Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alec Baldwin se objevuje po boku Penelope Ann Miller jako legendární super hrdina, který se snaží bojovat proti zločinu ve filmu, který je označován jako "nejvtipnější akční dobrodružství po Indiana Jonesovi!" (NBC News). Ukrytý v přestrojení pod splývavou kápí se "Stín" vydává na zatím nejnebezpečnější cestu za spravedlností: musí vynaložit veškerý svůj důvtip, aby zvítězil nad posledním potomkem Čingis Chána, který atomovou bombou ohrožuje svět. Následuje souboj naplněný oslnivými speciálními efekty, humorem i dávkou děsu, které vás očarují! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná a zjevně nedoceněná comicsová adaptace, kterou pravděpodobně v době jejího vzniku postihlo vynucené krácení (film je relativně krátký a jakoby v ději "přeskakoval"). Jeho legenda sice postráhá údernost a emocionální rezonanci Batmana nebo Spidermana, na druhou stranu ale vyniká pěknými vizuálními momenty a místy i pulpovním humorem. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi propracovaný komiks s typicky americkými rysy hrdinství a vlastenectví... zběhlý Američan uteče do Mongolska, kde se stane šéfem bandy místních hrdlořezů, vybuduje si silný post, je povolán do tajemného chrámu, kde jej "Mistr" zasvětí do skrytých tajemství "boje s nepřítelem"... Je vyvolen, aby chránil svět a zároveň vykoupil své hříchy z mongolských končin pod hávem a v masce tajemného hrdiny "Stína".. :-) ()

Reklama

nemorino 

všechny recenze uživatele

Keď som si tento film kúpil na VHS v dobe keď ho distribuoval Intersonic tak som od neho neočakával veľa. No prekvapil ma či už po hereckom obsadení, vyobrazení doby 30 rokov minulého storočia, dejom a aj vizuálnymi efektami. Dokonca sa mi páčil aj český dabing Intersonicu, čo sa už však nedá povedať o predabovaní. Jednoducho ten dabing na DVD od Mido filmu nemá iskru. Napriek tomu odporúčam vidieť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Brrr, len čo si spomeniem na dávne doby, čo som MUŽA TIEŇA videl prvý raz, prechádzajú mnou nepríjemné pocity. Ťažko povedať, ako sa Austrálčanovi Russellovi Mulcahyovi (HIGHLANDER 1 - 2) podarilo nakrútiť takýto nepodarený film a neviem, ktorej múdrej štúdiovej hlave napadlo obsadiť do titulnej komiksovej úlohy nesympatického Aleca Baldwina. Ale neriešim to. Nuda, čudné triky, riedky dej a ako skoro vždy príšerný Tim Curry... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Kdo ví, jaké zlo se skrývá v srdcích mužů?" Shadow je fenomén, který měl vliv mj. na Batmana, Green Horneta nebo V z V jako Vendetta. Poprvé se ďábelsky zachechtal v roce 1930 coby tajemný vypravěč rozhlasové show (jednu dobu ho namlouval Orson Wells) a jeho popularita následujícího roku vyústila v pulpový měsíčník Shadow Magazine psaný kouzelníkem Walterem B. Gibsonem a patřící k nejúspěšnějším vůbec. Následoval Shadow Comics a samozřejmě filmy, první z roku 1937, poslední pak z roku 1994. O jeho režii měl už dlouho předtím zájem Sam Raimi, ale nepodařilo se mu získat autorská práva a tak vymyslel a v roce 1990 natočil vlastní alternativu, DARKMANA (kdo viděl oba filmy, jistě zalitoval, že Raimi nerežíroval i druhý). MUŽ STÍNů stál 40 milionů a provázela jej velkorysá propagační kampaň, neboť studio z něj chtělo mít letní blockbuster, který by stejně jako BATMAN odstartoval celou sérii nejen filmů, ale i oblečení a hraček. Film ale zavrhli jak kritici, tak diváci a v kinech si nevedl zdaleka tak dobře, jak se čekalo, takže ze zmíněných plánů rychle sešlo stejně jako u podobně retroladěného i ambiciózního Rocketeera o tři roky dřív. Mulcahy holt není Burton, Koeppův scénář je obvyklý vyměklý komiksový retard pro děcka s trapnými vtípky a triky i akce jsou slabé (i když ten oživlý nůž se mi dost líbil). A srovnám-li to s ultraatmosférickou Proyasovou VRÁNOU z téhož roku... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Předlohou hlavního hrdiny je stejnojmenná postava The Shadow, která se objevila nejdříve v povídkách vysílaných v rádiu, později byly její příběhy i dramatizovány, publikovány a dostalo se i na komiksy. Adaptaci příběhu zpracovala i společnost DC Comics. (dokec)
  • Hlas The Shadowa v radiovém vysílání obstarával po dobu přibližně jednoho roku Orson Welles. (dokec)

Reklama

Reklama