Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA The Intruder (více)
Trailer

Mladí manželé (Michael Ealy a Meagan Goodová) si koupí vysněný dům v Napa Valley v domnění, že našli dokonalý domov pro založení rodiny. Když se k nim však muž, od kterého nemovitost koupili (Dennis Quaid), začne potajmu vkrádat a narušovat jim život, pojmou podezření, že se za rychlým prodejem skrývají temné úmysly. (HBO Europe)

Recenze (60)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Odstěhujeme se na venkov, tam budeme mít klid." Jistě, pokud ovšem nenarazí na psychopatického burana. Pomalu se rozjíždějící příběh mladých manželů, kteří vyměnili hektické velkoměsto za peklo venkova. Charlie (D. Quaid) je takový bodrý chlapík s dobrým srdcem, co by mouše neublížil, a tak než manželé pojmou první podezření, mají ho v podobě vši v kožiše již pěkně zakousnutého. A zatímco Scotta postupně sžírají pochybnosti, Annie je naivní a hloupá a hraje si s otevřeným ohněm tak dlouho, až se zdá nemožné uhasit hořící střechu. Poslední čtvrtina je dostatečně napínavá, o tom žádná. Ale osobně bych nechal oba manžele zařvat hned, jelikož jejich hovadské chování mě vytáčelo. Za konec budiž hvězdu přihodím, samostatnou si rozhodně zaslouží D. Quaid, kterému jsem po celou dobu držel palce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $35,419,122Tržby Celosvetovo $36,599,361Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ošuntelí Dennis Quaid terorizuje nových obytníkov svojho bývalého sýdla. Úvod ešte v norme, rozbeh nie je zlý ale postupne to začne otravovať, postavy rovnako, začne to byť dosť tuctové, v konečnom výsledku skoro vyprchané. /50%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kvalitný stalkerovský triler, ktorému trochu ubližuje nemastná neslaná ústredná dvojka, ale našťastie to príliš nevadí, lebo skóre následne značne vylepšuje parádne psychopatický Dennis Quaid (ktorému zjavne bolo smutno za Vidieckym sídlom z r. 2003), viacero značne nepríjemných scén a prekrásna výprava na prvý pohľad neskutočne idylického domu s prekrásnym pozemkom, na aký by väčšina z nás nezarobila nie že za jeden, ale ani za tri životy. Scenárista David Loughery pred dvanástimi rokmi už jeden stalkerovský triler napísal, Nebezpečného suseda so Samuelom L. Jacksonom, ale toto je lepšie. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pokud se mi někdy podaří migrovat zpátky na rodnou hroudu, tak si tam rozhodně nekoupím barák od šíleně se tvářícího důchodce, co střílí Bambiho na potkání. Ještě klika, že ve Vietnamu nemáme srny, teda aspoň myslim, že je tam nemáme. Minimálně, když mě odtamtud naši odtáhli, tak tam srny nebyly. No to je jedno, pro jistotu nekoupím barák od žádnýho důchodce s puškou. Což bude problém, jelikož po válce s amíkama tam maj stařešinové pušek jak nasráno. No času na řešení těchto problémů mám ještě pár let, takže se nemusím v brzký době bát, že narazím na slizce se tvářícího dědulu, co mi bude denně běhat do baráku s dary, páč by mi tuze rád nasoukal slimáka mezi chlopně. Meagan takový štěstí jako já nemá plus je jako bonus totálně vyjebaná (v hlavě) a tak jí nedochází, že ten hodnej stařec je psychopatickej, násilnickej, sadistickej, šmíráckej, vraždící, duševně chorej zkurvysyn, co jí chce se svým scvrklým kouskem masa nahradit manželovu černou klobásu. A aby smočil, neštítí se naprosto ničeho. Každopádně Dennis zahrál šílenýho kmeta luxusně a ty jeho grimasy ve mně vyvolaly podezření, že má držku z gumy, každopádně fakt mi hlava nebere, jak mohl těm dvěma černým gazelám připadat jakože přitažlivej...Ten byl asi tak rajcovní jako Zeman v tangách nebo Babiš s kleštěma na