Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (604)

H34D 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible patří mezi mé nejoblíbenější filmové série a já se nemohu zbavit pocitu, že první Dead Reckoning si je toho moc dobře vědom. Film je natolik uhlazený, elegantní, "alfa samecký" a zkrátka nad věcí, že na rozdíl od svých předchůdců se neobtěžuje zaobíráním se určitými detaily a naopak jen těží z toho, jak moc jej diváci mají rádi. Co tím mám na mysli? Tom Cruise si vystačí s výrazem, že za každých okolností ví víc, než všichni ostatní, nemusí se stresovat, ve vhodnou chvíli zmizí a pak se zase objeví. Tým skáče z různých lokací po celém světě, nevíte už ani, jak se na některé události přišlo nebo mohlo přijít, ale je to cool, má to šmrnc. Má to i dvě a půl hodiny a přesto je to jen polovina příběhu. Hmm... Líbí se mi to hodně, rád se do této nervydrásající akce doslova "ponořím", ale něco tam vzadu hlavy mě nahlodává... A pokud to nejsou vši, tak je to pocit, že série pomaličku začíná vyčerpávat svůj potenciál... 8/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Krpatému dědovi Tomášovi už to požírání placent scientologických potratů a srkání smutýs z jejich kmenových buněk evidentně přestalo zabírat, a jakmile zapomenou na chvíli zapnout kamerové filtry a on nemá při venkovních scénách na držce tunu mejkapu, vypadá jako oteklý, roztékající se botoxoid. Vyhlížel by daleko lépe a skoro i mužně, kdyby si nechal rozorat držku vráskami a přiznal šediny, protože tenhle dobarvovaný, přebalzamovaný, prkenně bezmimický Ken za zenitem s porcelánovým chrupem už je místy až strašidelný, a v případné dvojce Mumie by se s takovým vizuálem parádně vyjímal na opačném konci spektra jako náhle oživlá náplň zatuchlých pyramidových sarkofágů. Jinak je tento boj s umělou demencí sice tak trochu Myšn Inpussyblb, v němž prefíkaná CIA v obavách před digitální penetrací najme tisíc strojopisců, kteří začnou panicky datlovat počítačové archivy do analogů, místo aby je prostě hodili do oflajnu a tupě vytiskli. Nicméně zdaleka ne tak sterilní a přitroublý Eintopf jako předchozí Výpadek, mile progresivně nepřenegrovaný, nepřebuzněný či nepřetranzistorovaný (Dicki, drahý Paramounte!), a hlavně neustále zábavný a naprosto spektakulárně natočený se třemi prdelemi parádních originálních akčních vyfikundací, mezi nimiž kraluje dominový vlak. Prostě taková velmi důstojná a adeqátní náhrada Bondáže, která neslavně skončila jako potrava pro moderní, kvocientně strádající světoobčany v kýčovitě patetické křeči afroamerických kmenových válek a přitrouble oslizlé homoromantiky. Náhrada Bondáže, které by ovšem také slušel nějaký sympatičtější, charismatičtější, a zejména hrající děda v hlavní roli. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Jestli je nějaký film, který mě za poslední dobu mrzí, že jsem vynechal v kině, nevyšlo mě to, tak je to právě MI. Od třetího dílu jsem každou Nulovou šanci viděl na velkém plátně a byl to pokaždé nářez. Další našlapaná oktanová pecka, nejlepší je asi ten vlak ale posrali si to u mě s tím co udělali jedné mé oblíbené postavě :( Je málo filmových sérii, které si dokázali udržet laťku tak dlouho a MI je jedna z nich. Víceméně Cruise je poslední titán Hollywoodu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předchozí mise pod dohledem Christophera McQuarrieho se mi líbily víc, ale o nějakém velkém zklamání nemůže být řeč. Určitě nemám například problém s tím, že se toho ve filmu děje hodně, ale už mi trochu vadilo, jak dlouho se to dělo, a že určitým věcem spojeným s Entitou bychom se třeba v Rychle a zběsile okamžitě vysmáli. Také mě příliš nepotěšil záporák z Huntovy minulosti, který se zjevil tak trochu odnikud a podle toho se pak i choval - tak trochu nijak. Nicméně film je superzábavný, akce skvělá (na vlaku a ve vlaku se dějí věci jako z grotesky Bustera Keatona), humor nenucený... Užil jsem si ho podobně jako nového Indianu Jonese, jen s tím rozdílem, že na něj do kina podruhé nepůjdu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mínusy: nesympatická Hayley Atwell, nad scenárom je lepšie nepremýšľať (nebudem spoilerovať, asi naozaj nemá zmysel pitvať sa v tom, tak len zovšeobecním: všetci sa hrajú na megarafinovanú zápletku a pritom sú tu momenty, ktoré ako keby písal puberťák), nudný ponorkový úvod a je to zbytočne dlhé. No a tým by sme s mínusmi končili. Nechcem tvrdiť, že je to film roka. To naozaj nie. Ale je nadupaný aj mimo akčných scén, výprava je skvelá, má to plno zábavných nápadov (putá), kamera je božská (tisíce žltých sviec, oranžová púštna búrka, zelený plyn), medzi postavami je dobrá a zábavná interakcia (fakt si myslím, že by nebolo od veci minimálne v jednej z budúcich častí spraviť ústrednou postavou Benjiho), Shea Whigham si užíval každú svoju scénu (vďaka čomu mi vôbec nevadilo, že pravdepodobne patrí k najnerozhodnejším agentom kinematografie) a páči sa mi, že tvorcovia brali do úvahy minulosť série (podstatnú rolu tu nehrá nikto menší, než Henry Czerny alias Kittridge z jednotky!). Jasné, všetky tie reči naokolo o tom, že teraz hrdinovia ale že skutočne stoja proti nebezpečenstvu, aké ich môže nadobro zničiť a ideálne aj celý svet a prípadne priľahlý vesmír, sú istým spôsobom smiešne, ale takéto hlášky k podobným filmom skrátka patria, málokto si ich vie odpustiť a vlastne aj divák ich, azda, očakáva (a bol by sklamaný, ak by sa nedočkal). Akčným sekvenciám dominuje autonaháňačka (kruháč) a samozrejme šialený zoskok a nekonečné finále vo vlaku, ale mne sa páčila aj intímna akcia v sakra úzkej uličke. Esai Morales mi ako hlavný záporák pripadal v rámci možností charizmatický a jokerovská Pom Klementieffová bola taká beštiálna, že som si okamžite pomyslel: toto ak uvidia vo Warner Bros. a naďalej nás budú v úlohe Harley Quinn otravovať s príšerne nevhodnou Margot Robbie a okamžite ju nepreobsadia Pom Klementieffovou, sami pod sebou si pília konár). A ešte by som Tomovi rád poradil (lebo tieto riadky určite číta), že ak sa chce niekam posunúť, mal by siahnuť po režisérovi Garthovi Evansovi. Cinemax TN 2023 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Při natáčení scény přeskoku na motorce měl kaskadér za letu stroj bezpečně opustit upevněný na jistících lanech a motorka následně měla dopadnout do polštářů naplněných kartonem. Bohužel došlo k chybnému odhadu a papír se od rozpálených pneumatik vzňal. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, avšak požár byl rozsáhlý a škody nemalé. (ČSFD)
  • Úvodné titulky sa objavia až po 28 minútach filmu. (Arsenal83)
  • Obrnené vozidlo talianskej zásahovky, ktoré riadi Paris (Pom Klementieff), je Hummer H2 upravný tak, aby vyzeral ako Iveco VTLM Lince, vozidlo, ktoré používajú talianské špeciálne jednotky. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama