Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak dobré, že se televize třikrát pokusila o seriál Eastwick, z nichž se ten nejúspěšnější dočkal 13 dílů. Čarodějky jsou zkrátka naprosto výjimečné a jsou jedním z nejlepších filmů 80. let. Kralující trio Pfeiffer, Sarandon a Cher je stejně neodolatelné jako ďábelský Nicholson. Mohu pravidelně opakovat, repríz se nikdy nenabažím. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu skvělý film - ďábelský výkon Jacka Nicholsna a ještě se člověk zasměje. Na druhou stranu mi něco vadilo. Velmi podivná atmosféra, která nás filmem provázela, či tak trochu údiv nad jednáním těch "tří čaroděkek"? Proč pořád to číslo tři? A proč tři postavy vykreslené jako právě ty hodné se projeví sobě navzdory jako stejně ďábelské, stejně zvrácené jako ďábel sám? Každá zvlášť dohromady ještě víc. Ale Nicholson má aspoň šarm. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

....s pusou dokořán, už nebudou v rohu stát. Nechaly se očarovat, zaklínadlem jménem charisma. Ten smyslník "z hrádku," zapálený vyznavač hrátek, si je ale podává, smilně růžky vystrkuje. Povedený dáreček, převázaný ohnivou mašlí, vyskakuje z krabiček. Křepčí, jiskří, nahodí starý známý, blyštivě šklebivý úsměv vymodleného idola, který není z tohoto světa. Osvítí je afrodiziakem poznání, obmotá omamným momentem společníka s uhrančivým dohledem. Luciferským pohledem intenzivně bodá. Jeho tělem skrz naskrz projela síla sirná. Na pozemskost si došlápla, jeho lakýrka rozpálená. Zahubí jej snad svěcená voda, kotlík s lektvarem /z/ černé magie, figurka - voodoo zasvěcená...? ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Málo platné - ženské není radno podceňovat. Možná je lehce získáte - ani nemusíte nasadit všechny páky ... ale to vůbec nic neznamená. UDRŽET SI JE - to je něco docela jiného ! Můžete být klidně i samotný vyslanec pekla, přes (nebo spíš právě PRO) svou na odiv stavěnou obscénnost neodolatelně přitažlivý excentrický exemplář - a přece si nesmíte ani na moment pomyslet, že máte všechno na háku. V opačném případě si následky ponesete sami. Jack Nicholson je chameleon, přímo předurčený pro podobné role - a tři krásné čarodějky z usedlého, trochu zatuchlého maloměsta mu excelentně přihrávají. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno nevím jak tohle hodnotit, na tož do jakého žánru tento snímek zařadit. Jednej z nejrozporuplnějších filmů co jsem zatím viděl. Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon a Michelle Pfeiffer dávají tomuto snímku skutečně hodně. Hlavně ďábelský Jack Nicholson tu předvádí neuvěřitelný výkon. Musím naprosto souhlasit s kleopatrou, která naspala, že kdo tohle neviděl má pěknou díru ve vzdělání. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Had, ktorý sa plazí po Van Horneovej (Jack Nicholson) miske s ovocím, je neškodný had kráľovský (Lampropeltis alterna), ktorý je bežný v Texase. (Arsenal83)

Reklama

Reklama