Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Odkaz

  • USA Ghostbusters: Afterlife (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Režisér Jason Reitman a producent Ivan Reitman uvádějí další kapitolu z původního příběhu Krotitelů duchů. Ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (521)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Who you gonna call?" Odignorujeme-li pět let starou ženskou verzi, jedná se o návrat do světa Krotitelů duchů po pěkné řádce let. Původní osmdesátkové filmy mě dokáží oslovit i dnes - ať už jde o herce, slušné efekty či chytlavou znělku. V Odkazu se viditelně mísí staré s novým - díky (okatým) odkazům a původnímu obsazení cítí člověk všudypřítomnou nostalgii, zatímco na druhé straně je vidět snaha o oslovení mladšího publika. Během projekce jsem si nejednou vybavil Stranger Things - a ne, nebylo to kvůli Finnu Wolfhardovi - a v závěru jsem se nemohl ubránit dokonce vzpomínce na čtvrtého Harry Pottera. Na jednu stranu bylo fajn vidět starou gardu - v rámci možností - opět pohromadě, na druhou stranu zde ale byli spíše jenom kvůli nostalgickému efektu. Nové obsazení mi až na Paula Rudda a Logana Kima přišlo takové nijaké. Lepší tři hvězdičky! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jako jednohubka to ušlo, ačkoliv při bližším zkoumání je to děravé jako ementál. Hlavní hrdinka (rozuměj ta malá holka) je stejně jako Rey Mary Sue, což znamená, že všechno ví a všechno zná. Když jí začne pomáhat neznámý duch, tak se ani nediví a bere to jako samozřejmost. Rozumí všem přístrojům a chápe složité problémy. Jak postupuje děj, děti mají z ničeho nic po ruce všemožné vychytávky (co třeba past na duchy na kolečkách? odkud se vzala?), aniž by se kdo obtěžoval vysvětlit, odkud je vzaly. Celkově se na to ale dobře dívalo a postavy jsou sympatické (až na toho kudrnáče ze Stranger Things, který zase umí opravovat auta :); naopak mamča v podání Carri Coon byla cool a až teď jsem zjistil, že hrála Proximu Midnight v Avengers!), takže se nad ledasčím dá přivřít oko. Jedno bych si však přál z celého srdce: aby Hollywood přestal cpát do franšíz staré postavy a konečně natočil něco pro novou generaci. Camea a odkazy v tomhle filmu byly místy hodně trapné; repliky jsou ve filmu jen pro to, že byly v originále. A Harold jako duch na konci? To už jsem se neudržel a musel jsem se smát z plných plic. Přestaňte oživovat mrtvé herce, není to důstojné! Radši byste mohli vytvořit něco originálního a nespoléhat se na 20 let staré klasiky. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Něco takového se málokdy povede. Vzít 80kovou klasiku, a ještě na ni dobře navázat. Posouváme se o 30 let dopředu a do úplně jiné lokace. Děj se odehrává v zapadlém městečku v Oklahomě, kde se dějí divné věci. Po smrti jednoho z původních krotitelů se jeho rodina vydává převzít dědictví. To ale vůbec netuší, co na ně čeká. Země je opět v ohrožení a musí nastoupit nová generace krotitelů. Samozřejmě je tu hromada odkazů na staré díly, a to i v podobě herců. To mi vlastně trochu vadilo, že děj dost vykrádá první díl. Jinak to ale funguje docela dobře, a hlavně v kině si to skvěle užijete. Uvidíme, jestli se od této party dočkáme i dalšího dílu. Humor tu taky nechybí. "Líbí se mi tvůj styl." ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát čtyři, ale ani za Parmenidovo Jedno nemůžu přijít na film, kterej bych si letos (teda minulej rok) takhle specifickým (čti "zatraceně nečekaným, protože Ghostbusters mám sice rád, ale nikdy pro mě neplatily ja osobní kultovku jako třeba Indy nebo Terminátoři a o to víc jsem byl překvapenej, jak mě tahle filmová pocta dokázala dojmout") způsobem užil - nehorázně vtipný, zábavný, roztomilý, kvalitně napsaný, zahraný, nafilmovaný... prostě jsem se ani vteřinu nenudil a nejen, že bych dal klíďo další díl, ale bez problémů bych se na to i mrknul znova. Hned. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodilo by se napsat "Nové postavy ve staré zápletce" a tím mít vlastně splněno. Noví krotitelé duchů nemají humor, mají sympatické postavy (hlavně Podcast je skvěle obsazen), jenže nemají podobně jako třeba Strange Things to něco navíc. To správné koření z 80. let. Tu tajnou ingredienci, kterou se snaží dneska hodně tvůrců najít, ale prakticky nikomu se to nedaří, protože stejně si nakonec člověk raději pustí film na kterém vyrůstal, než by zkoušel něco nového, k čemu si ten vztah už nemusí najít. 4. hvězdičku filmu přihazuju za potitulkové scény, ve kterých se dostaví i jedno příjemné překvapení. Film zcela určitě poslouží fanouškům k tomu, aby si tam klidně okamžitě vrazili originál z roku 1984. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (24)

  • V šachové partii odpovídá Phoebe (Mckenna Grace) na tah 1.e4 tahem 1...Jf6. Toto zahájení je známo jako Aljechinova obrana, podle šachového mistra světa Alexandra Aljechina. (JohnO.O)
  • Na konci filmu následuje mezititulková scéna a potitulková scéna. (VášaVF)

Související novinky

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama