Reklama

Reklama

Smrt nás spojí

(seriál)
  • USA Dead to Me
Trailer 1
USA, (2019–2022), 15 h 44 min (Minutáž: 27–39 min)

Tvůrci:

Liz Feldman

Hudba:

Adam Blau

Hrají:

Christina Applegate, Linda Cardellini, Max Jenkins, James Marsden, Luke Roessler, Sam McCarthy, Keong Sim, Edward Asner, Telma Hopkins (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Výbušná vdova pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel, se spřátelí s excentrickou optimistkou, která tak trochu něco skrývá. (Netflix)

Recenze uživatele dubinak k tomuto seriálu (4)

Smrt nás spojí (2019) 

1. série Dead to Me si pro mě přichystala docela dost emotivní zážitek, který v sobě obsahuje velmi kvalitní herecký ansámbl, které divák většinou potká spíš v komediálních záležitostech. O to víc jsem byla nadšená hlavně výkonem Christiny Applegate, která excelovala v dramatických scénách a věřila jsem jí každý výraz ve tváři. Scénáristicky je to něco, co můžeme nazvat originálním nápadem a tím, že stopáž je opravdu příjemně dlouhá, tento seriál plyne jako voda. Dead to Me mě až překvapilo vážností s jakou téma smrti uchycuje a přimělo mě zamyslet se nad pomíjivostí života. Nutilo mě to pouštět další a další díl, protože každá epizoda přichází s novým twistem, který přispívá k rozvinutí dynamického děje, který se vlastně postupem času vytáčí z nuly na sto. Palec nahoru za originalitu a výborný scénář. 2. série pro mě byla o trochu horší v tom smyslu, že začala ve scénáři trochu překombinovávat děj a je tam na mě možná až moc podivných náhod najednou. Proto mi první série sedla lépe, protože byla jednoduchá a přímočará, ta druhá až moc cucá z prstu nové a nové zvraty a vyvolala ve mně obavy o kvalitu té třetí, připravované série. Snad už to nebude moc přitažené za vlasy. 3. série začíná být svými epizodními zvraty celkem vyčpělá a nenápaditá. Zdejší twisty už jsou hodně bez nápadu, první díl si pomalu ani nedokázal udržet moji pozornost a je vidět, že prodloužení tohoto sériálu bylo na škodu a měl skončit řadou druhou. A nevím, jestli netrpí Christina Applegate nějakou nemocí, ale její proměna a změna na váze od posledního dílu předešlé řady byla fakt hodně podivná. ()

Série 1 (2019) (S01) 

1. série Dead to Me si pro mě přichystala docela dost emotivní zážitek, který v sobě obsahuje velmi kvalitní herecký ansámbl, které divák většinou potká spíš v komediálních záležitostech. O to víc jsem byla nadšená hlavně výkonem Christiny Applegate, která excelovala v dramatických scénách a věřila jsem jí každý výraz ve tváři. Scénáristicky je to něco, co můžeme nazvat originálním nápadem a tím, že stopáž je opravdu příjemně dlouhá, tento seriál plyne jako voda. Dead to Me mě až překvapilo vážností s jakou téma smrti uchycuje a přimělo mě zamyslet se nad pomíjivostí života. Nutilo mě to pouštět další a další díl, protože každá epizoda přichází s novým twistem, který přispívá k rozvinutí dynamického děje, který se vlastně postupem času vytáčí z nuly na sto. Palec nahoru za originalitu a výborný scénář. ()

Série 2 (2020) (S02) 

2. série pro mě byla o trochu horší v tom smyslu, že začala ve scénáři trochu překombinovávat děj a je tam na mě možná až moc podivných náhod najednou. Proto mi první série sedla lépe, protože byla jednoduchá a přímočará, ta druhá až moc cucá z prstu nové a nové zvraty a vyvolala ve mně obavy o kvalitu té třetí, připravované série. Snad už to nebude moc přitažené za vlasy. ()

Série 3 (2022) (S03) 

3. série začíná být svými epizodními zvraty celkem vyčpělá a nenápaditá. Zdejší twisty už jsou hodně bez nápadu, první díl si pomalu ani nedokázal udržet moji pozornost a je vidět, že prodloužení tohoto sériálu bylo na škodu a měl skončit řadou druhou. A nevím, jestli netrpí Christina Applegate nějakou nemocí, ale její proměna a změna na váze od posledního dílu předešlé řady byla fakt hodně podivná. ()

Reklama

Reklama