bradavkách. Každopádně se mu musí nechat, že na svůj věk byl čipernej a měl tuhej alespoň kořínek, když už mu netuhlo nic jinýho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I když to není podáno explicitně, strany barikády jsou jasně dány. Na jedné afro-americký pár z vyšší střední vrstvy, kdy on je úspěšný tvůrce reklam a odpůrce zbraní a jeho dobrosrdečná choť dělá z domu domov a píše do dámských časopisů. Oba si za svůj přínos společnosti pořídí honosnou usedlost, kde chtějí být šťastní až do smrti. Jsou tu však bíle lži, co je chtějí rozdělit! Zosobňuje je patologický lhář s členstvím v NRA, posedlostí starými pořádky, majetkem a trofejemi a nutkáním narušovat životy druhých systematickou manipulací a útlakem. Chyběl jen nápis o dělání Ameriky znovu velkou na jeho červené kšiltovce! Jenže bez spravedlnosti není míru a tak na závěr proběhne v pár vteřinách soud i vykonání rozsudku a když se spustí titulky s rapovou hudbou, vy víte, že Deon Taylor zase White Supremacy nakopal prdýlku. Krapet inteligentnější námět, transgenderovou maskérku asijského původu a může pomýšlet na plnění cílů oscarové pětiletky! Na žánrový průměr to vytáhne výstavní psychouš Quaid, který trochu připomíná Mela Gibsona po mrtvici a v jedné „dveřní“ scéně si dokonce zahraje i na Jacka Nicholsona.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Odškrtávání povinných scén ze seznamu nebylo nikdy nudnější, a to mám věci s podobnou zápletkou rád jako sympatické guilty pleasure fláky... Jenže tady nic. Nejznepokojivější na tom filmu bylo tělo Meagan Good. Trochu sem Charlieho chápal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Metrosexuální senior, to zní celkem originálně, silně fixovaný na svůj dům, soustavně terorizuje černošský manželský pár, který jeho nemovitost koupil. Dennis Quaid se s přibývajícím věkem přehrál do patologické figurky, která se ocitla v naprosto neoriginálním a předvídatelném thrilleru, co je příslušně kvalitně natočen. Quaid samozřejmě ztratí řadu svých obdivovatelek, neb je výstavním psychoušem, fyzicky zachovalým, ale randit by s ním po tomhle filmu nechtěla žádná.. Jeho kreace je jasným tahounem, Michael Ealy a Megan Good v rolích manželů proti němu neměli nejmenší šanci zaujmout. Je tedy docela možné, že záporákovi Quaidovi se bude ve velké míře fandit. Jak je u podobných thrillerů zvykem, nikam se příliš zpočátku neženou. Chvíli trvá, než se psychopatie hlavní záporné postavy rozběhne v plné síle, což už je u scenáristy Davida Lougheryho známý jev. Jeho dvě předešlé scenáristické práce na obdobné téma také nedisponovaly závratným tempem a ani originálními postupy. Scénář dostal do rukou poměrně zručný režisér Deon Taylor, který s napětím a vypjatými situacemi umí schopně pracovat. Originálních nápadů je sice pomálu, o to víc si je lze užít a zafungují příjemně překvapivým dojmem. Finální střet je solidní. Nebál bych se Quaida v budoucnu obsazovat do podobně laděných rolí. Správně thrillerový večer je zaručen. 8/10 ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem zase šlápl totálně vedle. Do hovna. To byla taková píčovina. Quaid je komickej stejně jako ty "jumpscary", hlavní pár hrdinů totálně nevýrazný, vůbec mě nezajímal jejich příběh ani jsem se nebál o jejich životy a vlastně mi tady v tomhle filmu bylo všechno těžce u prdele a už jsem chtěl ať to skončí pls. