Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je mladý automechanik Martin Holec, který přijede z Mladé Boleslavi do Prahy, aby tu sehnal marky, za které chce koupit pro místní diskotéku video. Nechá se však překupníky napálit falešnými bankovkami. Aby škodu, kterou svým kamarádům způsobil nahradil, vrátí se do Prahy a začne pátrat po Richardovi, který mu falešné peníze prodal. Dostane se několikrát do střetu s Richardovou veksláckou partou, ale časem si sám začne vydělávat jako vekslák a stane členem Richardovy party. Slibnou "kariéru" však překazí střetnutí s mnohem silnější a vlivnější skupinou překupníků, v jejímž pozadí stojí protřelý Karel. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (464)

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....no mal som možnosť šesť rokov chodiť okolo Tuzexu v Bratislave na Gorkého ulici v dobe ked bol Tuzex a bony aktuálne,ale toto som tam nevidel,ani slabý odvar tohto.Väčšinou to bolo kľudné bon za predával tak za 5,2O-5,5O Kčs a väčšinou staršie panie "babky".Žiadny blbečkovia čo vykrikuju bony,bony,nekupiš....to fakt nebolo.Ani pri Tuzexe v Piešťanoch som nemal inú skúsenosť.V kľude si si kúpil bony a nakúpil v Tuzexe čo si chcel ...na čo si mal.Neviem asi Praha bola úplne iná -nemám skúsenosť-alebo to celé V.Olmer len nafúkol a urobil nám v rokoch socializmu taký á la americký film .Ľudia na to chodili skôr pre to,že to bolo akože zakazované a boli zvedaví,že trocha tej americkej hudby bolo,trocha sexu a no čs "akčňák". Nebralo mňa to ani vtedy a už vôbec nie teraz.Pre mňa je to KRAVINEC V CELOFÁNE. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT2 - Relax don’t do it...When you want to go to it...Relax...The power of love, a force from above, cleaning my soul... 90 minut neslušíte skoro jiné písničky :) Dneska mi to ale ani moc nevadilo, spíše jsem vnímal ty vekslácké praktiky a samotný příběh mě vtáhnul. Dobrá práce, pane Olmere. 75% // (31.12.2015) ČT2 HD - Stále 75% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu jsem šílel, hlavně z formy a posouval čas, aby utrpení skončilo. Druhá půle výsledný dojem nakonec zlepšila. Určitě zajímavé a pravdivé téma z pera Víta Olmera a Radka Johna a kvalitní herecký výkony, především J. Potměšila a R. Skamene, neskutečně sráží pitomé opakování písničky Relax, z níž mi opravdu bylo už fyzicky špatně. Jednou, dvakrát by se v tom filmu strávit dala, ale její omílání při sebemenší příležitosti už je neskutečně otravné. Z toho důvodu nemohu dát více než tři hvězdičky, i kdybych se sebevíc přemlouval. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

V roce 1988 nebyli veksláci v centru mého zájmu. Proto i film byl spíše okrajovou záležitostí. Jsem ráda, že jsem ho mohla vidět až s delším odstupem, jen díky tomu vyniknou jeho kvality. Jde o dobře vystavěné drama (dokonce i v případu, že vím, jak to dopadlo), krásně zachycená dobová atmosféra, správné rozdělaní rolí, osobní konflikt i správně načasované rozuzlení. Našlapaná muzika Ondřeje Soukupa. Spolu s filmem Strašidlo Cantervillské Olmerův počin. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nehorázné (ještě) Československé klišé, jež je jakýmsi hodinovým hudebním videoklipem písničky Relax, kterou zjevně po zhlédnutí tohoto nezáživného, nedějového braku vyřadím se seznamu oblíbených skladeb nadobro. Typický příklad toho, jak je pro film důležitý i hudební podklad. Tady se to bohužel ukázalo v nejhorším slova smyslu. Co scéna to "Relax, don't do it..." a furt a furt dokola jedna a ta samá skladba. Tohle se panu Soukupovi absolutně nepovedlo. Kdyby nebylo této písničky, mohl bych snad vnímat i nějaký děj, který byl ovšem po scenáristické stránce také výstřelem do prázdna. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (31)

  • Odběrný poukaz bylo oficiální pojmenování měny, o kterou se ve filmu jedná. Slangové pojmenování bylo „bon“. „Bon“ je z německého „Der Bon“ – poukázka. (sator)

Reklama

Reklama