Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Dneska už klasická nakopávka George Millera Čarodějky z Eastwicku je příkladem komediálního hororu, který nelze jen tak zamést pod koberec jako jinou brakovitost z tohohle oboru. Jindy riskantní sázka na velký počet celebrit do první linie filmu tady vychází téměř na 100% a divák se tak u filmu vysloveně nudit nemůže. Napětí nahradila spíše démoničnost Jacka Nicholsona, který zase ukázal jakého herectví je schopen léta neléta. Dívčí trio v čele s Cher, jenž zahrála jednu ze svých nej rolí a nikoliv plasticky, jak by se nabízelo, Susan Sarandon a Michelle Pfeiffer jejíž hvězda už notně pohasíná, prostě všechny tři Jackovi skvěle sekundují. Filmu nechybí bohatá výprava, prima kulisy. Ďábel poslal Jacka na Zem, prej neodolatelný svůdce žen. Žádnej Casanova ale ulítlej blázen, spíš než romantika je to zlej sen. Efektově celkem slušná podívaná, režijně zvládnuté. Ale na 5 hvězdiček to nemá. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno nevím jak tohle hodnotit, na tož do jakého žánru tento snímek zařadit. Jednej z nejrozporuplnějších filmů co jsem zatím viděl. Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon a Michelle Pfeiffer dávají tomuto snímku skutečně hodně. Hlavně ďábelský Jack Nicholson tu předvádí neuvěřitelný výkon. Musím naprosto souhlasit s kleopatrou, která naspala, že kdo tohle neviděl má pěknou díru ve vzdělání. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* kultovní černá komedie s ďábelským Jack Nicholsonem a kouzelným ženským triem Cher & Sarandon & Pfeiffer. Ve své době to byla trikově dokonalá lahůdka, která všechny okouzlila. Tentokrát to na příběhu nestojí, ale jako satira maloměšťáctcví to stačí. Nevím, jak to může působit na mladé diváky dnes, ale nedokázal bych dát menší známku než 4 hvězdičky - přece jen nostalgické vzpomínky jsou silné. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh rozhodně není zrovna dokonalý, ale zásluhou famózního Nicholsona vyplouvá daleko z šedi průměru. Stejně jako asi každý mužský jsem se i já snažil zaměřovat svou pozornost hlavně na nejkrásnější čarodějku Michelle Pfeiffer, ale Jackův výkon od chvíle, kdy se poprvé objevil na place až do okamžiku, kdy jej opustil, naprosto zastiňuje vše ostatní a dělá z filmu jednu velkou zábavnou show. Takoví umělci jako on by snad ani neměli stárnout, aby nás mohli pořád a pořád zahrnovat svou genialitou. A co se týče kvality filmu? Jestli máte alespoň trochu rádi atmosféru nadpřirozena, černý humor a v neposlední řadě Nicholsonův herecký projev, tak se budete skvěle bavit! ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Těžko zařaditelný snímek, který ač velmi specifický, tak ve všech úhlech pohledu dosti bizarní. Miller až příliš sází na extravaganci a běhá od žánru k žánru. Rozjíždí se v nadržené komedii, poté udělá pár zastávek v satiře a dramatu, aby nakonec skončil ve výstředním fantasy hororu. Někdy je taková spletitost žánrů ku prospěchu věci, zde nikoliv. Herecky však nadprůměrné. Jack Nicholsonů předvádí jednu z prvotřídních kreací ( i přesto, že ďábel v Konci světa či Ďáblově advokátu na mě zapůsobil více). Dámské osazenstvo srší šarmem a je sexy, což zajímavým způsobem ukázala Míša Pfeifferovic, kdy během tenisu odpálila míček zadkem. Některé momenty vyzní vtipně a nechybí jim nápaditost. Celkově vzato však film o pořekadlu v jednoduchosti je krása nikdy neslyšel. 65% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Susan Sarandon přišla s nápadem, že poté, co se její postava Jane vášnivě pomiluje s ďáblem a dojde tak k její proměně z ušláplé paničky, by její vlasy měly být divoce nepoddajné. Producent Jon Peters (bývalý kadeřník, mimochodem) si tento nápad zamiloval, ale problém nastal, když se začala řešit paruka pro Susan. Nakonec situaci zachránila Cher (Alexandra), která dala Susan hustou kudrnatou zrzavou paruku z vlastního koncertního fundusu a zlaté šaty, které na sobě nakonec Susan má ve scéně, kdy létají nad bazénem. (Dixieboy)
  • Film se natáčel ve městečku Cohasset v Massachusetts. Tamní železářství Cohasset Hardware bylo o několik let později opět použito pro další fiktivní městečko, a to Dobbs Mill ve filmu Promiň, jsi ženatý! z roku 1992. (Dixieboy)

Reklama

Reklama