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid sa posledné roky pekne hral s čoklom v Psej duši a už mal asi toho dosť, pretože tu od prvého záberu strieľa ako blázon. Nakoniec to trochu vyzerá ako vtip, ale on bláznom v skutočnosti je. Herecky to však dáva veľmi hore, až by som povedal že to bol mega výkon a vo vážnej dráme kľudne aj na oscara. Namiesto vážnosti sa tu však nájde aj dobrá zábava, príbeh je tuctovejší, ale na thrillery tohto typu nepotrebujete veľa. Celkovo je to úplne v pohode film, len ho netreba brať ako nejaké vážne krimi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Narusitel zacina na hore dobrych myslenek,ale zustal na pul cesty.Nemyslim v lince pribehu,zde ma dost co rict,ale co se tyka zabavy.Rusila me ta priserna cernosska hudba s roztouzenym zpevakem. Ti kdo maji radi primocare psychologicke thrillery budou prijemne prekvapeni,co je vam nabidnuto. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Narovinu říkám, že kdyby tam nehrál Dennis Quaid, zřejmě by tento film dopadl o dost hůře. Tohoto herce mám docela rád a svým výkonem mě nezklamal ani tentokrát. No on byl vlastně taky tím nejlepším, co nám tento thriller říznutý „home invasion“ nabídl. Kostra filmu totiž zrovna moc originality nepobrala, až na závěrečnou cca dvacetiminutovku se moc nepovedla ani samotná atmosféra. Tuctový příběh totiž neměl moc příležitostí, jak někoho pořádně překvapit, natož pak vyděsit. Cvrlikající manželský pár mi taky nebyl zrovna moc sympatický, takže jsem si spíš vychutnával vcelku pěkné prostředí a starý dům, kde se převážná většina příběhu odehrávala. Šmírování sousedů potřebuje proložit nějakou pořádnou atmosférickou momentkou, nebo alespoň stupňujícím se terorem, ale ten přišel až s máchnutím sekery v poslední třetině. Od té chvíle si ale Deon Taylor alespoň částečně vylepšil reputaci, protože se konečně začalo něco dít. Ve vzduchu bylo cítit mírné zlepšení a finální události v domě výrazně zvýšily v mých očích renomé celého filmu. Dennis Quaid se proměnil v toho správného psychopata a nebýt té husté omáčky plné „klišé“, možná bych se nakonec přiklonil i k tomu průměrnému ohodnocení. Jenomže Narušitel si jej prostě nezaslouží. Podobných filmů existují mraky, no a spousta z nich má rozhodně lepší kvalitu. 40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další horor v řadě který mi ve směs neměl co nabídnout, napětí nulové, příběh nudný a herci nepředvedly výkon. Prostě opět a zase pro mě nuda. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Slušná variace na thrillery alá osmdesátky o podivně milých a tak trochu vyšinutých chlapících ze sousedství, kteří Vám a Vaší milé mají v plánu udělat ze života peklíčko. První půlka mě bavila dost, dobře pomalu budované napětí protkané povedenými záběry na čokoládovou prcinu a San Francisco.. pak už to ale jede ve vyloženě béčkových kolejích, které ničím nepřekvapí, ale ani neurazí. U podobných snímků záleží především na výkonu hlavního parchanta a tady není o čem - Dennis Quaid je tu naprosto perfektní, zahrál to skvěle a vidět ho po delší době v hlavní roli jsem si fakt užil. 6/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bílý psychopat s červenou kšiltovkou terorizuje černý pár, který představuje mokrý sen všech liberálů. Proč? Režisér nám tvrdí, že je to kvůli domu, jenž byl Donaldův volič nucen prodat, ale všichni víme, že je za tím něco jiného. V tomto ohledu to bylo tak okatě blbé, až to bylo zábavné. A nejspíš to bylo to nejzábavnější na celém filmu, protože příběh je rutinní a tak zoufale neoriginální, že už to asi ani víc nejde. Nicméně Quaida to baví a celkem to odsýpá, takže se na to dá bez větších problémů dívat. Nicméně na víc jak průměr to nestačí. 50% ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem pod českým názvem Narušitel. ,,Když máma není spokojená, nikdo není spokojený.´´ Je to hodně dobrý thriller, jen myslím že jako horror nebo mysteriozní to moc není. ()

