Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (443)

packa 

všechny recenze uživatele

Který skeč mám nejraději? Co třeba tento (dofám, že se sem vejde)? GRAHAM CHAPMAN: "Beethoven, Mozart, Chopin Liszt, Brahms, kalhotky, ach promiňte..., Schuman, Schubert, Mendelssohn a Bach. Jména věčně živá. ČÍM TO, že svět nikdy nevzpomene jména Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Chceme učinit zadost tomuto muži, jenž bývá považován za největší jméno německé barokní hudby. Přinášíme vám portrét Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského. Začneme rozhovorem s jeho jediným žijícím příbuzným, Karlem Gambolputty de von Ausfern...." TERRY JONES: "Kdy jsem poprvé potkal Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Byl na procházce se svojí ženou, Sarah Gambolputty de von...." JOHN CLEESE: "Ano, promiňte, že vás přerušuji, herr Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmský, ale nevybavíte si, jen stručně, nějakou zvláštnost, jež vám utkvěla v paměti na Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského?" V této chvíli Karl Gumbolputty....atd. umírá :-))) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dojít osvícení, abych docenil hry Járy Cimrmana, které mi ve srovnání s jimi inspirovanými filmy připadaly na poprvé dosti klopotné. Nyní jsem dosáhl ještě většího osvícení, když jsem konečně pronikl do Létajícího cirkusu, jehož skeče mi kdysi připadaly (opět ve srovnání s geniálním Životem Briana) jaksi nicneříkající. Ó mluví a mnoho mluví (nic než slova). PollyJean sice na můj dotaz, kde byly všechny ty postavy z titulků Černého orla, reagovala slovy "někdy si myslím, že pořád ještě nechápeš jejich humor", ale já jsem prozatím spokojen s Montyho svědectvím, že způsob masmediální komunikace se od přelomu 60./70. let nijak podstatně nezměnil. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Létající cirkus je zde vychválen až do nebe a nutno dodat, že oprávněně, neboť humor této legendární britské skupiny se doopravdy geniální. Jediné čím série trochu utrpěla byla s postupem času klesající úroveň. První dvě série byly bez jediné chyby. Od třetí série se silné díly začínají střídat se slabými a průměrnými a už se nezasmějete tolik. Ještě určitě stojí za to zmínit krásnou Carol Clevelandovou, kvůli které určitě stojí za to stát se sňatkovým poradcem :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu 3 díly, přičemž jsem se zasmál snad jen lehce u prvního. Před zhlédnutím jsem dával seriálu obrovské šance, že bych se snd jednou mohl stát pravidelným divákem, protože mě silně navnadil film Život Briana. Troufám si říct, že tomuto humoru, kterým se tato skupinka britských umělců prezentuje, lehce odzvonilo. Odpad dát nemohu už jen z úcty k tvůrcům. Můj šálek kávy to však rozhodně není. Raději jejich filmy než tento seriál. * ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Lekce idiotství, kurz sebeobrany proti ovoci, knickers 1917, vtip zabiják, fotbalové utkání filozofů... no dá se zapomínat na ty desítky nezapomenutelných scén prokládaných Gilliamovskou animací? Monty Python je ojedinělá záležitost, britský humor v nejlepší formě. Záležitost, která nestárne a mne osobně vždy výtečně rozjaří a pobaví. Jasných │100% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní znělce pořadu hraje americký vlastenecký pochod "Liberty Bell" od Johna Philipa Sousy. Skladbu vybral autor úvodních animací Terry Gilliam. (Nihlathak)
  • Fráze "And now for something completely different" ("A teď něco úplně jiného"), která se v seriálu objevuje, se skutečně používala v britské televizi a rozhlase. (don corleone)
  • Seriál se umístil na pátém místě v žebříčku "Top 25 kultovních TV pořadů všech dob" amerického časopisu TV Guide. (don corleone)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama