Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bezpečná sázka na jistotu. Hezká ale nevýrazná. Již první třetina s tím okoukaným představením hlavních postav zabije naděje na originální příspěvek do slavného příběhu. A zbytek stopáže předpoklad nevyvrátí. Nuda to ale není, Costner a Harrelson jsou držáci, a Costnerův rozhovor s otcem Bonnieho (William Sadler) vhlédne hloubš. Finální dopadení krimi-párečku nebylo ani v reálu koulervoucí, nemůže proto film uzavřít velkolepě, jak by žánrovka potřebovala. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Mohli to niečim ozvláštniť, takáto stokrát videná dvojka nepotrebovala ani len tie povinné uvádzacie scény (nemenej otrepané). Ale dívalo sa na to dobre, pre pomalé tempá živené hutnou atmosférou (amerického juhu!) mám slabosť. Woody ako vždy skvelý, Kevin sa tiež zaradil do kategórie "čím viac rokov a kíl mám, tým som charizmatickejší", takže hoci bez nadšenia, rovnako tak aj bez výčitiek. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivá westernová reminiscence, která oživuje klasické tradice podobně jako jeho sympatičtí hrdinové. Diváky lačnící po přestřelkách a temnotě neuspokojí, o to více by však měla potěšit ctitele žánrovek, které kdysi vznikaly jako na běžícím pásu, ale dnes už o ně nikdo příliš nezavadí. Pokud se vám líbilo nedávné Za každou cenu a nebráníte se ještě usedlejšímu přístupu, tohle by měl být film pro vás. Je sice pravda, že by nebylo úplně od věci zabrousit ještě hlouběji do psychologie hrdinů, navodit mezi nimi nějaké originální konflikty a nespoléhat tolik jen na fungující šablony, ale mně osobně tohle lehce zobecněné pojetí tuze šmakovalo, s hrdiny mi bylo dobře a v jedinou chvíli jsem neměl problém na zvolené tempo a ambice přistoupit. Costner a hlavně Harrelson moc fajn, Hancock překvapil. Více zde. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde uchopení z druhého konce než proslulý Pennův snímek. Asi nejzajímavější součástkou této perspektivy je filmem zprostředované mediální šílenství, které se na počátku 30. let rozpoutalo - a dnešní odraz má v dnešní "true crime" fascinaci (nejvíc pak v módní obsesi masovými vrahy). Kde ale Highwaymen pokulhávají za šedesátkovou klasikou, je chabý scénář. Film je patrně věrnější skutečným událostem, je velmi slušně nasnímaný a skvěle obsazený, jenže ani Harrelson s Costnerem nezakryjí, že vlastně není, co hrát. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Klasika jako ze staré školy. Film se rozjíždí pěkně zvolna, snaží se divákům trochu blíže vykreslit postavy hlavních dvou hrdinů, což považuji za důležité, když s nimi máte strávit pár těch desítek minut. Někomu to tempo může vadit a pochopil bych to, ale já si docela rychle navykl na tento styl. Asi jsem čekal, že i Bonnie a Clyde dostanou více prostoru, ale nestalo se, bohužel. Jinak tedy Costner s Harrelsonem zaváleli, scéna s Woodym na záchodech bezpochyby highlightem celého filmu (trochu škoda, že ji naznačili již v trailerech). Tito herci mají charismatu na rozdávání, což jejim postavám přidalo plusové bodíky na věrohodnosti (i tak se ale nemohu zbavit pocitu, že kdyby film natočili v 80. letech s Newmanem a Redfordem, tak by výsledek byl ještě o pomyslný level výše). Dialogy skvělé, atmosféra třicátých let minulého století na mě dýchala v každém záběru. Akci moc nečekejte, on se film ani nesnaží být něčím jiným než poctivým dramatem. Ale silné chvíle se i tak dostaví, ať už se jedná o scénu se zastřelenými policisty či závěrečné zúčtování, kde se kulkami dozajisté nešetřilo. Mohu doporučit a zároveň radím, ať si něco přečtete o opravdovém Hamerovi a Gaultovi. Stojí to za to. Filmu dávám 80 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Benjamin Maney Gaull (Woody Harrelson) se po dopadení Bonnie a Clydea vrátil k práci Texas Ranger. Setrval u nich až do své smrti 14. prosince 1947. Francis Augustus Hamer (Kevin Costner) se ke své práci již nikdy nevrátil a je právem považován za nejslavnějšího Texaského Rangera. Zemřel 10. července 1955. (MATADOR)
  • Natáčelo se od 12. února do 10. dubna 2018 ve městech New Orleans a Shreveport v Louisianě (USA). (BMW12)
  • Při honičce střilí Maney Gault (Woody Harrelson) z otevřeného okýnka, v dalších záběrech je ale zavřené. (Duoscop)

Reklama

Reklama