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Velice dlouhý a nudný začátek. První půlka filmu prakticky o ničem. Dennis Quaid hraje ovšem opravdu dobře, roli mu věříte. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Hele pohoda ... Jednak díky uživatelce Asia Power za parádní komentář, jako vždy. Kterej mě na ten film nalákal. Téma je vděčný a fajn. Dycky se mi líbí, jak se psychopat "sneaky-sneky-šmíry-šmíry" nenáápadně vkrádá do soukromí hlavních hrdinů. Tady tomu nebylo jinak. Psychouš je odpornej a chce ho nasoukat do Meagany Goodové, která se zde vystavuje a kroutí a tváří jako super-afro-hot-girl. A myslel jsem, že je aspoň ukáže, ale ono ne. Dokonce i sprchovací scéna byla tak zamlžená, že nebylo vidět nic. To mi pak vynahradil internet se třemi fotkami pro jejího manžela pouze (!!) , od hackera vytažený ze soukromé pošty na instáči ... A pánové, ty jsou teda vytažený!! :-D No ale to jsem se nějak odpoutal od tématu... Od začátku do konce film drží pozornost diváka v mírném napětí. Každopádně páreček k pohledání, ani když přežili psychopata, tak spolu asi dlouho by pak stejně nevydrželi ... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku je jasné je že režisérom je opičiak. Mladá úspešná rodina, podnikateľ roka na Zemi, Plute a v čiernej diere kupuje dom od bieleho muža, ktorého firma skrachovala a podvádzal pri platení daní. (je šťastím, že osady Osadníkov z Katanu sú postavené na nimi kúpených pozemkoch a že za ne platia poctivo daň z nenuteľnosti). Ďalšiu traumu si liberálny úbožiaci z HBO riešia na zbraniach. Beloch má zbraň a nelegálne uloví zviera čo černoška zabijaka hnevá. (Našťastie sa nikdy nestalo aby opičáci pytliaci  zabíjali v rezerváciach v Afrike zvieratá aby predali ich kly či kožušinu). Opičiak režisér okrem afroamerického páru ponúkne ešte afroamericko-biely pár, ktorému vzťah funguje zatiaľ čo vzťah bieleho muža a ženy skončil tak ako skončil. Zlatým klincom tejto rasistickej afroamerickej show je návod Opičiaka, ako treba spacifikovaného votrelca ležiaceho na zemi popraviť a nepostaviť pred súd. Najmä ak je beloch. Údajne Opičiak plánoval natočiť film Narušiteľ 2 o tom, ako sa do susedstva bielej rodiny nasťahovala skupina deleroskere čháve ktorí všade okolo domu srali, robili bašavel za bašavelom a znepríjemňovali život všetkým obyvateľom bielej farby pleti, ale film zastavili lebo nebol rasistický...nech sa páči fanúšikovia Netflixu či HBO, Váš svet v troskách. Film to nie je vôbec zlý, hlavný protagonista zahral skvele, napätie gradovalo správnym tempom ale za rasizmus jedna hviezdička dole. Nádherny dôkaz toho o čo Majkrosoftu, Netflixu a ich liberálnemu vnímaniu sveta ide - šírenie nenávisti. Čo by sa stalo ak by bol aspoň jeden hrdina z filmu aziat, napríklad Ind??? Deon Taylor sa tak zaradil medzi najväčších rasistov v Hollywoode v poslednej dekáde. ()

Související novinky

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

05.05.2019

Komiksový megahit Avengers: Endgame je na cestě k dalšímu rekordnímu víkendu. Na domácím trhu se odhaduje, že snímek utrží během svého druhého víkendu okolo 150 milionů dolarů, už nyní má film jenom… (více)

Reklama

Reklama