Reklama

Reklama

Bojovník

(seriál)
  • USA Warrior
Trailer
USA, (2019–2023), 27 h 20 min (Minutáž: 44–65 min)

Tvůrci:

Jonathan Tropper

Hrají:

Jason Tobin, Andrew Koji, Olivia Cheng, Kieran Bew, Dianne Doan, Dean Jagger, Langley Kirkwood, Rich Ting, Kenneth Fok, Dustin Nguyen, Joanna Vanderham (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Hrůzostrašné a akcí nabyté kriminální drama Bojovník se odehrává během brutálních válek bojových gangů Tong v sanfranciské Čínské čtvrti ve druhé polovině 19. století. Seriál sleduje mladého génia bojových umění Aha Sahma (Andrew Koji), který emigruje z Číny do San Francisca za záhadných okolností a stane se nájemným zabijákem u jednoho z nejvlivnějších gangů Tong (čínská zločinecká rodina). Tento dramatický seriál z produkce Cinemaxu, který se natáčel v jihoafrickém Kapském městě, je inspirován tvorbou legendy bojových umění Bruce Leeho. Tvůrci a výkonnými producenty jsou Jonathan Tropper ("Banshee") a Justin Lin. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (79)

Claw 

všechny recenze uživatele

"Bojovník má pouze dvě cesty. Buď padne! nebo se zlepší!" Tak tohle je bomba! "Bojovník" je perfektní takřka v každém ohledu. Jde o technicky skvěle zvládnutou záležitost se solidními hereckými výkony po všech stránkách, zejména u hlavních představitelů. V nepřátelském gangu se objeví dvě známé martial arts hvězdy (Joe Taslim z "Raidu" a "Night comes for Us") a také Dustin Nguyen z vietnamské pecky "Rebel". Je zde také skupina Irů, kde vévodí Irský mafián Dean S. Jagger. Potěší i zkorumpovaná policie, politici či bordel máma. I scénář je hvězdný. Zabývá se obtížnými tématy, jako je rasismus a politika, aniž by byl svatouškovský, a dokáže polidštit jak "hodné", tak "zlé" lidi, mezi nimiž je tenká hranice. Navzdory experimentálnímu prostředí, které se v zábavním průmyslu dříve vyskytovalo jen zřídka, se nebojí experimentovat ještě dál. Například poslední epizoda první série se celá odehrávala v salonu v Nevadě, kde se skupina cizinců stmeluje, aby společně čelila kovbojům a banditům, což připomíná Tarantina nebo Sergia Leoneho. Po akční stránce je seriál bezchybný. Především je velmi brutální a krví se zde nešetří a samotné souboje mají dynamickou a efektivní choreografii (kouká se na to skvěle). Skvělá dobová atmosféra, parádní soundtrack, slušný děj i dějové zvraty, skvělé postavy, které si divák oblíbí (záporné i kladné) a dostatek akce. Je to jedinečné, stylové a niterné zobrazení kulturního tavicího kotle, kterým byly USA na konci 19. století. Ze všeho nejvíc je to ale okouzlující milostný dopis bojovým uměním, který vychází z textů samotného Bruce Leeho. /100% + TOP 10/ ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Jeden odkaz na pana Brůslího za druhým (občas až skoro dojemný). -- Nebyl jsem (a nebudu) nikdy skalním fan kungfu (nebo spíše ,,čínského" boxu) filmů, ale tohle a takhle zpracovaný tu chybělo. Nenudil jediný díl a vrátka (samozřejmě) pootevřeny pro další řady. ….a vědí fanoušci že ,kung fu´ přeloženo znamená : ,volný čas´-no fakt!). Jen snad příště ubyde té růžové linky pro děvčata a přibude víc špíny ulice. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odvažuji se napsat, že od dob Bruce Leeho tady nic takového nebylo. Choreografie soubojů je natolik vymazlená, že jsem si některé sekvence musel několikrát zopakovat a ani tak jsem neměl dost. Ale označit seriál jen za kung-fu záležitost by byl omyl. Podobně jako u Banshee i tady sází Tropper na nejednoznačné postavy propletené ve složitých vztazích, přidává něco politiky a vše zastřešuje nekompromisní brutalita. Jednoznačným plusem je i prostředí Ameriky resp. San Francisca v druhé polovině předminulého století, kdy se irští dělníci bouřili proti levné síle z Číny, což dalo vzniknout nejen národnostním třenicím, ale základům budoucích odborů. A protože se děj odehrává v době pistolníků, dojde i na westernový díl, který je jednoduše boží. Herecky naprostá pecka a Koji s Dianne Doan v roli osudových sourozenců nemají chybu. Jestli to po dvou sériích skončí, tak budu pěkně nas*anej. 100% ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem přemýšlel, jak bych zrecenzoval takovej klenot, jako je Warrior. Za celou dobu koukání jsem nedostal nic víc, než pastvu pro oči, co se týče bojových umění, taktéž její choreografie. Devátá epizoda druhý série vcucla všechno, co je dobrý z předchozích dílu a udělala dokonalost na kterou se jen tak nezapomene. Jenže to je všechno, co nabízí a vše na co jenom čekáte. Tvůrci naprosto zapomínají, že i u podobných seriálů je důležitá větší hloubka příběhu, bez klišé po každých pěti minutách. Postavy víceméně nevýrazně dělají, co se jim řekne, aby dospěly závěru jatkařských orgii. Celé to zatím beru jako takový "opening" k větším možnostem na třetí sérii, která by se mohla rozhodně zlepšit, co se týče dialogů a celkového vyprávění, ostatní ať zůstane stejné. Cgi při jatkách musím pochválit, leč je bravurní a nerozpoznatelné od skutečnosti! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ _1.séria_Tak takéto kung-fu vývrtky v doprovode neutichájucého sexapílu zúčastnených, nakoniec môžem. Malo to šťavu, čoho som sa obával, že to nadšenie po prvých dieloch upadne ale má to viacero dosť slušne vystavaných postáv z dobrými umýsľami samozrejme takže pozornosť si to drží neustále. Spokojnosť!!! /90%/ ()

Galerie (399)

Zajímavosti (18)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Jako koordinátor soubojů a režisér druhého natáčecího štábu na první sezóně pracoval Brett Chan. (Rominator)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

Hvězda Raidu v novém Mortal Kombat

11.07.2019

Herec Joe Taslim (The Raid, Rychle a zběsile 6) byl obsazen do role Sub-Zera v připravovaném rebootu akčního Mortal Kombat. Taslim, který v minulosti reprezentoval Indonésii v judu, se naposledy… (více)

Reklama

Reklama