. (Stanley619)
  • Počas festivalu v Cannes postavili na lodi kotviacej pri pláži nafukovaciu sochu Jacka Slatera (Arnold Schwarzenegger) vo výške štvorposchodovej budovy. (gogo76)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama